Κυριακή

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Ο ΕΚΤ. ΝΑΣΙΩΚΑΣ ΕΞΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ



 Αποσυνδέοντας την παραίτησή του από κάθε σκέψη αμφισβήτησης της ηγεσίας το ΠΑΣΟΚ, όπως άφησαν να εννοηθεί πολλοί συνάδελφοί του και δίνοντας υπόσχεση για νέους πολιτικούς αγώνες μαζί με την τοπική κοινωνία για την έξοδο από την πολιτική και οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα εμφανίστηκε χθες το απόγευμα στη Λάρισα ο πρώην (πλέον) βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Έκτορας Νασιώκας.
Ακριβώς όπως είχε υποσχεθεί αμέσως μετά την παραίτησή του από το βήμα της Βουλής, ήρθε χθες το απόγευμα στην εκλογική του περιφέρεια και σε συγκέντρωση φίλων και ψηφοφόρων του κατέθεσε την εντολή, που του δόθηκε, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους έφθασε στη δραματική απόφαση, ευχήθηκε στη νέα κυβέρνηση να επιτύχει τους στόχους της για το καλό της χώρας και άφησε ανοιχτά πολλά ενδεχόμενα για τη συνέχεια της πολιτικής τους διαδρομής αφού ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να συνταξιοδοτηθεί πολιτικά.
Η αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου ΔΙΟΝΥΣΟΣ αποδείχθηκε μικρή για να χωρέσουν φίλοι, ψηφοφόροι, κομματικά μέλη και στελέχη, γιατροί, άνθρωποι της αυτοδιοίκησης, που έσπευσαν να του σφίξουν το χέρι και να πάρουν απαντήσεις για μια παραίτηση που ξάφνιασε το πανελλήνιο μέσα στη δίνη των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, που δρομολόγησε η αποτυχημένη (νέα) προσπάθεια εθνικής συνεννόησης για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Ήταν τόσο θερμές οι εκδηλώσεις και το κλίμα φορτίστηκε συγκινησιακά ώστε ο πρώην βουλευτής να αναγκαστεί να διακόψει αρκετές φορές την ομιλία του αλλά και τις απαντήσεις στα βασανιστικά ερωτήματα των δημοσιογράφων στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Εξηγώντας τους λόγους της παραίτησής του αποσαφήνισε –επικαλούμενος τη διαδρομή του τόσο στο κόμμα όσο και στην 11ετή παρουσία του στη Βουλή, ότι «δεν υπήρχε κανένα θέμα να καταψηφίσω την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ» διαχωρίζοντας τη δική του στάση από αυτή του Γιώργου Λιάνη που προτίμησε να ανεξαρτητοποιηθεί διατηρώντας τη βουλευτική του έδρα.
«Στην παρούσα φάση έκρινα ότι η παραίτησή μου μπορεί να ταρακουνήσει το πολιτικό σύστημα και εύχομαι να λειτουργήσει καταλυτικά στην κατεύθυνση αυτή…» είπε ο κ. Νασιώκας αφού προηγουμένως αναφέρθηκε στο ιστορικό του εκτροχιασμού της ελληνικής οικονομίας, στις τεράστιες ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης της Ν.Δ., στην καθυστέρηση στη λήψη μέτρων από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τελικώς στην τραγική αποτυχία της προσπάθειας για το σχηματισμό μιας κυβέρνησης εθνικής ανάγκης, που θα αναλάμβανε να βγάλει τη χώρα από την κρίση.
Συμπλήρωσε μάλιστα ότι η απόφασή του είναι απόδειξη ότι «δεν είμαστε κολλημένοι σε μια καρέκλα» ζητώντας από τους παρευρεθέντες να ενταχθεί ως «απλός πολίτης» στην τοπική κοινωνία και να αγωνιστεί μαζί της θεωρώντας ότι πρέπει να είναι παρών «στα πολύ δύσκολα που έρχονται...».
Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων αν βιάστηκε να παραιτηθεί θεώρησε ότι έτσι έκρινε την Τετάρτη όταν διαπίστωσε ότι αυτογελοιοποιήθηκε το πολιτικό σύστημα και απάντησε στη σκληρή κριτική που του άσκησε ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου με τη δήλωση «παραιτούνται μόνο οι δειλοί και οι ένοχοι...».
«Τέτοιες κουβέντες δεν έπρεπε να λεχθούν για κανέναν...» είπε ο Λαρισαίος πολιτικός αν και όπως δήλωσε ο κ. Παπαιωάνου έκανε τη συγκεκριμένη δήλωση φοβούμενος κύμα παραιτήσεων και από άλλους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Ωστόσο ο κ. Νασιώκας αποσαφήνισε ότι δεν υπήρχε κανένα σχέδιο ανατροπής του πρωθυπουργού αφού «ανατροπή ενός πρωθυπουργού γίνεται μόνο από τον λαό» ενώ απαντώντας σε άλλη ερώτηση αν η παραίτησή του είχε και μήνυμα αμφισβήτησης του πρωθυπουργού και της ικανότητάς του να διαχειριστεί την πολιτική κατάσταση υπήρξε αρνητικός.
«Δεν έθεσα σε καμία περίπτωση θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, άλλωστε δεν υπάρχει καμία προϋπόθεση να τεθεί σήμερα τέτοιο θέμα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι συμφωνώ με την ηγεσία και τις επιλογές της» υπογράμμισε διαφωνώντας παράλληλα με το αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης για προσφυγή στην κάλπη καθώς «κάτι τέτοιο πριν την υπογραφή της συμφωνίας (μεσοπρόθεσμο) θα σήμαινε με ποδοσφαιρικούς όρους ξαφνικό θάνατο στην παράταση».
Σε άλλα σημεία της συνέντευξής του ο κ. Νασιώκας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει εκ νέου στο μέλλον τη βουλευτική έδρα, ευχήθηκε στην κυβέρνηση να επιτύχει στην οικονομική της πολιτική αν και εμφανίστηκε μάλλον απαισιόδοξος ενώ υποστήριξε ότι υπάρχουν περιθώρια καλύτερης διαπραγμάτευσης για την έξοδο από την οικονομική κρίση υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα θα επιτύχει τους στόχους της πριν προχωρήσει στην όποια επαναδιαπραγμάτευση.
Σημειώνεται τέλος ότι ο κ. Νασιώκας επέκρινε τις ακραίες μορφές αντιδράσεων, όχι όμως και τις ειρηνικές διαδηλώσεις των αγανακτισμένων πολιτών, τις οποίες χαρακτήρισε «υγιές πολιτικό φαινόμενο» ενώ ευχαρίστησε τόσο τους ψηφοφόρους του όσο και τους συνεργάτες του για την στήριξή τους στην πολιτική του διαδρομή.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: