Κυριακή

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΩΡΑ!‏

Η κατάσταση σημερα:

Κρατικά έσοδα: 58 δις. Μισθοί, συντάξεις, κρατικές λειτουργίες, προμήθειες υλικού, συμβάσεις, ΟΛΑ ΜΑΖΙ 49 δις. Μέχρι εδώ καλά, περισσεύουν 9 δις.

Το πρόβλημα: Ετήσιοι τόκοι 13 δις (Ωχ!) αλλά έχει κι άλλο αγγούρι: Ομόλογα που λήγουν 27,6 δις (!!!) το 2011, 33,7 δις το2012, 30,7 το 2013, 31,8 το 2014, και ο ..λούκουμος 74,1 δις (!@#@!!??%&**) για το 2015 !! (Γι'αυτό λένε όλοι οτι θα εξασφαλιστούμε με το 2ο μνημόνιο έως το 2014)

Δείτε:
http://www.spiegel.de/international/europe/bild-769329-227446.html

Όποιος δεν βλέπει οτι πρέπει να γίνει στάση πληρωμών ΤΩΡΑ, και έκδοση εθνικού νομίσματος, έχει πολύ λάθος εκτίμηση των πραγμάτων. Νέοι δανειστές του ελληνικού δημοσίου δεν θα βρεθούν αν δεν απαλλαγούμε από το προηγούμενο βάρος και φανεί το πλεόνασμα που πραγματικά υπάρχει.

Αν όμως επιλέξουμε να αντικαταστήσουμε τα κουρελομόλογα που κρατούν οι τράπεζες με ΕΝΥΠΟΘΗΚΑ δάνεια που θα οφείλουμε πλέον σε ΚΡΑΤΗ όπως Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Φινλανδία, Αυστρία κλπ (γραμμή μνημονίου) τότε θα πάθουμε 2 κακά:

1.Θα έχουμε σοβαρότατες συνέπειες όταν φανούμε ασυνεπής (και θα γίνει αυτό σίγουρα) και κάνουμε στάση πληρωμών σε 4 χρόνια, γιατί το δάνειο δεν θα είναι φτιαγμένο με κουρελομόλογα όπως τώρα, αλλά θα έχει εμπράγματες εξασφαλίσεις, και επιπρόσθετα γιατί, αντί τραπεζών και hedge funds, (που στο κάτω κάτω, δεν μπορούν να σου στείλουν τα ..τάνκς τους) θα "τα σπάσουμε" με πολύ ισχυρά εθνικά κράτη.

2.Κανείς δεν θα θέλει να δανείσει ένα ελλειματικότατο δημόσιο που θα'χει να ξεπληρώσει 450 δις. Άρα θα εξαρτόμαστε εσαεί από τους μνημονιακούς δανειστές μας, η οποίοι, το 2014 θα μας φορτώσουν το μνημόνιο 3 για το υπόλοιπο του ποσού.. Η απόλυτη σκλαβιά.δηλάδή. Κι όταν βαρέσουμε κανόνι, θα ΚΑΤΑΣΧΕΣΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, κι όχι μόνο κανα 2 νησάκια και την Ακρόπολη, όπως αστιευόμαστε τώρα.

Μια ΟΛΟΚΛΗΡΗ χώρα, με αξιοζήλευτη γεωστρατηγική θέση, πλούτο ορυκτό που δεν φανταζόμαστε, και άριστο τουριστικό θέρετρο, για πακέτα στήριξης 300δις περίπου. Καλό "deal" κάνουν εις βάρος μας. Οι Έλληνες θα είναι σκληρά εργαζόμενοι ΔΟΥΛΟΙ (ήδη είμαστε - φαντάσου τότε πως θα είμαστε) και οι γυναίκες μας....

Τα λέω, για να μην πει κανείς οτι δεν τά'πα.

Ξέρω οτι ασυνάρτητες αντιρρήσεις στα παραπάνω θα εκφράσουν 2 ειδών άνθρωποι: 1.Ο HOMO MNIMONIOUS και 2.Ο HOMO PASOKUS. Άρα έχω δίκιο..

George Konstantak​opoulos
kokinimilia@yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: