Δευτέρα

Λαοθαλασσα στο μνημόσυνο του Μελιγαλά!!!!!


Η 67η επέτειο από τη γενοκτονία των κατοίκων της πόλης από τους συμμορίτες του Άρη Βελουχιώτη και του ιθύνοντα νου της «ποσόστωσης», του Νίκου Μπελογιάννη, βρήκε τους πατριώτες στο χώρο θυσίας της Πηγάδας του Μελιγαλά, όπου το ΚΚΕ σφάγιασε γυναικόπαιδα, στην προσπάθειά του να καταλάβει την εξουσία δια της βίας. Χαρακτηριστικές είναι οι ταφόπετρες στο χώρο του κοιμητηρίου, όπου μεταξύ άλλων αναγράφεται και το όνομα ενός οκτάχρονου παιδιού αλλά και πολλών ανήλικων κοριτσιών.
Ο φονιάς με το «γαρύφαλλο» και ο σφαγέας Άρης
Την ομιλία της ημέρας εκφώνησε ο κ. Φώτης Μπέλλος, ο οποίος, αφού επισήμανε ότι με την απελευθέρωση της περιοχής, «οι κομμουνιστές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΟΠΛΑ βρήκαν πλέον ελεύθερο τον χώρο για πλήρη δράση για τον αντικειμενικό σκοπό τους, που ήταν η κατάληψη της εξουσίας», επισήμανε το ρόλο στη σφαγή «επιφανών» κομμουνιστών: «ήταν εκεί ο Βελουχιώτης... Τον συνόδευε ο Νίκος Μπελογιάννης, που ακόμη προσκυνούν οι Έλληνες κομμουνιστές σαν τον άνθρωπο με το γαρύφαλλο και του έστησαν και μνημείο στην Αθήνα... Αφού περιεργάστηκαν τον συγκεντρωμένο αθώο κόσμο, διέταξαν την εφαρμογή λαϊκών δικαστηρίων».

Η γενοκτονία
Και συνέχισε: «έτσι, με αρχή το Σάββατο το απόγευμα, 16 του Σεπτεμβρίου, μέχρι το μεσημέρι της 20ης Σεπτεμβρίου, έγινε το αποτρόπαιο, το μεγάλο έγκλημα της Πηγάδας του Μελιγαλά. Μεγάλες ομάδες από 30 μέχρι 80 άτομα, ξυπόλυτα και ημίγυμνα, δεμένα με σύρματα και καλώδια, οδηγούνται από το Μπεζεστένι σ' αυτόν εδώ το χώρο και δολοφονούνται άγρια και απάνθρωπα, με όλων των ειδών τα φονικά αντικείμενα, ποτέ με πυροβολισμούς όπλων. Οι δολοφόνοι τους ήταν μια διμοιρία 30 ΕΛΑΣιτών από χωριά του Πάρνωνα και άλλα, μακριά από δω για να μην τους γνωρίζει ο κόσμος. Όμως, δυστυχώς, τους βοηθούσαν και περίπου 30 συμπατριώτες μας από δω του Μελιγαλά και την Άνω Μεσσηνία».

Η κληρονομιά των κομμουνιστών
«Τα μαύρα ρούχα ήταν το μεγάλο δώρο που άφησε ο κομμουνιστο-συμμοριτισμός στη Μεσσηνία για τα χρόνια που ακολούθησαν τη σφαγή. Οι κομμουνιστές διέπραξαν το μεγάλο έγκλημα στου Μελιγαλά, αλλά και το κράτος λησμόνησε γρήγορα τα θύματα σε μια παράξενη πολιτική μονόπλευρης λήθης. Ευτυχώς, οι συγγενείς τους, οι συμπατριώτες τους και γενικά πολλοί πατριώτες Έλληνες, δεν ξέχασαν ποτέ τα αθώα θύματα», υπογράμμισε εμφατικά ο κ. Μπέλλος.dsc00079

Το πέρας της ομιλίας ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από πατριωτικές οργανώσεις, ενώσεις αποστράτων των ΕΔ αλλά και των ΣΑ, ομογενειακά σωματεία , συλλόγους εθνικοφρόνων και βασιλικές οργανώσεις. Η παρουσία των πατριωτών σε ετήσια βάση στην εκδήλωση, αποτελεί υποχρέωση, δεδομένου ότι η λήθη αποτελεί τον χειρότερο σύμβουλο και εξυπηρετεί τους εχθρούς του έθνους, υπογράμμισαν όλοι όσοι ήταν παρόντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: