Παρασκευή

Θράσος…(!)


Του Θανάση Νικολαΐδη

ΟΣΜΙΣΤΗΚΑΝ αλλαγή και παίρνουν τα μέτρα τους. Διέκριναν Σαμαρά στον ορίζοντα και σπεύδουν να τον «προϋπαντήσουν». Και, βέβαια, το φρόντισαν μη δώσουν στόχο. Και πρόκειται για μεγάλους και τρανούς. Για μιαν επιστημονική κοινότητα σε επίπεδο καθηγητών ιατρικής των Πανεπιστημίων μας και μεγαλογιατρών.
ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ την (επιστημονική και όχι μόνο) αξία του αείμνηστου Σαμαρά-πατρός κι άρχισαν τις…εκδηλώσεις. Πόσο καλός επιστήμονας και άνθρωπος υπήρξε, τι πρόσφερε και πόσο χρήσιμος για την Ελλάδα και τον κόσμο. Και, βέβαια, η ένστασή μας είναι στο…τάιμινγκ και στην απρόσμενη ανακάλυψη. Για την κουτοπονηρία σε κεφάλια επιστημόνων που ξέρουν να προλειαίνουν το έδαφος για μελλοντικούς δεσμούς και επικοινωνία με την εξουσία. Για κάθε πρακτική αυριανή χρήση, αλλά και για νίκη στη διελκυστίνδα της ιδεολογικής υπεροχής.
ΑΦΗΝΟΥΜΕ τους «προνοητικούς» της…Υγείας και πάμε στην κα Βόζεμπεργκ των «παραθύρων». Προσεκτική και περιποιημένη η γνωστή κυρία και μεγαλοδικηγόρος, άγχονταν μη δώσει στόχο πως σπεύδει για «επένδυση». Μη δεν είναι αρεστή στον αρχηγό και δεν την ορίσει αύριο υπουργό, μη της ξεφύγει λέξη και τα κάνει θάλασσα. Κι αν δεν προλάβει να ολοκληρώσει το πορτραίτο του κ. Σαμαρά, όπως το θέλει η ίδια και το φιλοτεχνεί με πάθος; Όπως το γουστάρουν οι υποψήφιοι που διαγκωνίζονται για τη λίστα και το απολαμβάνουν αδημονώντας για τη στιγμή της κάλπης;
-Και τι θα κάνει ο κ. Σαμαράς; Από πού θ’ αρχίσετε; (τη ρωτά η δημοσιογράφος).
-Απ’ τη φοροδιαφυγή(!!!).
ΕΔΩ σταματάμε και αποσύρουμε την κατεστραμμένη μεζούρα μας του θράσους. Αηδιασμένοι απ’ το θράσος της κυρίας. Απ’ την υποκρισία των ομοϊδεατών της-πλησίστιων για εξουσία και για κυβερνητικά πόστα.
ΤΙ θυμηθήκαμε και της το θυμίζουμε; Πως η παραπάνω κυρία δήλωνες 12 χιλιάρικα για ετήσιο εισόδημα-όσο περ. κόστιζε η γούνα της, την ώρα που «ίδρωνε» να αναιρέσει τη σχετική αποκάλυψη του «Βήματος». Και, βέβαια, μας…έπεισε με τα περί «πλουσίου συζύγου της και επιλεκτικών υποθέσεων» ως δικηγόρου.
ΤΙ να πεις, τι να συλλογιστείς και τι να περιμένεις; Μιαν απ’ τα ίδια των «σεμνών και ταπεινών», με τόνους θράσους, μουσκεμένων στα βρομόνερα της υποκρισίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: