Aνήμερα της Παναγίας και της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων – δηλαδή σε τρεις ημέρες – την Δευτέρα 21η Νοεμβρίου θα γίνει η  Ίδρυση του  Πολιτικού Φορέα των Αποστράτων! Η ιδρυτική εκδήλωση θα γίνει στις  18:30 μ.μ στο Ξενοδοχείο OSCAR στην Αθήνα, στη στάση ΜΕΤΡΟ «Σταθμός Λαρίσης», αίθουσα ΔΙΟΝΥΣΟΣ.  Σκοπός της εκδηλώσεως, όπως αναφέρεται στην πρόσκληση που υπογράφουν για την προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή ο Πρόεδρος Νικόλαος Αλικάκος και ο Γραμματεύς Στέφανος Κων. Σφατίδης (αξιωματικοί ε.α. του Στρατού Ξηράς και οι δύο) είναι η παρουσίαση προς τον Ελληνικό Λαό του νέου πολιτικού κόμματος

Ενός κόμματος που όπως δείχνουν τα μηνύματα που παίρνουν τα στελέχη της αρχικής πρωτοβουλίας, έχει δημιουργήσει προσδοκίες αλλά και ενόχληση στα  «μεγάλα»  κόμματα από την απήχησή του.

Πολλά στελέχη Ενώσεων των Ενόπλων Δυνάμεων , της Αστυνομίας, της παλιάς Χωροφυλακής, του Λιμενικού , της Πυροσβεστικής ακόμα και της τέως Αγροφυλακής ζητούν πληροφορίες και εκδηλώνουν ενδιαφέρον!

«Το νέο κόμμα ιδρύεται υπό τις παρούσες δύσκολες, για την Πατρίδα μας, συνθήκες, οι οποίες χαρακτηρίζουν το τέλος της μεταπολιτευτικής περιόδου. Η νέα όμως αυτή πολιτική δύναμη που δημιουργείται και εμφανίζεται στον πολιτικό βίο της Χώρας μας, με την ενθουσιώδη υποστήριξη των φίλων μας από όλη την Ελλάδα, θα αποτελέσει την ελπίδα για την ανόρθωση του εθνικού φρονήματος και της αυτοπεποίθησης του Λαού», γράφουν στην πρόσκληση που, όπως μαθαίνουμε, στέλνεται από τον ένα στον άλλο ηλεκτρονικά.

Όπως έχει ανακοινωθεί, μετά από καταστατική συνέλευση στις 6 Νοεμβρίου, ο πολιτικός αυτός φορέας θα φέρει το όνομα «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» και ως έμβλημα έχει σχήμα αποτελούμενο από τρεις πλάγιες παράλληλες γραμμές, χρώματος γαιώδους, βαθέως κυανού και γαλάζιου αντίστοιχα.

Τα χρώματα αυτά συμβολίζουν τη γη, τον αέρα και τη θάλασσά μας, στοιχεία Εθνικής κυριαρχίας, τα οποία σήμερα διακυβεύονται από ενέργειες και παραλείψεις του πολιτικού κατεστημένου.

Ένα από τα σημεία του «ηλεκτρονικού διαλόγου» είναι και οι απόψεις για το όνομα και το έμβλημα.

 http://apostratoi.blogspot.com/