Δευτέρα

Χρήστος Φαραντάτος Αρχηγός ΣΣΕ – Η αλήθεια για τη γιορτή του ΠολυτεχνείουΕπέλεξα να γράψω εγώ αυτά τα κείμενα και όχι τα στελέχη του Κέντρου Ελέγχου Όπλων διότι θεωρώ ότι η υπόθεση του Αρχηγού της ΣΣΕ και αριστούχου Έυελπι Χρήστου Φαραντάτου με αγγίζει προσωπικά ως καθηγητή του και ως άνθρωπο. Σε προηγούμενη ανάρτηση μας δώσαμε μια γενική προσέγγιση του θέματος και υποσχεθήκαμε να δώσουμε νέα στοιχεία. Τα δημοσιεύματα κατά του Χρήστου δεν περιορίστηκαν μόνο στο άτομο του αλλά άγγιξαν και τον πατέρα του Ταξίαρχο Παναγιώτη Φαραντάτο ο οποίος και αυτός υπήρξε σπουδαστής μου όταν ήμουν καθηγητής στην Έδρα Ειδικών Όπλων της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου (1999). Γνωρίζω και τους δύο πολύ καλά και φυσικά μπορώ να διαβεβαιώσω ότι πρόκειται για άτομα υψηλής ευφυίας με αποδεδειγμένα δημοκρατικές πεποιθήσεις προσηλωμένοι στο Σύνταγμα και τους νόμους. Μακάρι να μπορούσαν οι διάφοροι δημοκράτες που έπληξαν αυτή την οικογένεια να δουν όπως είδα εγώ τη θλίψη και την απόγνωση ενός πατέρα που βλέπει το όνομα του γιου του να διασύρεται άδικα και χωρίς δίκη. Μου είναι δύσκολο να μεταφέρω στο ψηφιακό κείμενο το αβάσταχτο ειδικό βάρος που είχαν τα δάκρυα του πατέρα του που βλέπει τον αριστούχο γιο του να χάνει τα πάντα για ένα επεισόδιο που είναι ασήμαντο και ανάξιο λόγου – ένα αστείο που διογκώθηκε και μετατράπηκε σε όπλο κατά της οικογένειας του και της Σχολής Ευελπίδων. Οι συκοφαντίες όταν εκτοξευτούν δημοσίως είναι σαν τους κόκκους της άμμου στον άνεμο – δεν μαζεύονται και δεν ξέρεις που έχουν πέσει έλεγε ένας σοφός και στην περίπτωση μας έχει άμεση εφαρμογή.
Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι αλήθεια όλα όσα παρουσιάσαμε για την ανόητη πλάκα που έγινε για λίγα λεπτά στη ΣΣΕ μετά από μια μακρά και κουραστική παραμονή στο αμφιθέατρο (αφού όλη η εκδήλωση για το Πολυτεχνείο τιμήθηκε δεόντως στο αμφιθέατρο της ΣΣΕ- Αυτό ξέχασαν να το αναφέρουν οι δυσφημιστές της ΣΣΕ). Το ίδιο βράδυ ο Χρήστος κατάλαβε ότι το αστείο ήταν υπερβολικό και κάλεσε όλους τους επιλοχίες των λόχων και αφού τους ζήτησε συγνώμη για την ανοησία του να κάνει τέτοιο αστείο ζήτησε να μεταφερθεί η συγνώμη του σε όλους τους Ευέλπιδες όπως και έγινε. Θα περίμενε λοιπόν κανείς να ξεχαστεί το γεγονός και να μην πάρει διαστάσεις αν δεν έσπευδε κάποιος να το διαστρεβλώσει για λόγους που θα αποκαλυφθούν στο μέλλον (όταν τελειώσει η ανάκριση).
Επισημαίνουμε προς το παρόν τα εξής:

Κακώς αναφέρθηκε το όνομα του Χρήστου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η ανάκριση. Αδίστακτοι εγκληματίες και φονιάδες, καταχραστές του δημοσίου χρήματος, διεφθαρμένοι πολιτικοί – όλοι ανεξαιρέτως χαίρουν ανωνυμίας μέχρι το πέρας της δίκης. Ο Χρήστος έπρεπε να πληρώσει το τίμημα γιατί συμβολίζει κάτι που ενοχλεί.
Κακώς δικάστηκε και καταδικάστηκε στο διαδίκτυο και στα ΜΜΕ ένας αριστούχος Εύελπις – Αρχηγός της ΣΣΕ χωρίς να υπάρξει η δέουσα πειθαρχική διαδικασία.
Κακώς έσπευσαν ορισμένοι να μιλήσουν για αντιδημοκρατική δράση για ένα ανυπεράσπιστο άτομο που δεσμεύεται από το στρατιωτικό κώδικα και δεν μπορεί να μιλήσει δημόσια (ούτε αυτός ούτε ο πατέρας του). Αυτές οι διαδικασίες δυσφήμισης στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν είναι δημοκρατικές.
Ο αριστούχος Εύελπις και Αρχηγός της ΣΣΕ Χρήστος Φαραντάτος δεν πρέπει να γίνει έρμαιο όσων θέλουν να πλήξουν την ΣΣΕ ούτε θα γίνει όργανο αυτών που θέλουν να κάνουν πολιτική καριέρα υπερασπίζοντας δήθεν το στρατιωτικό κύρος της ΣΣΕ. Ο Χρήστος αγαπά το Στρατό και την πατρίδα και είναι τόσο ευαίσθητος που δεν θα αντέξει αυτή την αρνητική δημοσιότητα που τόσο άδικα του φόρτωσαν. Δεν πρόκειται για ένα βάναυσο και αδίστακτο χουντικό αλλά για ένα νεαρό αριστούχο στρατιωτικό επιστήμονα που θέλει να ζήσει αξιοπρεπώς, να αγαπήσει και να κάνει οικογένεια χωρίς να ντρέπεται για μια νεανική του ανοησία μπροστά στα παιδιά του. Θα σταθούμε όλοι δίπλα του ώστε να αποφοιτήσει από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων όπως του αξίζει. «Όλοι κάνουμε λάθη, ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω»

Σχολή Ευελπίδων, Γιορτή Πολυτεχνείου και Σταγονίδια της Χούντας!

YouTube Preview Image
Στο βίντεο βλέπετε ένα σατιρικό δρώμενο αντίστοιχο με αυτό που μάλλον έγινε στην εξέδρα του αμφιθεάτρου στη ΣΣΕ – Μόνο που αυτό αφορά την εξέδρα του αμφιθεάτρου της Στρατιωτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ (διαβάστε και θα καταλάβετε στη συνέχεια)

Το άρθρο της εφημερίδας «ΒΗΜΑ» για τα «χουντοσταγονίδια» στη Σχολή Ευελπίδων δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστο. Είναι μεγάλος ο πειρασμός να σπεύσω να υποστηρίξω τον Εύελπι που δίδαξα μέσα στις αίθουσες της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων από την πρώτη ημέρα που ήρθε στην Ευελπίδων όπως με παρακινεί το ένστικτο του καθηγητή προς το σπουδαστή του. Όμως επειδή το θέμα βρίσκεται στη στρατιωτική δικαιοσύνη την οποία σέβομαι δεν θα αναφερθώ ακόμη σε λεπτομέρειες και αν και από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει ότι πρέπει όλοι να μη βιαστούν να βγάλουν συμπεράσματα γιατί θα εκτεθούν. Το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων (EKEO) συγκεντρώνει στοιχεία για το επεισόδιο που θα σοκάρουν – Συμβουλεύουμε όσους σπεύσουν να θίξουν την Σχολή Ευελπίδων με το περιστατικό αυτό να μη βιαστούν να βγάλουν συμπεράσματα κατά των Ευελπίδων.
Γνωρίζω όλα αυτά τα παιδιά ένα-ένα (όλα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα του βήματος) από την ημέρα που άρχισαν τις σπουδές τους στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων μέχρι σήμερα . Τους παραλάβαμε από την τρίτη Λυκείου φοβισμένους και αγχωμένους για την είσοδο τους στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και όλοι οι καθηγητές τους και οι αξιωματικοί ανοίξαμε μια μεγάλη οικογενειακή αγκαλιά και τους πήραμε από το χέρι ώστε να τους διδάξουμε τα στρατιωτικά ιδεώδη αλλά και τις επιστήμες που οι συνομήλικοι τους φοιτητές στα πανεπιστήμια διδάσκονται. Στο στάδιο της μετεφηβικής ηλικίας με όλες τις ευαισθησίες τους και τα άγχη τους διδάχτηκαν τόσο από μένα όσο και από άλλους (καλύτερους) συναδέλφους μου τις αρχές της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης παράλληλα με τα επιστημονικά μαθήματα. Ανέλαβα και το πρώτο εξάμηνο των Ευελπίδων ώστε να αγγίξω αμέσως την ευαίσθητη εφηβική ψυχή τους καθώς αυτή διέρχονταν τον αντίξοο στίβο μάχης που επιβάλλει η στρατιωτική ζωή και πειθαρχία. Μέχρι και ομάδα «Σχολή Ευελπίδων» ιδρύσαμε στο facebook για να μπορούν όσοι θέλουν να εκφράζουν μη ήπιο και κόσμιο τρόπο τις ανησυχίες τους και τις απόψεις τους. Με ρομαντικές αναμνήσεις ακόμη από την πενταήμερη εκδρομή του Λυκείου γεμάτοι παράπονα που οι άλλοι συνομήλικοι  τους χαλαρώνουν (υπάρχουν γραφικότερα ρήματα) στα κυλικεία των πανεπιστημίων έπρεπε να γίνουν ταυτόχρονα επιστήμονες και στρατιώτες. Η επαφή με τα αγαπημένα τους πρόσωπα μέσα στη σχολή είναι ελλιπής, τα κινητά απαγορεύονται στις αίθουσες διδασκαλίας και τους διαδρόμους, σιδερένια πειθαρχία και αδιάκοπη άσκηση και μελέτη. Με πόνο ψυχής βλέπω κάθε μέρα πάνω τους την απίστευτη έλλειψη ύπνου λόγω της νυχτερινής σκοπιάς και των εξαντλητικών ασκήσεων και εγώ πρέπει να τους διδάξω πυρηνική φυσική, ατομική φυσική κλπ αντικείμενα δηλαδή που διδάσκονται σε μεγάλα εξάμηνα στα φυσικά τμήματα των ΑΕΙ. Οι κοπέλες Ευέλπιδες γεμάτες ζωντάνια πρέπει να κρύψουν τα φυσικά τους κάλλη κάτω από την αυστηρή στρατιωτική στολή, χωρίς ψυμίθια, χωρίς τους μηχανισμούς που οι συνομήλικες τους φοιτήτριες χρησιμοποιούν καθημερινά – εμφανίζονται απέρριτες κοπέλες και συνάμα στρατιώτες ένας συνδυασμός που με εκπλήσσει λόγω του ψυχικού φόρτου που επιβάλλει στα νεαρά αυτά κορίτσια.
Ορισμένοι από τους Ευέλπιδες εξαντλημένοι παρακολουθούν με κόπο τις πυρηνικές αντιδράσεις να γεμίζουν τον πίνακα, τις περίπλοκες διαφορικές εξισώσεις και τα ανώτερα μαθηματικά αλλά τελικά αντέχουν και μάλιστα ορισμένοι γράφουν Άριστα – όπως ο Αρχηγός των Ευελπίδων που σήμερα διαπομπεύεται για μια ανοησία του που διογκώθηκε και διαστρεβλώθηκε. Δεν είναι όμως μόνο υψηλές οι επιδόσεις τους που θα τις ζήλευαν και οι φοιτητές των πανεπιστημίων που τους κάνουν ξεχωριστούς. Οι Ευέλπιδες έχουν μεγάλη αίσθηση του χιούμορ και στα σουαρέ σατιρίζουν τους πάντες ακόμη και τους καθηγητές τους στους οποίους όμως στέκονται προσοχή όταν μπαίνουν στις αίθουσες (ποιος συνάδελφος καθηγητής ΑΕΙ δέχθηκε ποτέ τέτοιο σεβασμό από τους φοιτητές του;) Κοσμήτορες, Διευθυντές τομέων, Καθηγητές, γίνονται αντικείμενο λεπτής και διακριτικής σάτιρας που δεν ενόχλησε ποτέ κανένα εδώ και δεκαετίες. Κωμικές εκδηλώσεις που χαλαρώνουν τους Ευέλπιδες από την αυστηρή καθημερινή μελέτη και πειθαρχία του στρατιωτικού επιστήμονα. Αυτό το λεπτό χιούμορ όμως που χαρακτηρίζει άτομα υψηλής ευφυίας όπως οι Ευέλπιδες, αυτή η σάτιρα που δίνει διέξοδο στους Ευέλπιδες μπορεί να χοντρύνει όπως μάλλον έγινε στην περίπτωση που αναφέρει το Βήμα. Ένα ανόητο καλαμπούρι νεαρών παιδιών που δεν έχουν γίνει ακόμη ούτε Ανθυπολοχαγοί διαστρεβλώθηκε και διογκώθηκε. Μια ανοησία που σατίριζε τη δικτατορία, που προκάλεσε γέλιο και θα έπρεπε να αντιμετωπισθεί ως μια νεανική πλάκα (διαβάστε στο Βήμα ότι «οι άλλοι φώναζαν ποδοσφαιρικού τύπου συνθήματα») πήρε απρόβλεπτες και δυσανάλογες διαστάσεις στο εν λόγω δημοσίευμα.

Αρκεί να δούμε αντίστοιχες εκδηλώσεις στην εξέδρα του αμφιθεάτρου στη Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ (West Point). Δείτε τη σάτιρα που κάνουν οι «Ευέλπιδες» του West Point της πιο διάσημης ακαδημίας του Κόσμου ακριβώς στον ίδιο χώρο που δυο-τρεις νεαροί Ευέλπιδες στη ΣΣΕ έκαναν πλάκα την ημέρα γιορτής του Πολυτεχνείου (δείτε τις σημαίες και τα εμβλήματα των ΗΠΑ και του West Point) Σατιρίζουν τους (Superintendent, Dean of Academics, Brigade Tactical Officer, and Commander) δηλαδή Διοικητή Σχολής, Πρύτανη κλπ.
YouTube Preview Image
Ο ύμνος της Δικτατορίας δεν κυκλοφορεί πλέον στο εμπόριο αλλά το youtube φρόντισε ώστε να μπορεί ο καθένας να ακούσει όχι μόνο αυτό αλλά και άλλους ύμνους που αναφέρονται σε σκοτεινές περιόδους της Ελλάδας από κάθε πολιτική παράταξη! Αλήθεια, τώρα που η Δημοκρατία μας δεν κινδυνεύει ποιος δεν έχει κάνει πλάκα με τη δικτατορία και τους χουντικούς η ποιος δεν έχει πει το βλακώδες «Α ρε χούντα που σας χρειάζεται!» κατά το «Α ρε γερμανική κατοχή που σας χρειάζεται»;  Είναι όλες αυτές οι ανόητες και υπερβολικές εκφράσεις του καθημερινού Έλληνα προσβολή του πολιτεύματος  και αποτελούν κίνδυνο για τη Δημοκρατία; Γιατί ένα ανόητο επεισόδιο ενός νεαρού δοκίμου αξιωματικού που έκανε πλάκα να αποτελέσει κίνδυνο για τη Δημοκρατία μας;
Αντί λοιπόν όπως τόσα χρόνια προτείνω η Γιορτή του Πολυτεχνείου να γιορτάζεται ταυτόχρονα στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο και στη Σχολή Ευελπίδων με κοινές εκδηλώσεις στις οποίες θα συμμετέχουν μαζί Ευέλπιδες και Φοιτητές αδελφωμένοι αυτό που συμβαίνει είναι κάτι απαράδεκτο. Οι φοιτητές του Πολυτεχνείου γιορτάζουν ανοίγοντας (η κλείνοντας κατά βούληση) τις πόρτες στους πολίτες (βλ βίντεο στο τέλος) ενώ οι Ευέλπιδες πρέπει να σκύβουν την ημέρα αυτή το κεφάλι λες και έφταιξαν αυτά τα σημερινά αθώα παιδιά που σπουδάζουν στη ΣΣΕ για την κατάλυση της Δημοκρατίας στην οποία συμμετείχαν υπογείως και πολιτικοί της περιόδου εκείνης. Πυλώνας και φρουρός της Δημοκρατίας είναι σήμερα ο Ελληνικός Στρατός (με βάση τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων) που πρέπει να τύχει αγάπης και ενδιαφέροντος από όλους μας. Οι Ευέλπιδες είναι τα δικά μας παιδιά, παιδιά του Λαού κυρίως φτωχών οικογενειών που ζητούν να προσφέρουν στην Πατρίδα. Ασφαλώς δεν είναι κανείς αφελής να πιστεύει ότι οι βιομήχανοι, εφοπλιστές και πάσης φύσεως μεγιστάνες στέλνουν τα πορφυρογέννητα παιδιά τους στις στρατιωτικές σχολές. Αυτά είναι τα δικά σας παιδιά που πρέπει να Σχολή Ευελπίδων Μαθητές Φοιτητέςπροστατέψετε από τις άδικες κατηγορίες και τις υπερβολές εις βάρος τους. Πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει οι ίδιοι οι φοιτητές των Πανεπιστημίων να συσφίξουν τις σχέσεις τους με τους σπουδαστές των Ανωτάτων Στρατιωτικών Σχολών με κοινές εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Με τον τρόπο αυτό οι φοιτητές θα έρθουν σε επαφή και θα δημιουργήσουν θερμές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με αυτούς που με μαθηματική ακρίβεια θα τους διοικήσουν την περίοδο της θητείας τους. Έτσι μόνο δημιουργείται κλίμα πατριωτισμού και αδελφοσύνης στην Ελλάδα. Δείτε στη διπλανή εικόνα με πόση υπερηφάνεια, αγάπη και ενδιαφέρον ένας καλός Εύελπις (άσχετος με το επεισόδιο) αλληλεπιδρά με τα νέα παιδιά – μια πολύ συχνή δραστηριότητα στη ΣΣΕ όσον αφορά τα Λύκεια της χώρας. Αυτή η τακτική πρέπει να επεκταθεί και στους φοιτητές που πρέπει να επισκεφθούν τη ΣΣΕ και να αλληλεπιδράσουν με τους Ευέλπιδες και την ιστορία του Ελληνικού Έθνους που φυλάσσεται στη Στρατιωτική Ακαδημία.

Ας προσέξουν καλά όλοι αυτοί που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων για να παραστήσουν τους δημοκράτες διότι απομονώνουν και ταπεινώνουν σήμερα τον ανθό του Ελληνικού Στρατού και ίσως αποδυναμώσουν το πατριωτικό τους φρόνημα (που βέβαια σήμερα παραμένει ισχυρό ως πυρηνικό όπλο!). Φυσικά μακριά από τη Σχολή Ευελπίδων πρέπει να μείνουν και όσοι θέλουν να κάνουν πολιτική καριέρα αναφερόμενοι στη σχέση τους με τη Σχολή Ευελπίδων (όποια και αν ήταν αυτή). Διότι στον ιερό αυτό τόπο στρατιωτικής επιστήμης όπου γαλουχούνται οι αυριανοί ηγήτορες του Στρατού απαγορεύεται κάθε πολιτική αναφορά και εκμετάλλευση αφού μια τέτοια εκτροπή θα καθιστούσε τη ΣΣΕ στόχο πολιτικών αντιπαραθέσεων (κάτι που νομίζω ήδη συνέβη με το εν λόγω δημοσίευμα!).

Πιστεύουμε ότι ο ΥΕΘΑ κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος (καθώς και οι Αν.ΥΕΘΑ, ΥΦΕΘΑ) πρέπει να διαπιστώσουν αφενός μεν ότι ένα ανόητο αστείο ενός νεαρού (αριστούχου) Εύελπι δεν αποτελεί κίνδυνο για τη Δημοκρατία αφετέρου δε ότι είναι μέγα πολιτικό σφάλμα να χρησιμοποιηθεί το θέμα για επικοινωνιακούς λόγους.
Έχουμε εμπιστοσύνη στον ΥΕΘΑ και στους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων να χειριστούν το θέμα με την αρμόζουσα σύνεση και σοφία.
Μόλις ολοκληρώσει η Στρατιωτική Δικαιοσύνη το έργο της θα επιστρέψουμε με στοιχεία που θα αποδείξουν τα επιχειρήματα μας.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι
Επειδή το κείμενο του «Ανώνυμου Ειδικού Συνεργάτη» της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» μιλάει με πολύ σκληρά λόγια για το (ομολογουμένως ατυχές) επεισόδιο στη ΣΣΕ χαρακτηρίζοντας το ως «μίνι πραξικόπημα» αφήνοντας αιχμές για φήμες περί «αμφισβήτησης του πολιτεύματος» κλπ νομίζουμε ότι πρέπει να δείξουμε χωρίς πολλά λόγια που πρέπει να εστιάσει την δημοκρατική του πένα ο κ. Ανώνυμος Συνεργάτης ώστε να διορθωθεί η κατάσταση (οι επιλογές των βίντεο έγιναν τυχαία και δεν αποτελούν μομφή κατά συγκεκριμένης πολιτικής παράταξης).

YouTube Preview Image
YouTube Preview Image
YouTube Preview Image
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙ
Παραθέτουμε εδώ τον ύμνο της 21 Απριλίου όπως τον εντόπισαν οι Ευέλπιδες στο Youtube (διότι σίγουρα οι περισσότεροι αναγνώστες δεν τον γνωρίζουν η δεν τον θυμούνται). Θέλει μεγάλο θάρρος να διαπιστώσει κανείς ότι αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι αναφέρει στους στίχους τον Απρίλη (και τρόπον τινά την αποφράδα ημέρα 21 Απριλίου 1967) κατά τα άλλα οι στίχοι του δεν βάλουν κατά της Δημοκρατίας. Ασφαλώς όμως οι συνειρμοί είναι αυτόματοι και η χρήση του ύμνου αυτού σε στρατιωτικούς χώρους (και ιδιαίτερα από στρατιωτικούς) είναι απαράδεκτη, επιλήψιμη και πειθαρχικώς κολάσιμη (αλλά όχι απαραίτητα ποινικώς κολάσιμη – ιδιαίτερα για νεαρούς που κάνουν πλάκα).
YouTube Preview Image


Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων – Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τη ΣΣΕ

Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων -  Εγκόλπιο Ευέλπιδος 

Διαβάστε όλες τις πληροφορίες που αφορούν τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στο Εγκόλπιο του Ευέλπιδος. Ιστορικά Στοιχεία, Στρατιωτική Ηθική και Αρετές, Ζωή και Έργο της ΣΣΕ, Κανόνες Συμπεριφοράς, Υγιεινή και Ασφάλεια, όλα είναι γραμμένα στο πολύ χρήσιμο αυτό δημοσίευμα. Ασφαλώς οι σπουδαστές θα λάβουν σαφείς οδηγίες από την άρχουσα τάξη και τους αξιωματικούς τους και έτσι οι κανόνες που δίνονται στο Εγκόλπιο που δημοσιεύουμε περισσότερο πληροφορούν τους «εκτός των τειχών». Διαβάστε τον εξαιρετικό τρόπο ζωής που διδάσκονται οι νέοι Ευέλπιδες και διαπιστώστε ότι μαθαίνουν να αποτελούν υποδείγματα στην κοινωνία. Το ήθος και η προσωπικότητα που κάθε Εύελπις διαμορφώνει αποτελούν τα σημεία αναφοράς της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.  Για το λόγο αυτό ιδρύθηκε η ομάδα Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων Στο facebook προκειμένου να διαδώσει με τον καλύτερο τρόπο τις αξίες και τα ιδανικά της Στρατιωτικής Ακαδημίας της Ελλάδας. Η συμμετοχή όλων των Πατριωτών στην ομάδα αυτή αποτελεί την καλύτερη απάντησε σε όσους προσπαθούν να δυσφημίσουν το κύρος των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Διαβάστε εδώ το Εγκόλπιο Ευέλπιδος


Βιογραφικό

Δρ.Θεόδωρος Λιόλιος
Ο Δρ. Θεόδωρος Ε. Λιόλιος κατάγεται από τη γενέτειρα του Ρήγα Φεραίου το Βελεστίνο. Σπούδασε Φυσική και αναγορεύθηκε αριστούχος Διδάκτωρ Πυρηνικής και Ατομικής Φυσικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (υπο την επίβλεψη του Καθηγητή Θεωρητικής Πυρηνικής Φυσικής του ΑΠΘ κ. Μιχαήλ Γρυπαίου).  Σήμερα είναι Διευθυντής του Ερευνητικού Ιδρύματος «Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων» και μόνιμο μέλος του Διδακτικού-Ερευνητικού Προσωπικού της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων όπου διδάσκει το μάθημα της Σύγχρονης (Πυρηνικής-Ατομικής) Φυσικής και παλαιότερα το μάθημα της Φυσικής Οπλικών Συστημάτων. Το ακαδημαϊκό έτος 2011-12 μετά από απόφαση του Γενικού Επιτελείου Στρατού διδάσκει (χωρίς πρόσθετη αμοιβή) και στην Έδρα Ειδικών Όπλων της Σχολής Διοίκησης Επιτελών (Ταγματάρχες Στρατού Ξηράς)
Στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά του χρόνια εργάστηκε ως Καθηγητής Αγγλικών και αργότερα ως Διευθυντής Σπουδών στο μεγαλύτερο φοιτητικό ινστιτούτο Ξένων Γλωσσών Ενηλίκων της Θεσσαλονίκης της εποχής εκείνης (Test Foreign Language Institute ~1000 φοιτητές) διδάσκοντας εκατοντάδες φοιτητές σε επίπεδο Proficiency (μεταξύ αυτών και συμφοιτητές του στο τμήμα Φυσικής ΑΠΘ).
Μετά τη λήψη του διδακτορικού του υπήρξε αρχικά υπότροφος μεταδιδακτορικός ερευνητής στον τομέα της πυρηνικής φυσικής του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (έρευνα στο ΑΠΘ υπό την επίβλεψη του Αν. Καθηγητή Πυρηνικής Φυσικής του ΑΠΘ κ. Κώστα Δασκαλογιάννη), κατόπιν υπήρξε υπότροφος μεταδιδακτορικός ερευνητής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Θεωρητικών Πυρηνικών Μελετών (ECT, Ιταλία), ενώ τελικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή του απένειμε τη διετή μεταδιδακτορική υποτροφία «Μαρία Κιουρί» (Πανεπιστήμιο Aarhus, Δανία) στον τομέα της πυρηνικής αστροφυσικής. Στο πανεπιστήμιο Aarhus εργάστηκε στην ομάδα του διάσημου Γερμανού Καθηγητή Πυρηνικής Αστροφυσικής Karlheinz Langanke
Παράλληλα υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του τμήματος Πυρηνικής  Ιατρικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στον τομέα των πυρηνικών ακτινοβολιών (στην ομάδα του Καθηγητή Πυρηνικής Ιατρικής του ΑΠΘ κ. Φίλιππου Γραμματικού). Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Πυρηνικής Φυσικής, της Ελληνικής Εταιρίας Πυρηνικής Ιατρικής και της Επιστημονικής Εταιρίας Μελέτης «Φερών-Βελεστίνου-Ρήγα».
Η καριέρα του στις Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές ξεκίνησε μετά από την θερμή εισήγηση του καθηγητή του (Δρ.Στέφανου Χαραλάμπους, Καθηγητή Πυρηνικής Φυσικής του ΑΠΘ) με την οποία τοποθετήθηκε το 1999 από το Γενικό Επιτελείο Στρατού έκτακτος καθηγητής στην Έδρα Ειδικών Όπλων & Ειδικών Επιχειρήσεων της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου (ΑΣΠ) (σήμερινή ΑΔΙΣΠΟ). Εκεί δίδαξε στους ανώτερους αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού τα μαθήματα των πυρηνικών, ραδιολογικών, χημικών και βιολογικών όπλων καθώς και των βαλλιστικών πυραύλων και όπλων LASER. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην ΑΣΠ επέβλεψε τις διατριβές των Ελλήνων Αξιωματικών στα ειδικά όπλα και συνέγραψε διδακτικές σημειώσεις για τα αντίστοιχα μαθήματα ενώ βραβεύθηκε από τον Στρατηγό-Διοικητή της ΑΣΠ κ. Ευάγγελο Φλωράκη για τη διδασκαλία και την επιστημονική του έρευνα στην ΑΣΠ.
Οι μελέτες του σχετικά με τις επιπτώσεις των όπλων εκφυλισμένου Ουρανίου έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες (ρωσικά, κινέζικα κλπ) και έχουν πλέον διεθνή αναγνώριση και πλήθος επιστημονικών αναφορών ενώ χρησιμοποιούνται και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Η μονογραφία του με τίτλο «Όπλα εκφυλισμένου Oυρανίου και ατυχήματα πυρηνικών όπλων» έλαβε το βραβείο Πολεμικού Ναυτικού το 2002 από τον κ. Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο κ. Αντώνη Αντωνιάδη και έχει χρησιμοποιηθεί ως διδακτικό εγχειρίδιο από την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Ένα μέρος των διαλέξεων και αναλύσεων που κατά καιρούς έχει δώσει επί θεμάτων στρατιωτικής επιστήμης έχουν δημοσιευθεί στην μονογραφία του με τίτλο «ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΠΛΩΝ» που έλαβε εξαιρετικές κριτικές από τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων.
Υπήρξε τακτικός Καθηγητής της Ναυτικής Ακαδημίας ενώ σήμερα είναι μόνιμο μέλος του Διδακτικού-Ερευνητικού Προσωπικού της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) με αναδρομικό διορισμό από το 2001 (το έτος 2010 εκλέχθηκε Αν.Καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής και Στρατιωτικών Εφαρμογών της ΣΣΕ). Από το 2005 έως το 2008 υπήρξε Διευθυντής του Εργαστηρίου Ατομικής-Πυρηνικής Φυσικής της ΣΣΕ ενώ σήμερα (2011) διδάσκει το μάθημα της Σύγχρονης (Πυρηνικής-Ατομικής) Φυσικής στη ΣΣΕ. Στις αρμοδιότητές του είναι πολύ συχνά η εισήγηση για την πρόσληψη του εκπαιδευτικού προσωπικού του τομέα φυσικών επιστημών της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Η εκλογή του Δρ. Θεοδώρου Λιόλιου αρχικά ως Επιμελητή της πάλαι ποτέ Έδρας Φυσικής της ΣΣΕ έγινε από την ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Στρατού μετά από την ενθουσιώδη εισήγηση του τότε τακτικού Καθηγητή της Έδρας Φυσικής ΣΣΕ (Δρ. Αριστοτέλης Χαρτάς) ο οποίος  τον χαρακτήρισε «ειδικό σε θέματα πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων με επιστημονικό έργο στη φυσική των πυραύλων που προβάλλει διεθνώς τη χώρα μας»

Μετά από πρόσκληση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου του Maryland (Professor Steve Fetter) και σχετική απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας μετέβη το χειμερινό ακαδημαϊκό εξάμηνο του 2007 με εκπαιδευτική άδεια στις ΗΠΑ (CISSM, University of Maryland) προκειμένου να εκπαιδευτεί και να εκπονήσει έρευνα στον τομέα του εντοπισμού και των επιπτώσεων των τρομοκρατικών πυρηνικών και ραδιολογικών όπλων.  Ο Δρ. Θεόδωρος Λιόλιος συνεργάστηκε στις ΗΠΑ με τον Πρύτανη του Πανεπιστημιου του Mayrland Prof. Steve Fetter o οποίος θεωρείται από τις μεγαλύτερες αυθεντίες στη φυσική πυρηνικών όπλων στις ΗΠΑ. Ακόμη έχει κληθεί από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Ελλάδος να αναλύσει στους επιτελείς της θέματα ελέγχου πυρηνικής τρομοκρατίας και γενικά ασύμμετρων τρομοκρατικών απειλών.
Με τη βοήθεια και άλλων επιστημόνων και επιφανών πολιτικών ίδρυσε και διευθύνει το κοινωφελές κέντρο επιστημονικών ερευνών «Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων».
Ο Δρ. Θ. Λιόλιος έχει συγγράψει ένα σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά πυρηνικής φυσικής (δείγμα Α, δείγμα Β, δείγμα Γ, δείγμα Δ κλπ), διδακτικές σημειώσεις και εγχειρίδια ενώ είναι ο ίδιος κριτής επιστημονικών εργασιών στα περιοδικά Nuclear Physics A, European Physical Journal A και Hellenic Journal of Nuclear Medicine. Για το επιστημονικό του έργο στον τομέα των πυρηνικών και ραδιολογικών όπλων έχουν εκφράσει δημοσίως την εκτίμησή τους διάσημοι καθηγητές αμερικανικών πανεπιστημίων (παγκόσμιες αυθεντίες στα πυρηνικά όπλα) όπως οι Prof. Kosta Tsipis (ΜΙΤ), Prof. Steve Fetter (Dean, University of Maryland), διακεκριμένοι πολιτικοί του Ελληνικού Κοινοβουλίου (στους οποίους είναι επιστημονικός σύμβουλος σε θέματα ελέγχου όπλων), Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων, Στρατηγοί, Ναύαρχοι κλπ.
Ο Δρ.Θεόδωρος Λιόλιος είχε την τύχη να βρεθεί από την παιδική του ηλικία υπό την ευλογία και την αγάπη του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου κατά την περίοδο που ο Αρχιεπίσκοπος ήταν Μητροπολίτης Δημητριάδος. Ο Αρχιεπίσκοπος ευλογούσε τις μελέτες του στον έλεγχο των πυρηνικών όπλων ενώ ακόμη ο Μακαριώτατος είχε υποστηρίξει τον αγώνα του Δρ. Θ.Λιόλιου για την ίδρυση τμήματος φυσικής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βελεστίνο. Η προσπάθεια αυτή είχε επικεφαλής τον διάσημο ακαδημαϊκό καθηγητή Δημήτρη Νανόπουλο αλλά παρά την υποστήριξη του Μακαριώτατου και τις ενθουσιώδεις ενέργειες του Καθηγητή Δημήτρη Νανόπουλου δεν βρήκε ανταπόκριση και τελικά καταψηφίστηκε με ισχνή πλειοψηφία στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας!
Ακόμη το θαυμασμό του για τα προσόντα του Δρ. Θεοδώρου Λιόλιου σε θέματα πυρηνικών και ραδιολογικών όπλων εξέφρασε παλαιότερα εγγράφως προς τον Έλληνα Υπουργό ΕΘνικής Άμυνας ο Nicholas Burns, Under Secretary of State (USA) (2005-2008).
Ο Δρ.Θεόδωρος Λιόλιος έχει μέχρι σήμερα εκατοντάδες εμφανίσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σε θέματα  Πυρηνικής Φυσικής, Όπλων Μαζικής Καταστροφής, Συμβατικών Όπλων, Εθνικής και Διεθνούς Ασφάλειας ενώ έχει διδάξει χιλιάδες Αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων στις Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας. Ο διάσημος εκδοτικός οίκος Marquis Who’s Whο αποφάσισε αυθόρμητα να τον εντάξει στην παγκόσμια βίβλο του Who is Who για το έτος 2011.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο Αρχείο Φωτογραφιών του Διευθυντή
YouTube Preview Image

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εάν ο εν λόγω Εύελπις αρέσκεται σε τέτοιου είδου "πλάκες" να γίνει κωμικός. Δεν έχει όμως καμία θέση στην ΣΣΕ και δεν μπορεί να ονομαστεί Ανθλγος του ΕΣ! Δεν κάνουμε "πλάκες" με τους δημοκρατικούς θεσμούς κ. Λιόλιο!

maximos είπε...

Κανείς Έλληνας δεν φοβάται του νεαρούς ΕυέλπιδεςΗ εφήμερίδα Δημοκρατία στο σημερινο ( 28/11/2011) της πρωτοσέλιδο “Ποιοί φοβούνται τους νεαρούς ευέλπιδες!” συνοψίζει την βλακεία και την αμετροέπεια της “καλής δεξιάς”. Η μόνη που φοβήθηκε είναι η ΝΔ και ο πολιτικά ανύπαρκτος υπουργός Εθνικής Άμυνας Ο απεργός της ενεργού δράσης που σφραγίζει τα χείλη και απέχει σαν “πραος ειρηνιστής”. Ο προκαθήμενος με το κλειστό στόμα ανησύχησε μήπως δυσαρεστηθούν τα βοθρολήμματα της μυστικοπαθούς αριστερόστοφης προοδευτικάντζας. Ο κύριος Αβραμοπουλος έσπευσε, όμοιος με θρησκόληπτον της παλαιάς Ρωσίας ο οποίος αχρήστευσε τα ικανότητάς του στο όνομα του ευδαιμονισμού της φακιρίκής ανυπαρξίας, να καταδικάσει και ζητήσει την αποπομπή του νεαρού Εύελπι. Αυτός και το κόμμα του σαν ακρωτηριασμένοι Κερένσκι σιωπούν επιτρέποντας την μονοπώληση της λαϊκής θέλησης και των ιδεών από τα κατακάθια της αριστεράς εγκαταλείποντας ακίνητους τους Έλληνες στον μαρασμό και την νάρκη.

Η Ελλάδα έχει παύσει προ πολλού να είναι ένας θαρραλέας και ευρώστου ζωής οργανισμός και έχει καταντήσει ένας πολύμορφός και άψυχός μηχανισμός. Η Ελλάδα σήμερα δεν έχει δημοκρατία. Έχει φατρίας, πολιτικά κόμματα, ατέλειωτη σκανδαλοθηρία, γραφειοκρατία, κοινοβουλευτισμό καταξευτιλισμένο και θρασύτατους δημαγωγούς, ταπεινή προσωπολατρεία, ψυχική υποδούλωση, φτώχεια, ανεργία, κοινωνική νάρκη, ακολασία που δεν αρχίζει ποτέ από τα λαϊκά στρώματα. Το πολίτευμα και η Βουλή έχουν μετατραπεί σε τσαντίρι για να κοιμούνται από κάτω οι διάφοροι πολιτικαντζήδες.
Κανείς Έλληνας δεν φοβάται τους νεαρούς Ευέλπιδες! Οι Ευέλπιδες, οι Δόκιμοι, οι Ίκαροι είνα το ζωντανό κομμάτι η ελπίδα του Έθνους που βασανίζεται. Έχουν κλείσει στην καρδιά τους την Ελλάδα και ό,τι βρίσκεται στην καρδιά του ανθρώπου Εύελπι ούτε κατασκευάζεται στα πρόχειρα ούτε εξαφανίζεται στα γρήγορα όπως θα γουστάριζαν οι διάφοροι ολετήρες, τα τσιράκια του USAID, και οι υστερικοί της πολυπολιτισμικότητα.

Οι Εύελπιδες με το παράδειγμα τους υψώνουν, φωτίζουν και ζωντανεύουν τους τυραγνισμένους Έλληνες, Τραγούδησαν το Μακεδονία. Είπαν αυτό που όλοι οι Έλληνες θέλουν να ακούσουν, αλλά φοβούνται. Έβαλαν με τον τρόπο τους την ταφόπετρα στην “γενιά Πολυτεχνείου” ΑΕ, μας απελευθέρωσαν
Θα τιμωρηθούν; Ας τιμωρηθούν! Ακολουθούν τα βήματα του Παύλου Μελά που παραιτήθηκε από μια “καλή ζωή” για ένα πιστεύω και θυσιάστηκε.
Η τιμωρία τους θα είναι η θυσία που έχουν ανάγκη οι Έλληνες. Θα καταλάβουν επιτέλους ότι υπάρχει κάτι παραπάνω από το βόλεμα και την ραστώνη. Υπάρχει η Ελλάδα σαν τρόπος και σκοπός ζωής. Υπαρχει η ελευθερία απο τον φόβο, η ελευθερία από την φτώχεια, η ελευθερία του λόγου, η ελευθερία της λατρείας του Θεού.

Ανώνυμος είπε...

Ο 20χρονος νεαρός αριστούχος εύελπις έκανε λάθος. Και οι κανονισμοί της Σχολής επαρκούν για να καθορίσουν την ποινή του, αφού νωρίτερα ολοκληρωθεί η έρευνα. Και καμμιά σφαλιάρα από τον πατέρα του, θα βοηθούσε. Σε κάθε περίπτωση, οφείλει να εξεταστεί στο πραγματικό τηςπλαίσιο και όχι σε αυτό της υπερβολής.

Στα ελληνικά ανώτατα ιδρύματα έχουν διαδραματιστεί σκηρότερες ακρότητες. Αρκεί να βρεθείτε σε οιοδήποτε αμφιθέατρο των φοιτητικών εκλογών, την ώρα της καταμέτρησης των ψήφων.Τα εμφυλιακά συνθήματα αναβιώνουν και η ποδοσφαιρική εξέδρα εκατοντάδων φοιτητών υπόσχεται 'θάνατο με κονσερβοκούτι' ή 'τάφο στο Μελιγαλά' ενώ για ώρες, τα σκληρά τραγούδια/συνθήματα του θανάτου και της πρόκλησης συνοδεύουν τη διαδικασία [κινδυνεύει η δημοκρατία ; ]. Μαζί, και αρκετές σφαλιάρες μεταξυ των παρατάξεων. Και αρκετοί, με κουκούλα, να καίνε λίγο μετά αφιονισμένοι με τις μολοτωφ στο χέρι, ό,τι βρουν. Η εικόνα του βομβαρδισμένου αμφιθεάτρου, της καμμένης Σόλωνος και μερικών φοιτητών στο νοσοκομείο είναι ο συνήθης μετριοπαθής απολογισμός. Όσοι έζησαν τα αμφιθέατρα του 80, 90 αλλά και του 2000, τα ξέρουν.

Και ποιά είναι η άλλη εικόνα ; Πέντε ευέλπιδες, πριν πάνε για ύπνο, στον προβλεπόμενο μέχρι υπερβολής θάλαμό τους, τραγούδησαν ένα στιχάκι που υπολειπεται των πιο πάνω. Ούτε κονσερβοκούτια που ακούγαμε στη Φυσικομαθηματική, ούτε ο Μελιγαλάς που λέγανε στα αμφιθέατρα της Νομικής [φασίστες και οι δικηγόροι, ε;].

Επειδή όμως ο Στρατός έχει κανονισμό,καλά κάνει και τους τιμωρεί για την ΄μη προβλεπόμενη ενέργεια'. Λίγο όμως μετά, θα τους στείλει σε μονάδες των συνόρων, θα τους αλώσει με το -γνωρίζετε όσοι υπηρετήσατε - δημοσιοϋπαλληλικό του καθεστώς όπου η λεβεντιά έχει πια χαθεί (πλην εξαιρέσεων και ειδικών μονάδων) και στα 55-60 θα τους αποστρατεύσει με παντόφλες. Πάπαλα. Κίνδυνος για τη δημοκρατία από αυτούς δεν υπάρχει. Και μη μου πείτε ότι όσοι υπηρετήσατε [όσοι, λέμε], βρήκατε κανένα Αντισυνταγματάρχη να σας κάνει κύρηγμα ανατροπής του πολιτευματος. Υπαλληλος του κράτους, με παντόφλες 'υπηρεσίας' όταν πάει σπίτι του. Τους έχετε δει με τις κοιλίτσες τους, στο 'θέρετρο' του Αγίου Ανδρέα, στην Αθήνα ; Ε, τέτοιο.

Αλήθεια όμως, πόση υποκρισία υπάρχει να λεγεται ότι 'κινδυνεύει η δημοκρατία' από το χαζοτράγουδο και τη μαγκιά της στιγμής των πέντε ευέλπιδων και του πιτσιρίκου Αρχηγού τους όταν, κάθε χρόνο, στις φοιτητικές εκλογές αλλά και μετά, όλα τα ανώτατα ιδρύματα γίνονται ορμητήρια 'ανατροπής της δημοκρατίας' [συμφωνα με τα κριτήρια του ΔΟΛ και των άλλων προβοκατόρικων συγκροτημάτων], όταν καίγεται η Αθήνα από τους 'εν ασύλω φοιτητές'.

Υποκρισία μάγκες μου. Να τιμωρηθεί μεν ο 20χρονος αλλά στο προβλεπόμενο και νηφάλιο πλαίσιο του κανονισμού της Σχολής [μακάρι να είχαν τέτοιο και τα λοιπά ιδρύματα]. Αλλά όχι να ξεσκίσουμε έναν αριστούχο για τη μαλακία της στιγμής και το χαζοτράγουδο. Και ας τον στείλουμε μετά, να φυλάει τις βραχονησίδες με καμμιά ομάδα καταδρομέων, όσο εμείς θα ψάχνουμε την 'επόμενη απειλή της δημοκρατίας', πίνοντας τα μπλαντι μερι με το καλαμάκι [το προτιμούν οι συντάκτες του ΒΗΜΑτος, εκεί, στα μπαράκια της Λαδα].

Α, και κάτι ακόμα : Μετά ας πάρουν σειρά στα 4στηλα του ΒΗΜΑτος και τα λεβεντόπουλα που καταστρέφουν, καίνε, βανδαλίζουν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα [αλλά και ονειρεύονται το ίδιο, για το μπουρδέλο τη Βουλή, ε; ] στο όνομα -πάντα- της δημοκρατίας [ναι, αυτής που κινδυνεύει]. Ή μήπως αυτό, παραείναι δημοκρατία για τους συντάκτες αυτούς που χαριεντίζονται και συναλλάσονται με την πολιτική εξουσία; Από αυτούς που γίνονται και κυβερνητικοί εκπρόσωποι ντε... Ξέρετε εσείς...

ΚΨΜτζης είπε...

Ο 20χρονος νεαρός αριστούχος εύελπις έκανε λάθος. Και οι κανονισμοί της Σχολής επαρκούν για να καθορίσουν την ποινή του, αφού νωρίτερα ολοκληρωθεί η έρευνα. Και καμμιά σφαλιάρα από τον πατέρα του, θα βοηθούσε. Σε κάθε περίπτωση, οφείλει να εξεταστεί στο πραγματικό τηςπλαίσιο και όχι σε αυτό της υπερβολής.

Στα ελληνικά ανώτατα ιδρύματα έχουν διαδραματιστεί σκηρότερες ακρότητες. Αρκεί να βρεθείτε σε οιοδήποτε αμφιθέατρο των φοιτητικών εκλογών, την ώρα της καταμέτρησης των ψήφων.Τα εμφυλιακά συνθήματα αναβιώνουν και η ποδοσφαιρική εξέδρα εκατοντάδων φοιτητών υπόσχεται 'θάνατο με κονσερβοκούτι' ή 'τάφο στο Μελιγαλά' ενώ για ώρες, τα σκληρά τραγούδια/συνθήματα του θανάτου και της πρόκλησης συνοδεύουν τη διαδικασία [κινδυνεύει η δημοκρατία ; ]. Μαζί, και αρκετές σφαλιάρες μεταξυ των παρατάξεων. Και αρκετοί, με κουκούλα, να καίνε λίγο μετά αφιονισμένοι με τις μολοτωφ στο χέρι, ό,τι βρουν. Η εικόνα του βομβαρδισμένου αμφιθεάτρου, της καμμένης Σόλωνος και μερικών φοιτητών στο νοσοκομείο είναι ο συνήθης μετριοπαθής απολογισμός. Όσοι έζησαν τα αμφιθέατρα του 80, 90 αλλά και του 2000, τα ξέρουν.

Και ποιά είναι η άλλη εικόνα ; Πέντε ευέλπιδες, πριν πάνε για ύπνο, στον προβλεπόμενο μέχρι υπερβολής θάλαμό τους, τραγούδησαν ένα στιχάκι που υπολειπεται των πιο πάνω. Ούτε κονσερβοκούτια που ακούγαμε στη Φυσικομαθηματική, ούτε ο Μελιγαλάς που λέγανε στα αμφιθέατρα της Νομικής [φασίστες και οι δικηγόροι, ε;].

Επειδή όμως ο Στρατός έχει κανονισμό,καλά κάνει και τους τιμωρεί για την ΄μη προβλεπόμενη ενέργεια'. Λίγο όμως μετά, θα τους στείλει σε μονάδες των συνόρων, θα τους αλώσει με το -γνωρίζετε όσοι υπηρετήσατε - δημοσιοϋπαλληλικό του καθεστώς όπου η λεβεντιά έχει πια χαθεί (πλην εξαιρέσεων και ειδικών μονάδων) και στα 55-60 θα τους αποστρατεύσει με παντόφλες. Πάπαλα. Κίνδυνος για τη δημοκρατία από αυτούς δεν υπάρχει. Και μη μου πείτε ότι όσοι υπηρετήσατε [όσοι, λέμε], βρήκατε κανένα Αντισυνταγματάρχη να σας κάνει κύρηγμα ανατροπής του πολιτευματος. Υπαλληλος του κράτους, με παντόφλες 'υπηρεσίας' όταν πάει σπίτι του. Τους έχετε δει με τις κοιλίτσες τους, στο 'θέρετρο' του Αγίου Ανδρέα, στην Αθήνα ; Ε, τέτοιο.

Αλήθεια όμως, πόση υποκρισία υπάρχει να λεγεται ότι 'κινδυνεύει η δημοκρατία' από το χαζοτράγουδο και τη μαγκιά της στιγμής των πέντε ευέλπιδων και του πιτσιρίκου Αρχηγού τους όταν, κάθε χρόνο, στις φοιτητικές εκλογές αλλά και μετά, όλα τα ανώτατα ιδρύματα γίνονται ορμητήρια 'ανατροπής της δημοκρατίας' [συμφωνα με τα κριτήρια του ΔΟΛ και των άλλων προβοκατόρικων συγκροτημάτων], όταν καίγεται η Αθήνα από τους 'εν ασύλω φοιτητές'.

Υποκρισία μάγκες μου. Να τιμωρηθεί μεν ο 20χρονος αλλά στο προβλεπόμενο και νηφάλιο πλαίσιο του κανονισμού της Σχολής [μακάρι να είχαν τέτοιο και τα λοιπά ιδρύματα]. Αλλά όχι να ξεσκίσουμε έναν αριστούχο για τη μαλακία της στιγμής και το χαζοτράγουδο. Και ας τον στείλουμε μετά, να φυλάει τις βραχονησίδες με καμμιά ομάδα καταδρομέων, όσο εμείς θα ψάχνουμε την 'επόμενη απειλή της δημοκρατίας', πίνοντας τα μπλαντι μερι με το καλαμάκι [το προτιμούν οι συντάκτες του ΒΗΜΑτος, εκεί, στα μπαράκια της Λαδα].

Α, και κάτι ακόμα : Μετά ας πάρουν σειρά στα 4στηλα του ΒΗΜΑτος και τα λεβεντόπουλα που καταστρέφουν, καίνε, βανδαλίζουν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα [αλλά και ονειρεύονται το ίδιο, για το μπουρδέλο τη Βουλή, ε; ] στο όνομα -πάντα- της δημοκρατίας [ναι, αυτής που κινδυνεύει]. Ή μήπως αυτό, παραείναι δημοκρατία για τους συντάκτες αυτούς που χαριεντίζονται και συναλλάσονται με την πολιτική εξουσία; Από αυτούς που γίνονται και κυβερνητικοί εκπρόσωποι ντε... Ξέρετε εσείς...