Πέμπτη

Η πλατεία Βικτωρίας
Μέχρι προ λίγων ημερών η Πλατεία Βικτωρίας, η μεγαλύτερη ίσως πλατεία της Πρωτεύουσας, ήταν τόπος συνάθροισης και «διαβούλευσης» των κάθε εθνότητας λαθρομεταναστών.
Και τι δεν έβλεπες πάνω σ' αυτήν την πλατεία!

Από το να μαγειρεύουν όλοι αυτοί οι λαθρομετανάστες διάφορα φαγητά, να πλένουν και να πωλούν διάφορα εμπορεύματα, πάντα βέβαια χωρίς αποδείξεις και Φ.Π.Α., και κυρίως χωρίς να τηρούνται οι στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής.

Βέβαια από το συγκεκριμένο χώρο δεν τολμούσαν ούτε να περάσουν οι διάφοροι φιλήσυχοι πολίτες που έμεναν κοντά στην συγκεκριμένη πλατεία, ενώ τα μαγαζιά που ήταν γύρω της, έκλιναν το ένα μετά το άλλο και ο οικονομικός μαρασμός βαίλευε!

Εμείς είχαμε πει κατ' επανάληψη, ότι μόνο αν υπάρξει πολιτική βούληση, η Αστυνομία θα μπορέσει να καθαρίσει οι πλατεία από τους λαθρομετανάστες, για να ξαναβρεί την παλιά της αίγλη!

Και πράγματι οι εξελίξεις μας δικαίωσαν πανηγυρικά!

Το αρμόδιο Υπουργείο δέχτηκε την ασφυκτική και απειλητική πίεση των γύρω κατοίκων και αποφάσισε να δώσει την εντολή στην Αστυνομία να αναλάβει δράση, για να καθαρίσει την πλατεία Βικτωρίας.

Πράγματι ήταν αρκετές δύο ή τρείς επεμβάσεις των Αστυνομικών δυνάμεων και εν συνεχεία η εκεί παρουσία των, για να καταλάβουν οι λαθρομετανάστες ότι δεν μπορούν να ξαναβρεθούν εκεί.

Παράλληλα αποδείχτηκε περίτρανα ότι όλοι όσοι αλλοδαποί κυκλοφορούσαν εκεί, βρισκόταν παράνομα στην Πατρίδα μας, και γι' αυτό ήταν αρκετή μόνο η θέα των Αστυνομικών δυνάμεων, για να εξαφανιστούν από τον χώρο της πλατείας Βικτωρίας.

Η Αστυνομία από το άλλο μέρος έκανε την δουλειά της, όπως πάντα με απόλυτη επιτυχία, χωρίς να ανοίξει ρουθούνι!

Τώρα πια τα δεδομένα έχουν αλλάξει στην συγκεκριμένη πλατεία, αφού ήδη έχει εξαγγελθεί και η ανάπλασης της, ενώ η κίνηση στα μαγαζιά της αρχίζει να ζωντανεύει και να δημιουργούνται νέα οικονομικά δεδομένα για την περιοχή.

Τα τραπεζάκια που θα βγάλουν σε λίγο τα γύρω μαγαζιά στην πλατεία, θα την αναβαθμίσουν και θα δημιουργήσουν μια έστω και μικρή εστία ανάπτυξης.

Είναι σαφές ότι όταν η πολιτεία θέλει, μπορεί να κάνει τα πάντα!

Ακόμα και να αλλάξει την όψη της πλατείας Βικτωρίας!

 Η πλατεία Βικτωρίας, μία από τις κεντρικές πλατείες των Αθηνών, δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο, το Πεδίον του Άρεως, τα δικαστήρια και την ΑΣΟΕΕ, και η ευρύτερη περιοχή έχει εντελώς εγκαταλειφθεί από την πολιτεία. Οι κάτοικοι ΔΕΝ μπορούμε να καθήσουμε στην πλατεία μας, ΚΑΝΕΝΑ παιδί της γειτονιάς μη Αφγανικής καταγωγής ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να παίξει στην πλατεία του, τα ελάχιστα εναπομείναντα καταστήματα ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να δουλέψουν, ΤΙΠΟΤΑ δεν θυμίζει ελληνική γειτονιά ή τέλος πάντων γειτονιά με στοιχειώδες επίπεδο διαβίωσης. Σκουπίδια παντού, δυσωδία και εξαθλίωση με την ανοχή και τις ευχές του Ελληνικού Κράτους.
Να προσθέσουμε το..
«παζάρι», de facto κατάσταση πλέον, στην Πατησίων και τους πέριξ αυτής δρόμους, το οποίο μας στερεί και το δικαίωμα μας να περπατάμε σαν άνθρωποι και όχι ακροβατώντας, σπρώχνοντας και πέφτοντας πάνω στα απλωμένα παράνομα εμπορεύματα. Έχουμε χάσει την ελευθερία μας να κινούμαστε στην περιοχή μας. Σε ποιά άλλη περιοχή της Αθήνας ή της Ελλάδας οι κάτοικοι δεν μπορούν να χαρούν τους χώρους αναψυχής τους και τα πεζοδρόμια τους;
Το ίδιο το ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρει: «Η περιοχή γύρω από την πλατεία Βικτωρίας είναι σημείο προσωρινής εγκατάστασης ή συνάθροισης ατόμων κατά κύριο λόγο από το Αφγανιστάν και έχει δημιουργηθεί άτυπα μια μικρή δική τους κοινότητα» διαπιστώνει το κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ, προσθέτοντας ότι «η αποδοχή του κόσμου ήταν μεγάλη». Εξετάστηκαν 290 άτομα τα οποία χαρακτηρίζονται ως «χαμηλού μορφωτικού επιπέδου, που έχουν φύγει από τη χώρα τους για οικονομικούς λόγους και στερούνται κάθε νόμιμου εγγράφου. Κατά δήλωσή τους μένουν στην Ελλάδα σε διαμερίσματα μαζί με μεγάλο αριθμό ενοίκων έναντι τριών ευρώ το άτομο». (Πηγή: ΚΕΕΛΠΝΟ/Πρώτο Θέμα)Εμείς οι υπόλοιποι κάτοικοι συνυπαρχουμε με αυτή την κατάσταση. Για πόσο ακόμη; Ήδη η περιοχή έχει αποψιλωθεί από οικογένειες, ελεύθερους επαγγελματίες, Ελληνικά καταστήματα και Έλληνες κατοίκους. Όλοι αναρωτιόμαστε αν τελικά αυτός είναι ο στόχος ή απλά η κατάσταση ξέφυγε;
Κανένα άραγε δεν απασχολεί το προφίλ των νέων αυτών κατοίκων; Κανένα δεν απασχολεί η κατάληψη της πλατείας από ανθρώπους χωρίς χαρτιά; Κανένα δεν απασχολεί το γεγονός πως αυτοί οι άνθρωποι στοιβάζονται στα διαμερίσματα της περιοχής, όπου δεν τηρούνται καν οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και πως μόνο αυτό είναι βόμβα για την υγεία των ανθρώπων που ζουν, εργάζονται ή διέρχονται από την περιοχή; Κανένα δεν προβληματίζει η εκμετάλλευση που γίνεται σε αυτούς τους ανθρώπους; Κανένα δεν προβληματίζει το πού και το πώς βρίσκουν έστω τα τρία αυτά ευρώ την ημέρα για να κοιμηθούν;
Πρέπει όλος ο κόσμος να περάσει από την πλατεία Βικτωρίας για να αντικρύσει την κατάντια μίας Πολιτείας που δεν μπορεί να κάνει κουμάντο ούτε στις πλατείες της. Να έρθει όλος ο κόσμος, οι δημοσιογράφοι, τα κανάλια, οι πολιτικοί, ο δήμαρχος να δούνε αυτή την αισχρή καθημερινότητα, για να καταλάβουν όλοι την οργή του κόσμου, ο οποίος εδώ και τρία χρόνια είναι υπό διωγμόν, κλειδωμένος μέσα στο σπίτι του και αναγκασμένος να ζει σε κτίρια-στάβλους και δρόμους-φαβέλες, στερούμενος ακόμη και το δικαίωμα να απολαύσει λίγο ήλιο σε ένα παγκάκι της γειτονιάς του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: