Παρασκευή

Με λαμπρότητα εορτάστηκε ο Πολιούχος Τυρνάβου Αγ. Γεδεών

0-tirnabos
Με μεγάλη κατάνυξη και με συμμετοχή του ευλαβεστάτου λαού του Τυρνάβου εορτάστηκε στη τοπική μας Εκκλησία η μνήμη του νέου οσιομάρτυρος  Γεδεών.
Επίκεντρο του εορτασμού ο μεγαλώνυμος Ναός του Αγίου στον Τύρναβο, όπου ευρίσκεται ο τάφος και τα χαριτόβρυτα ιερά λείψανα του.
Στον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό της εορτής χοροστάτησε και ομίλησε για τη μαρτυρία και το μαρτύριο του νέου οσιομάρτυρος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος.
Την κυριώνυμη ημέρα, 30 Δεκεμβρίου 2011 τελέστηκε αρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, συμπροσευχομένου στο ιερό Βήμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ.κ.Αλεξίου.Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ.Ιγνάτιος  προχείρισε Αρχιδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως τον  εορτάζοντα Ιερολογιώτατο Διάκονο π. ΓΕΔΕΩΝ ΜΑΝΤΑ΄, πτυχιούχο Θεολόγο κληρικό, προερχόμενο από τον Αμπελώνα .
Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου π. Αχίλλιος Τσούτσουρας, ο οποίος μίλησε για την παρουσία του Αγίου μέσα στο σύγχρονο  κόσμο, για τα πολλά και ανεξάντλητα θαύματά του μέσα στη ζωή της Αγίας μας Εκκλησίας καθώς και για  την προσευχή του Αγίου κατά την φριχτή ώρα του  συγκλονιστικού μαρτυρίου Του.
Ακολούθησε ιερά λιτάνευση της Ιεράς Κάρας και της Αγίας εικόνος του Οσιομάρτυρος Γεδεών στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου, όπου τελέστηκε η αρτοκλασία παρουσία των πολυπληθών προσκυνητών και των Αρχόντων του τόπου.
Στη σύντομη προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στη Χάρη του πολιούχου μας Αγίου Γεδεών, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Γεώργιο Γεωργίου, τους Άρχοντες της περιοχής μας  καθώς και το φιλάγιο λαό για την παρουσία τους και την προσευχή τους.
0-tirnabos1
0-tirnabos2

Δεν υπάρχουν σχόλια: