Πέμπτη

Ανασχηματισμό ζήτησε ο Γ. Καρατζαφέρης !!!Παραιτειται ο Βενιζελος!Κυβερνηση ΝΔ και ΛΑΟΣ δειχνουν οι Δημοσκοπησεις !!!!!

Ανασχηματισμό ζήτησε ο Γ. Καρατζαφέρης

Ανασχηματισμό της κυβέρνησης ζήτησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, λίγο μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο.


«Χρειάζεται ένα πιο μικρό και ευλύγιστο σχήμα και περισσότερο χρόνο για να αντιμετωπίσει τις καταστάσεις που έρχονται» τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης, προσθέτοντας: «πείτε το ανασύσταση».
Επίσης, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ανέφερε ότι παρέδωσε στον κ. Παπαδήμο επιστολή με τις σκέψεις του για μια σειρά θεμάτων, ενόψει και της αυριανής συνάντησής του με την τρόικα. Σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη, επήλθε συμφωνία σε αρκετά ζητήματα.
«Θέλω να πιστεύω ότι κάποια θέματα θα δρομολογηθούν. Ο Μάρτιος είναι πολύ κοντά και θα χρειαστούμε 8 δισ. ευρώ», ανέφερε ο κ. Καρατζαφέρης.
Επίσης, κάλυψε πλήρως τον Μάκη Βορίδη στο θέμα της κόντρας του με τον Γιάννη Ραγκούση. «Στον κ. Ραγκούση έχει απαντήσει ο Ρέππας», ανέφερε, διευκρινίζοντας πάντως ότι κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό δεν συζήτησαν για τέτοιες λεπτομέρειες.
Εν τω μεταξυ συμφωνα με αποκλειστικες μας πληροφοριες ο Βενιζελος ετοιμαζει την παραιτηση του με τον Λουκα Παπαδημα να φαινεται οτι αποδεχεται την αποφαση του Βαγγελη!!! Σύμφωνα με πηγές από πολιτικούς κύκλους είναι θέμα ωρών να ανακοινώσει ο Βενιζέλος την αποχώρησή του. Η κίνηση αυτή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης συνδέεται με την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, όταν ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες.


Και ποιος θα είναι ο νέος "τσάρος" της οικονομίας; Οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Τάσο Γιαννίτση να αναλαμβάνει το τιμόνι του υπουργείου Οικονομικών, καθώς θεωρείται ο καταλληλότερος άνθρωπος γι’ αυτή τη θέση. Με προηγούμενη εμπειρία στο υπουργείο Οικονομικών και με μακρά θητεία στο υπουργείο Εργασίας, εκτιμάται ότι θα μπορούσε να χειρισθεί τα θέματα, σε αυτή την καμπή, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το ζητούμενο βεβαίως είναι αν και ο ίδιος θα αποδεχθεί την πρόκληση – πρόσκληση.


 
Τωρα σε κλίμα αντεγκλήσεων πραγματοποιήθηκε το υπουργικό συμβούλιο, που ολοκληρώθηκε μετά από τρεισήμισι ώρες συνεδρίασης.


Τα μέλη της κυβέρνησης αποφάσισαν τη διεξαγωγή άλλων δύο υπουργικών συμβουλίων την επόμενη εβδομάδα, ενώ ο πρωθυπουργός, κ. Λουκάς Παπαδήμος ζήτησε από τους υπουργούς να τακτοποιήσουν το σύνολο των εκκρεμοτήτων τους και να θέσουν προτεραιότητες μέχρι τις 15-20 Ιανουαρίου του 2012. Άλλωστε, εκείνη την περίοδο, ο κ. Παπαδήμος θα συναντηθεί εκ νέου με την τρόικα.
Επίσης, οι μετέχοντες στο υπουργικό αποφάσισαν τη συνέχιση της αναστολής πλειστηριασμών μέχρι τα τέλη του 2012.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, τέσσερα μέλη της κυβέρνησης, δηλαδή ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και ο Μάκης Βορίδης άσκησαν δριμεία κριτική στον Δημήτρη Ρέππα, τονίζοντας ότι «η εφεδρεία απέτυχε».
Επίσης, βολές κατά του Γιάννη Ραγκούση εξαπέλυσαν οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Δημήτρης Ρέππας, που χαρακτήρισαν μη αξιόπιστη την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων κατά την περίοδο που κατείχε τη θέση του υπουργού Εσωτερικών.
Παράλληλα, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Σταύρος Δήμας ζήτησαν την εξαίρεση των υπαλλήλων των υπουργείων τους (Άμυνας και Εξωτερικών) από την εφεδρεία.
Τωρα  ιστορικά χαμηλά καταγράφουν τα δύο μεγάλα κόμματα στις εξαμηνιαίες τάσεις της
εταιρείας δημοσκοπήσεων MRB, με τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται σημαντικά έναντι του ΠΑΣΟΚ, αλλά την αυτοδυναμία να αποτελεί… άπιαστο όνειρο. Την ίδια ώρα αξιοσημείωτη άνοδο καταγράφουν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι Πράσινοι, εντυπωσιάζουν τα ποσοστά της Δημοκρατικής Αριστεράς, ενώ για μία ακόμη φορά εκτός της νέας Βουλής βρίσκονται Δημοκρατική Συμμαχία και Αρμα Πολιτών.
Στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τις εξαμηνιαίες τάσεις της MRB, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 20,7%, το ΠΑΣΟΚ 12,1%, το ΚΚΕ 9,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7,5%, ο ΛΑ.Ο.Σ. 6%, η Δημοκρατική Αριστερά 5,9%, Οικολόγοι Πράσινοι 4%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,1%, η Χρυσή Αυγή 1,5% το Αρμα Πολιτών 1,1%, άλλο κόμμα απαντά το 3,3%, Λευκό – αποχή το 11,8% και αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος για το 11,5% των ερωτηθέντων.
Τι προκύπτει από τις εξαμηνιαίες τάσεις της MRB
Κυβερνητικό σχήμα: Το 59,1% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι μία κυβέρνηση συνεργασίας μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα προβλήματα του τόπου.
Χρόνος εκλογών: Το 34% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι πρέπει να διεξαχθούν εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου και το 26,7% άμεσα
Λουκάς Παπαδήμος: Απογοητευτικά είναι και τα ποσοστά δημοφιλίας του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, καθώς το 48% των ερωτηθέντων αξιολογεί αρνητικά τη στάση του.
Αρχηγός ΠΑΣΟΚ: Πρώτος στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, έρχεται με 28,4% ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ακολουθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος με 27,9%.
Αναλυτικά οι πίνακες
mrb-1
mrb-2
mrb-3
mrb-4
mrb-5
mrb-6
mrb-7
mrb-8
mrb-9
mrb-10
mrb-11

Δεν υπάρχουν σχόλια: