Παρασκευή

O Kοσμος καιγεται και ο Συριζα το χαβα του!!!!

 
Κατηγορεί τον Βορίδη για «πάγωμα» της κατασκευής τζαμιού!!!




Στη Βουλή φέρνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης τη συνεχιζόμενη καθυστέρηση στην υλοποίηση ψηφισμένου νόμου της βουλής για την κατασκευή λατρευτικού χώρου για τους μουσουλμάνους στο Βοτανικό. Ο Δ. Παπαδημούλης επικαλούμενος σχετικά δημοσιεύματα, ρώτα την κυβέρνηση εάν έχει προκύψει ενδοκυβερνητική εμπλοκή στην προώθηση του θέματος καθώς συμφώνα με τις ίδιες πληροφορίες εκκρεμεί μόνο η υπογραφή του συναρμόδιου υπουργού μεταφορών κ. Βορίδη. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι η υλοποίηση του ψηφισμένου νόμου αποτελεί υποχρέωση της χώρας και ζητά απ την κυβέρνηση να διευκρινίσει το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών για την υλοποίηση της σχετικής απόφασης της ελληνικής πολιτείας.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

28/12/2011

Ερώτηση

 Προς τους  Υπουργούς:

Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

 Υποδομών και Μεταφορών

Θέμα: Γιατί καθυστερεί η υλοποίηση του νόμου για την κατασκευή Τεμένους στο Βοτανικό; 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινής»(8-12-2011) παρότι όλα τα διαδικαστικά είναι έτοιμα για την έναρξη ανέγερσης του τεμένους στην περιοχή του Βοτανικού, σύμφωνα με ψηφισμένη και ισχύουσα νομοθετική ρύθμιση, ο νυν υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Βορίδης φέρεται να «παγώνει» το θέμα,  αφού εκκρεμεί μόνο η δική του υπογραφή στην προκήρυξη του διαγωνισμού για την ανάθεση της κατασκευής του έργου. Συνεργάτες του κ. Βορίδη, πάντα στο ίδιο δημοσίευμα, φέρονται να δήλωσαν ότι ο υπουργός δεν έχει ακόμη ενημερωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Με δεδομένη την θέση του ΛΑΟΣ ότι η ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην Ελλάδα αποτελεί μια πολιτική επιλογή που προωθεί την ισλαμοποιήση του Ελλάδας  καθώς και  πρόσφατες δηλώσεις του κ. Βορίδη που υποστήριξε: «Δεν είπαμε ποτέ ότι δε θέλουμε θρησκευτικά τεμένη στην Ελλάδα, αλλά έχει σημασία το μέγεθος και η τοποθεσία. Έχει σημασία ο όγκος κι αν αυτό θα λειτουργεί σαν πολιτιστικό κέντρο ή μόνο σα τέμενος…»

Με δεδομένο ότι η δημιουργία τεμένους , μετά από πολύχρονη αναβλητικότητα και καθυστερήσεις, για την άσκηση των θρησκευτικών δικαιωμάτων των μουσουλμάνων κατοίκων μιας χώρας (υπολογίζεται ότι στην Αττική ζουν πάνω από 30.000  μουσουλμάνοι) συνιστά σεβασμό του εμπράκτου ανθρώπινου δικαιώματος και κατ’ επέκταση υποχρέωση ενός ευρωπαϊκού κράτους, όπως η Ελλάδα.

Με δεδομένη την δήλωση του  γ.γ. Θρησκευμάτων του υπ. Παιδείας κ. Καλαντζή στο ίδιο δημοσίευμα, ότι η λειτουργία τζαμιού είναι η βασική προϋπόθεση για να προχωρήσει ο έλεγχος των αδήλωτων χώρων προσευχής των μουσουλμάνων, που υπολογίζονται περίπου σε 120.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:



  • Που οφείλεται η εξακολουθητική καθυστέρηση στην υλοποίηση των σχετικών κυβερνητικών αποφάσεων;
  • Έχει θέσει κάποιος Υπουργός ή κάποιο από τα κόμματα που στηρίζουν και μετέχουν στην τρικομματική κυβέρνηση Παπαδήμου ζήτημα παγώματος ή επανεξέτασης των σχετικών ψηφισμένων νόμων και των συναφών κυβερνητικών αποφάσεων;



Ο ερωτών βουλευτής

Δημήτρης Παπαδημούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: