Παρασκευή

Ο ιδιοκτήτης του Astra TV θύμα ληστείας στο σπίτι του

Παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο, οι τρεις οπλισμένοι κακοποιοί έδεσαν και ξυλοκόπησαν άγρια τον Μ. Κοκκίνη και τη σύζυγό του, μπροστά στα μάτια της 18χρονης κόρης του και της μητέρας του. Συνελήφθη ένας Αλβανός. Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δύο συνεργών του





Με το όπλο κολλημένο στο κεφάλι, ο επιχειρηματίας οδηγήθηκε στο χρηματοκιβώτιο και υποχρεώθηκε να το ανοίξει
Μια από τις πιο γνωστές οικογένειες επιχειρηματιών του Βόλου, ιδιοκτήτες περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού και με πολύχρονη θητεία στην τοπική αυτοδιοίκηση, «χτύπησαν» ληστές χθες τα ξημερώματα στο Πήλιο.

Οι αδίστακτοι ληστές ξυλοκόπησαν, έδεσαν χειροπόδαρα και βασάνισαν τον ιδιοκτήτη του σταθμού ASTRA TV, Μάνο Κοκκίνη, και τη σύζυγό του, μπροστά στα μάτια της 18χρονης κόρης τους και της 68χρονης μητέρας του επιχειρηματία, για να αρπάξουν μεγάλο χρηματικό ποσό, δεκάδες χρυσές λίρες και κοσμήματα μεγάλης αξίας, και να διαφύγουν με το αυτοκίνητο της οικογένειας. Μετά από ανθρωποκυνηγητό συνελήφθη ένας από τους δράστες, ένας σεσημασμένος και πρόσφατα αποφυλακισμένος 28χρονος Αλβανός, ενώ μέχρι αργά το βράδυ βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλης έκτασης αστυνομική επιχείρηση στο «βουνό των Κενταύρων» για τον εντοπισμό των άλλων δύο, με τη συμμετοχή δεκάδων αστυνομικών από τους νομούς Λάρισας και Μαγνησίας, κλιμακίου της ΕΚΑΜ και ομάδας αστυνομικών σκύλων.
Οι τρεις επικίνδυνοι ληστές μπήκαν στις 3 τα ξημερώματα στο σπίτι της οικογένειας στα Χάνια Πηλίου, παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο. Οι δύο κρατώντας πιστόλια και ο τρίτος μαχαίρι, ξύπνησαν τον επιχειρηματία, τη σύζυγο, τη μητέρα και την κόρη του και απαίτησαν χρήματα.
Οταν ο Μ. Κοκκίνης τους είπε ότι τα μόνα που έχει είναι κάποια χρήματα πάνω στο τραπέζι, άρχισαν να τον χτυπούν αλύπητα στο κεφάλι και στο σώμα, με τα χέρια και με τα κοντάκια των όπλων.
Τον έριξαν στο πάτωμα, τον έδεσαν χειροπόδαρα και κολλώντας του το πιστόλι στον κρόταφο απείλησαν να πατήσουν τη σκανδάλη αν δεν τους αποκάλυπτε αμέσως πού έχει κρυμμένα τα χρήματα. Μάλιστα δεν δίστασαν να χτυπήσουν και τη σύζυγό του στο πρόσωπο, τραυματίζοντάς τη, ενώ έσπρωξαν και κλείδωσαν σε διπλανό δωμάτιο τη -εγχειρισμένη με τετραπλό μπάι πας- μητέρα του και τη 18χρονη κόρη του.
Με το όπλο κολλημένο στο κεφάλι, ο επιχειρηματίας οδηγήθηκε στο χρηματοκιβώτιο και υποχρεώθηκε να το ανοίξει για να αρπάξουν οι ληστές από το εσωτερικό του 23.500 ευρώ, χρυσαφικά αξίας 25.000 ευρώ και 60 χρυσές λίρες Αγγλίας.
Οι ληστές άρπαξαν επίσης το ρολόι του ιδιοκτήτη, δύο κυνηγετικά όπλα που υπήρχαν στο σπίτι και τα κλειδιά του τζιπ του επιχειρηματία, με το οποίο και διέφυγαν προς το Ανατολικό Πήλιο.
 
Σύλληψη
 
Τους πρόδωσε το GPS του κλεμμένου ΙΧ
Το μεγάλο λάθος των ληστών ήταν ότι διέφυγαν με το αυτοκίνητο του επιχειρηματία, το οποίο διαθέτει σύστημα εντοπισμού GPS, δίνοντας στίγμα στο κινητό τηλέφωνο του ιδιοκτήτη και από εκεί στην αστυνομία για το πού κινούνται. Στο Νεοχώρι οι ληστές βρήκαν μπροστά τους αστυνομικό μπλόκο, ακινητοποίησαν το όχημα και διέφυγαν πεζή μέσα στο δάσος. Περίπου 70 αστυνομικοί άρχισαν να «χτενίζουν» την περιοχή και στις 10.45 το πρωί συνελήφθη ο 28χρονος. Στην κατοχή του βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων χρημάτων και το ρολόι του επιχειρηματία, ενώ μέσα στο αυτοκίνητο που εγκατέλειψαν βρέθηκαν ένα πιστόλι με σφαίρα στη θαλάμη, ένα μαχαίρι, το σύνολο των κοσμημάτων και οι λίρες. «Οφείλεται σε θαύμα το ότι δεν είχαμε νεκρό. Ηταν τέτοια η αγριότητά τους, που είχαν αποφασίσει να σκοτώσουν στην παραμικρή αντίσταση», είπε στο «Εθνος» ο αδελφός του επιχειρηματία, Αθανάσιος Κοκκίνης, που έχει υπάρξει επί χρόνια νομαρχιακός σύμβουλος, πρόεδρος της Αναπτυξιακής Μαγνησίας και υποψήφιος νομάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: