Δευτέρα

Απροστάτευτοι οι πολίτες από τους αλλοδαπούς γιατί οι αστυνομικοί φυλάνε τις... βουλευτίνες!

gerekou montaz 2-new“Προπηλακισμοί, σεξιστικές παρενοχλήσεις σε κορίτσια, σπάσιμο μπουκαλιών, έκλεψαν ποτά που είχαμε για κατοίκους της πόλης μας, έκαναν μούσκεμα οικογένειες με σαμπάνιες οικογένειες και μικρά παιδιά, απειλούσαν κόσμο που ήρθε να γιορτάσει την πρωτοχρονιά.
Μας ανάγκασαν να διακόψουμε το πρόγραμμα, ανεβήκαν στην σκηνή παρενοχλούσαν την μπάντα από την Αθήνα που φέραμε. Προξένησαν ζημιές σε μηχανήματα του 7 τεχνών κ.τ.λ.... Παρά της δραματικές μας εκκλήσεις στην Ελληνική Αστυνομία όπως λέει και Σπύρος Ρίκος μας απάντησαν... βγάλετε πέρα μόνοι σας. Τάδε Έφη Ελληνική αστυνομία!”
Τα παραπάνω ήταν τα λόγια ενός πολίτη, που βρέθηκε σε μια δημόσια εκδήλωση για τον εορτασμό της πρωτοχρονιάς που έλαβε χώρα στην Κέρκυρα και διοργανώθηκε από μία ομάδα με τίτλο "Save Annunziata". Επρόκειτο για μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία, μακρυά από τις "στημένες" γιορτές των διάφορων δημαρχαίων και πολιτικών που μόνο αδιάφορους αφήνουν τους Έλληνες, αλλά είναι μια καλή ευκαιρία για να βγει μεροκάματο για κάποιους ημέτερους και φυσικά να ξοδευτούν μερικά από τα χρήματα που περισσεύουν στους Δήμους.
Και ενώ τα πάντα στην γιορτή ήταν σύμφωνα με τους συμμετέχοντες πολύ όμορφα, επεισόδια προκλήθηκαν στο τέλος της εκδήλωσης από μερίδα μεταναστών. Τι έκαναν αυτοί; Σύμφωνα με τις καταγγελίες των διοργανωτών της εκδήλωσης, τους προπηλάκισαν προσπαθώντας να πάρουν τα ποτά από το πρόχειρο μπαρ. Οι διοργανωτές του γκρουπ “Save Annunziata” δήλωσαν ότι αναγκάστηκαν αν διακόψουν το πρόγραμμα μία ώρα νωρίτερα λόγω προπηλακισμού από μετανάστες που προσπάθησαν να αρπάξουν ποτά και μπουκάλια σαμπάνιας τα οποία είχαν προμηθευτεί τα μέλη του γκρουπ. Ο εκ των διοργανωτών, Θεόδωρος Βίνος, εξέφρασε παράπονα απέναντι στην Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας η οποία, παρά τις κλήσεις των διοργανωτών, δεν ανταποκρίθηκε προκειμένου να τους προστατέψει από τους προπηλακισμούς των μεταναστών.
Και φυσικά δεν μπορούσαν οι ίδιοι να "περιφρουρήσουν" την εκδήλωσή τους. Εάν το έκαναν στην τελική, θα τους αποκαλούσαν "ρατσιστές" και κατά πάσα πιθανότητα θα έκαναν ρεβεγιόν σε κάποιο αστυνομικό τμήμα. Γιατί παρόλο που η αστυνομία δεν έκανε κάτι για να προστατέψει τους πολίτες - ανάμεσα στους οποίους και μικρά παιδιά - θα έτρεχε, εάν υπήρχε καταγγελία για "ρατσιστική συμπεριφορά".
Εντελώς διαφορετική όμως ήταν η αντίδραση της αστυνομίας της Κέρκυρας όμως σε μία άλλη περίπτωση. Όπου όχι απλά “κινητοποιήθηκε” αλλά έθεσε κάθε μέσο στην διάθεση αυτού που ζητούσε την βοήθειά της. Φυσικά αυτός δεν ήταν ένας απλός πολίτης, αλλά μία βουλευτίς. Είναι γνωστό ότι στην χώρα αυτή, κάποιες εκατοντάδες πολιτών δεν αξίζουν τόσο πολύς φροντίδας.
Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φώς της δημοσιότητας, τις ημέρες που πέρασαν, μέχρι και αστυνομικοί σκύλοι και αστυνομικοί με πολιτικά επιστρατεύτηκαν στην Κέρκυρα, προκειμένου να περάσει… ήσυχες γιορτές η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Άντζελα Γκερέκου!
Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από το επίσημο έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 6332/11/138655 – που δημοσίευσε η ιστοσελίδα directnews.gr – και υπογράφεται από τον ταξίαρχο της ΕΛ.ΑΣ, Γιώτη Θεοχάρη.
Ποιά ήταν τα μέτρα προστασίας της κ. Γκερέκου; Πραγματικά εντυπωσιακά: Κατόπιν των ανωτέρω και προς αποτροπή εκνόμων ενεργειών σε βάρος της, ορίζουμε τα ακόλουθα:
Α. Η Υποδ/νση Ασφάλειας, με προσωπική μέριμνα Δ/ντού της:
Να λάβει κατά την άφιξη, κίνηση, παραμονή και αναχώρηση της επισήμου, επιβαλλόμενα μέτρα ασφαλείας προς πρόληψη και αποτροπή οποιουδήποτε έκτροπου και να διαθέσει κατά τις μετακινήσεις της κατάλληλα επανδρωμένο – εξοπλισμένο αυτοκίνητο συνοδευτικής ασφάλειας, σύμφωνα με κινήσεις – επισκέψεις της.
Οι χώροι όπου παραστεί να ερευνηθούν έγκαιρα και σχολαστικά από την Ο.Ε.Ε.Μ. Και αστυνομικό σκύλο και να επιτηρούνται συνεχώς.
Μέχρι αναχωρήσεώς της (8-1-2012), να επιτηρούνται ουσιαστικά και καθημερινά από τις Υπηρεσίες σας με τις πεζές και εποχούμενες περιπολίες, η οικία διαμονής της στο Λιστόν και το Πολιτικό Γραφείο της, επί της οδού Ευγ. Βουλγάρεως (δίπλα από την Εθνική Τράπεζα), προς αποτροπή οποιουδήποτε έκτροπου.
Β. Το Τμήμα Τροχαίας με προσωπική μέριμνα Δ/τού του, να λάβει όλα τα επιβαλλόμενα μέτρα αρμοδιότητάς του, κατά την επίσκεψη της κ Γκερέκου σε συνεργασία και με την Υποδ/νση Ασφάλειας.
Γ. Το Α.Τ Αερολιμένα υπό τον Διοικητή του να λάβει όλα τα επιβαλλόμενα μέτρα αρμοδιότητάς του, κατά την αναχώρηση της κ. Γκερέκου, ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής αναχώρησή της από τον Αερολιμένα.
Δ. Το Α.Τ Κέρκυρας παρακαλείται για την ενημέρωσή του και την λήψη μέτρων αρμοδιότητάς του, σε συνεργασία και με Υποδ/νση Ασφάλειας με ευθύνη Διοικητού του. Ιδιαίτερη βαρύτητα να δοθεί από την Υποδ/νση Ασφάλειας, για την έγκαιρη και ακριβή πληροφόρηση, για τυχόν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε χώρους όπου ενδεχομένως θα παραστεί η Βουλευτής, προκειμένου να λαμβάνονται έγκαιρα από τη Υπηρεσία της όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφάλειας, τροχαίας και τάξης.»
Αυτά τα ολίγα ήταν τα μέτρα που λήφθησαν για την προστασία της κ. Γκερέκου. Δυστυχώς όμως από ότι φαίνεται η αστυνομία της Κέρκυρας, η οποία κλήθηκε να μεριμνήσει για την προστασία της, έπρεπε να αποσύρει από αλλού για να “υπακούσει” στις διαταγές που έλαβε. Και αυτές οι περικοπές προφανώς δεν της επέτρεψαν να .. προστατεύσει τους πολίτες που δέχτηκαν την αναίτια επίθεση των αλλοδαπών ενώ γιόρταζαν την Πρωτοχρονιά.
Υπάρχουν όμως κάποια ακόμη ερωτήματα. Όπως παραδείγματος χάριν το εάν τα ίδια μέτρα λαμβάνονται και για όλους τους υπόλοιπους 299 βουλευτές, οι οποίοι πήγαν – όπου πήγαν – για να γιορτάσουν την πρωτοχρονιά και τα Χριστούγεννα. Και εάν ισχύει κάτι τέτοιο, μήπως αυτό έχει να κάνει με την αύξηση της εγκληματικότητας για όλους τους άτυχους – μη βουλευτές – πολίτες;
Εάν δεν ισχύουν τα ίδια για όλους τους βουλευτές, ποιά ήταν τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία διατάχθηκε τόσο ισχυρή προστασία για την κ. Γκερέκου; Είναι ... η αγαπημένη της αστυνομίας; Ή μήπως κάποιοι φοβούνται ότι κάποια πιθανή αποδοκιμασία κατά της κ. Γκερέκου θα έπληττε το κύρος του ΠΑΣΟΚ;
Και φυσικά θα πρέπει να ρωτήσουμε πόσο κόστισε σε χρήμα και εργατοώρες η “προστασία” της κ. Γκερέκου;
Είναι σαφές ότι στην χώρα αυτή τα πάντα διαστρεβλώνονται. Με τον ίδιο τρόπο έχει διαστρεβλωθεί και το νόημα της δουλειάς της αστυνομίας. Η κ. Γκερέκου εάν ανησυχεί τόσο πολύ για την προσωπική της προστασία θα μπορούσε να αποτανθεί σε κάποια ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, αντί να έχει μια ... ολόκληρη υπηρεσία να τρέχει από πίσω της.

Δημήτρης Παπαγεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: