Τετάρτη

Γ. Γραμματίδης:"Η Ελλάδα μετατρέπεται σε χώρα συσσιτίων. Ως εδώ και μη παρέκει"



"Το ποτήρι ξεχείλησε όταν άκουσα την ίδια ξύλινη γλώσσα, από τους ίδιους ανθρώπους και από τους ίδιους κομματικούς φορείς, οι οποίοι για δεκαετίες ολόκληρες έχουν κρατήσει τον ελληνικό λαό σε μία εικονική ευτυχία, σε μία εικονική πραγματικότητα, εξυπηρετώντας πάντα και μόνον την κομματική τους υπόσταση και την παραμονή τους, με τον Α'  ή με τον Β' τρόπο, στην εξουσία.

Όταν λοιπόν ακούγαμε, από την μία πλευρά τεχνοκράτες, περιλαμβανομένων και των επικεφαλής αλλά και των μελών του Task Force για την Ελλάδα και του ΔΝΤ και από την άλλη πλευρά, ακούγοντας πολιτικούς, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν την ίδια ξύλινα γλώσσα, η οποία δυστυχώς έχει γίνει συνώνυμη με την σημερινή δυσάρεστη κατάσταση, έ, καταλαβαίνεται ότι αυτό κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν μπορεί να το ανεχτεί.

Και από την άλλη πλευρά δεν είναι δυνατόν να κάνουμε πάντα συμβιβασμούς με την συνείδησή μας. Κάποια στιγμή πρέπει να βγούμε από αυτή την παγίδα και βέβαια να βάλουμε τον εαυτό μας μπροστά στην πραγματικότητα.

Δεν είναι δυνατόν, όπως είπα στον Πρωθυπουργό, να δεχτώ εύκολα, ότι μεταρέπεται η Ελλάδα σε χώρα συσσιτίων, μεταναστών και διαλυμένων οικογενειών αλλά και επιχειρήσεων. Ως εδώ και μη παρέκει. Από εδώ και πέρα, πρέπει να δούμε τί μπορούμε να κάνουμε, για να βοηθήσουμε στην ανόρθωση της Οικονομίας μας"

H Ελλάδα είναι παγιδευμένη σε ένα σύστημα που νομοτελειακά την οδηγεί σε πλήρη κατάρρευση, εκτιμά ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, Γιάννος Γραμματίδης, προσθέτοντας ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον της χώρας.
Μετά την ανακοίνωση περί των οικονομικών μεγεθών του 2011, προσθέτει ο κ. Γραμματίδης, δεν επιχαίρουμε για την επαλήθευση της πρόβλεψής μας ότι το έλλειμμα θα κυμαινόταν τελικά στο 10,5% αντίθετα με άλλες επίσημες προβλέψεις.
Παράλληλα και η ανεργία φαίνεται ότι θα κυμανθεί γύρω στο 17%, ενώ η ύφεση θα ξεπεράσει το 6,1% του ΑΕΠ. Τα μεγέθη αυτά αποδεικνύουν πανηγυρικά ότι αποτύχαμε στη λήψη και εφαρμογή όλων εκείνων των διαρθρωτικής φύσεως μέτρων που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την κατάσταση.
«Είναι λυπηρό ότι οι διαπιστώσεις μας αυτές είναι μονότονα οι ίδιες κάθε χρόνο και ότι δεν υπάρχουν δείγματα έστω και της ελάχιστης υιοθέτησής τους για την έξοδο της χώρας από την κρίση και τη θέση της σε τροχιά ανάπτυξης», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: