Σάββατο

Νέο χαράτσι... για τα αγροτεμάχια! Με στόχο να χάσουν οι Έλληνες αγροτες τις περιουσίες τους


kerdiliaΝέο χαράτσι, με στόχο να χάσουν οι Έλληνες τις περιουσίες τους, σκοπεύει να επιβάλει η διορισμένη κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, αν και ακόμα δεν έχουν καταλαγιάσει οι αντιδράσεις από την επιβολή του χαρατσιού στα κτίσματα. Αυτή τη φορά το κυβερνητικό επιτελείο σχεδιάζει την επιβολή μιας έκτακτης εισφοράς που θα έχει όμως μόνιμο χαρακτήρα, στα αγροτεμάχια. Και αυτό θα γίνει στο πλαίσιο του Εθνικού Φορολογικού Συστήματος, το οποίο βρίσκεται υπό διαμόρφωση. Πως σκοπεύουν να το κάνουν αυτό; Φορολογώντας τα αγροτεμάχια με βάση την αντικειμενική τους αξία, καθώς στο υπουργείο Οικονομικών θεωρούν ότι χάνουν χρήματα από τη μη φορολόγηση ακριβών αγροτεμαχίων, τα οποία βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές. Όπως και να έχει πάντως, όπου και να βρίσκονται αυτά, θα κληθούν να πληρώσουν όλοι οι κάτοχοι ανεξαιρέτως.
Είναι πλέον παραπάνω από σαφές, ότι η ιδιοκτησία ποινικοποιείται, καθώς αμφισβητείται το αυτονόητο διακίωμα των Ελλήνων να κατέχουν γη, την οποία κάποιοι θέλουν να αποσπάσουν, για να την εκμεταλλευτούν και να την αποδώσουν σε άλλους. Το κράτος, στρέφεται με πολύ κακές διαθέσεις κατά του Έλληνα, ώστε να συντηρηθούν κομματικοί μηχανισμοί και χρηματοδοτηθεί η παραμονή στην εξουσία ανθρώπων, οι οποίοι ποτέ δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να διευρύνουν την παραγωγική & αναπτυξιακή βάση της χώρας, αλλά αντίθετα, ξεθεμελίωσαν τη βιομηχανική και την αγροτική βάση της χώρας. Τώρα, προσπαθούν να οδηγήσουν τους Έλληνες στο να ξεπουλήσουν πατρώα γη. Ως εδώ όμως και μη παρέκει.

Ήρθε η ώρα των τρακτέρ

mplokaΠολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνταν, που είναι τα τρακτέρ, μιας και οι κινητοποιήσεις τους μπορεί να «γονατίσουν» για πλάκα τη διορισμένη κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου. Και ήρθε ο νέος φόρος στα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ, για να τους ξεσηκώσει. Οι αγρότες, θα απαντήσουν, όπως ξεκαθάρισαν, με δυναμικές κινητοποιήσεις που θα κλιμακωθούν, ενόψει μάλιστα της 24ης Διεθνούς Έκθεσης Γεωργικών Μηχανημάτων «Agrotica», που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Φεβρουαρίου, στη Θεσσαλονίκη.
Οι αγρότες ζητούν τη μετατροπή του ΕΛΓΑ σε κρατικό φορέα, ώστε αυτός να χρηματοδοτείται επαρκώς, και να μπορεί να τους αποζημιώνει από τις φυσικές καταστροφές και τις νόσους. Τη Δευτέρα, θα ξεκινήσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΕΛΓΑ σε όλη την επικράτεια, ενώ επίκεινται και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, έξω από τα υποκαταστήματα της ΔΕΗ, των περιφερειών, του ΟΓΑ και της Αγροτικής Τράπεζας. Στις 29 Ιανουαρίου, οι αγρότες ξεκινούν με κινητοποιήσεις στα Μάλγαρα και στη Λεπτοκαρυά.
Στις 4 Φεβρουαρίου, οι αγρότες προγαμματίζουν συλλαλητήριο στο Άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης, όπου θα βρίσκεται σε εξέλιξη η 24η Agrotica της Helexpo. Στο κυβερνητικό επιτελείο πέριξ του πρωθυπουργού της τρόικας, επικρατεί ανησυχία, καθώς είναι φανερό ότι αν οι κινητοποιήσεις κλιμακωθούν, ο με το μηδενικό πολιτικό εκτόπισμα πρωθυπουργός, δεν θα είναι σε θέση να διαχειριστεί την κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: