Σάββατο

Ανοιχτή επιστολή-ενημέρωση προς κ.κ. Wolfgang Schaeuble και λοιπούς Ευρωπαίους πολιτικούς.Αν δεν έχετε ακόμα ενημερωθεί κ.Schaeuble, μάθετε ότι την Ελλάδα κυβερνάει-εδώ και χρόνια- μια επικίνδυνη ομάδα αγράμματων και συντεχνιαζόμενων συνδικαλιστών -όλων των παρατάξεων-, που ανήκει στην "ανώτατη βαθμίδα" του ανθρωπίνου είδους, των HOMO RAXATIOUS.-Παρακαλώ, ενημερώστε σχετικά και τους άλλους Πολιτικούς στην Ευρώπη, τους Αξιωματούχους στην ΕΕ, την ΕΚΤ, το  IMF,κλπ, ΤΩΡΑ !

ΕΠΕΙΓΟΝ,
ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ !  ΣΗΜΕΡΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, -ΠΡΙΝ ΔΟΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ- ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ, ΜΕ ΤΟ ΤΡΕΧΟΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ-ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ "ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ" ΤΟΥΣ,  ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.
ΩΣΤΕ:
Ν' ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΎΝ ΤΩΡΑ ! ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΈΡΝΗΣΗΣ, ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΓΕΝΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ, ΚΛΠ, ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΛΗ Δ.Σ ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΊΚΗΣΗ, ΚΛΠ,   ΟΙ ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ !


-ΝΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.
-ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ.
-ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΆΜΕΣΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΉΣΕΩΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:
Θεόδωρος Π. Λιανός-καθηγητής της Πολιτικής Οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Είναι πλέον τεκμηριωμένο και γνωστό ότι κύριοι υπεύθυνοι για την άθλια κατάσταση, οικονομική και άλλη, που επικρατεί στη χώρα είναι οι πολιτικοί και οι συνδικαλιστές. Προκειμένου να βελτιώσουμε την κατάσταση και να αποφύγουμε τα ίδια στο μέλλον είναι σκόπιμο να αναρωτηθούμε τι κάνουν οι  συνδικαλιστές.
Σύμφωνα με τη θεωρία η δουλειά των συνδικαλιστών είναι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και η προστασία τους από τις αυθαιρεσίες του εργοδότη. Σύμφωνα, όμως, με την εμπειρία η δουλειά των συνδικαλιστών είναι η προστασία των συντεχνιακών συμφερόντων και η προώθηση των δικών τους προσωπικών φιλοδοξιών. Ένας θέλει να διατηρήσει την εξουσία που έχει και να ανέλθει συνδικαλιστικά. Άλλος θέλει να γίνει βουλευτής και, με τα κατάλληλα προσκυνήματα, υπουργός. Άλλος θέλει να γίνει ευρωβουλευτής. Άλλος θέλει να ανέβει στην κομματική ιεραρχία. Αυτές είναι θεμιτές και ευγενείς φιλοδοξίες, όχι όμως όταν επιδιώκονται εις βάρος του κοινωνικού συνόλου, όπως συμβαίνει στη χώρα μας εδώ και δεκαετίες. Σε πολλές περιπτώσεις η απερισκεψία και η σκόπιμη κακή πολιτική των συνδικαλιστών έχουν αποτελέσματα που θίγουν άμεσα τα συμφέροντα των εργαζομένων τα οποία υποτίθεται ότι προωθούν. Θλιβερά παραδείγματα, η Πιρέλλι, η Ολυμπιακή και σε λίγο ο ΟΣΕ.
Προκειμένου ο συνδικαλισμός να μπει στον φυσικό του δρόμο είναι αναγκαίο να γίνουν αλλαγές και να ληφθούν μέτρα που θα κόψουν την όρεξη εκείνων των συνδικαλιστών οι οποίοι στο όνομα της εργατικής τάξης προωθούν τον εαυτό τους. Μερικά τέτοια μέτρα είναι τα εξής:

Πρώτον,
οι συνδικαλιστές να μην μπορούν να συμμετέχουν σε διοικητικά συμβούλια δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών. Αναρωτηθήκατε ποτέ σε πόσα συμβούλια συμμετέχουν οι συνδικαλιστές, πόσα χρήματα εισπράττουν από τη συμμετοχή τους και πόσο ισχυρό κίνητρο είναι αυτό για την αναπαραγωγή μιας συντεχνιακής πολιτικής;

Δεύτερον, οι συνδικαλιστές να μην μπορούν να διεκδικήσουν βουλευτική έδρα πάρα μόνο αν περάσει ορισμένο χρονικό διάστημα, π.χ. μια τετραετία, μετά την τελευταία θητεία τους σε συνδικαλιστικό όργανο. Το μέτρο αυτό θα μειώσει το κίνητρο για λαϊκισμούς και επίσης το κίνητρο για χρηματοδότηση συνδικαλιστών εκ μέρους ιδιωτών και επιχειρηματιών.

Τρίτον, οι συνδικαλιστές να μην εξαιρούνται από την υποχρέωση παροχής εργασίας προς την επιχείρηση στην οποία έχουν προσληφθεί. Είμαι βέβαιος ότι έχετε ακούσει για συνδικαλιστές που δεν έχουν δουλέψει ποτέ, αλλά αμείβονται πάντα και παντοιοτρόπως.

Τέταρτον, οι συνεδριάσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων να γίνονται εκτός ωραρίου εργασίας και σε χώρους εκτός της υπηρεσίας ή επιχείρησης. Είναι παράλογο να κλείνει το σχολείο επειδή οι καθηγητές έχουν γενική συνέλευση.

Πέμπτον, να απαγορευτεί η συμμετοχή συνδικαλιστών (όχι εργαζομένων) σε πειθαρχικά και λοιπά συμβούλια, διότι χρησιμοποιούν τη δύναμη που απορρέει από αυτά για ρουσφέτια, εκβιασμούς και προβολή.
Αν οι αρμόδιοι εξετάσουν το ζήτημα αυτό, θα βρουν πολλά άλλα που πρέπει να αλλάξουν. Η εργατική τάξη χρειάζεται γνήσιο εργατικό κίνημα, όχι συντεχνίες, κομματικές οργανώσεις και πονηρούληδες υποκριτές που δουλεύουν για το δικό τους συμφέρον.

www.tovima.gr Να προσθέσουμε ταπεινά κι' εμείς την άποψη μας:

-Να γίνει απογραφή των απαλλαγμένων από την υπηρεσία συνδικαλιστών, να βρεθεί ο συνολικός αριθμός τους και το αυξημένο κόστος μισθοδοσίας που πληρώνει η κοινωνία, λόγω των μισθολογικών προνομίων που έχουν !
Τα λέγαμε από τον Οκτώβριο του 2010, τώρα δεν πάει άλλο!  Τέρμα στην  κοροϊδία, την εξαπάτηση και την παραπλάνηση της κοινωνίας.
 
ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ.
Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ.
ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ  ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ:
[Οι αναμάρτητοι, ας καταγγείλουν στην κοινωνία, τις συντεχνίες κλπ ....]

=Η παρούσα κυβέρνηση, ως αντάλλαγμα για την στήριξή της στις προηγούμενες εκλογές, αλλά και ως αντιστάθμισμα στις περικοπές των μισθών και συντάξεών τους, έχει τοποθετήσει  χιλιάδες συνδικαλιστές σε κυβερνητικά πόστα και διοικητικές θέσεις σε υπουργεία, οργανισμούς, κλπ, είναι δε βέβαιο ότι έχει καταστεί όμηρος αυτής της επιλογής της.
=Οι συνδικαλιστές του υπουργείου οικονομικών που τώρα έχουν εξαφανισθεί από το προσκήνιο, έχουν φέρει σε αδιέξοδο την κυβέρνηση(και την προηγούμενη) και μέσω των στοιχείων που γνωρίζουν-διαθέτουν για δημόσιους λειτουργούς, πολιτικούς, επιχειρηματίες, κλπ, εκβιάζουν σιωπηρά το σύστημα και οδήγησαν σε παραλυσία τον ελεγκτικό και εισπρακτικό μηχανισμό του δημοσίου>>>> και οδήγησαν το κράτος στο ΔΝΤ.
Εδώ και τώρα να “ξεμπλοκάρουν” το σύστημα…., ώστε να γίνει έλεγχος του πόθεν έσχες των υπαλλήλων του ΥΠ.ΟΙΚ, για να ξεκαθαρίσει η “ήρα από το σιτάρι”, να μην στιγματίζονται έντιμοι εργαζόμενοι ΚΑΙ  ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, Ο ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
=Συνδικαλιστές που ήταν τοποθετημένοι στα διοικητικά συμβούλια των ασφαλιστικών ταμείων,  έχουν τεράστια ευθύνη για την λεηλασία τους,  μέσω της άγνοιας ή της σιωπής τους.
= Ευθύνονται για την αναξιοκρατία στο δημόσιο, τις ΔΕΚΟ, τους οργανισμούς και γενικά τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά και στον ιδιωτικό, αφού εργαζόμενοι, με αξιόλογα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα και μόνιμο ή μη καθεστώς εργασίας,  δεν εξελίσσονται υπηρεσιακά και μπαίνουν στο περιθώριο, αν δεν  έχουν ενταχθεί σε κλαδική οργάνωση και δεν αναγνωρίσουν-προσκυνήσουν την ανωτερότητα του ανθρωπίνου είδους, των HOMO RAXATIOUS.
=Η προϋπηρεσία τους θεωρείται πάντα ευδόκιμη, δηλαδή βρέξει χιονίσει  ο απαλλαγμένος, ισόβια πολλές φορές, συνδικαλιστής παίρνει τις προαγωγές του και τα σχετικά παχυλά επιδόματα(ιδέ ΟΤΟΕ).
Να γίνει απογραφή των απαλλαγμένων από την υπηρεσία συνδικαλιστών, να βρεθεί ο συνολικός αριθμός τους και το αυξημένο κόστος μισθοδοσίας τους, μέσω των   μισθολογικών προνομίων που έχουν.
=Ασκούν πραγματική συνδιοίκηση με την “υποχρεωτική” πολλές φορές  τοποθέτησή τους, σε διοικητικά συμβούλια  και επιτροπές, παρότι οι σχολές συνδικαλιστών στις όποιες κάποιοι έχουν φοιτήσει, δεν τους παρέχουν ικανές και επαρκείς γνώσεις δια πάσαν “νόσον και….” , ώστε να έχουν αυτή την απαίτηση.
=Όλως περιέργως έχουν “άριστες” σχέσεις με την δικαιοσύνη και είναι οι πιο τακτικοί πελάτες της, είτε ως ενάγοντες είτε ως εναγόμενοι.
=Αφού η πολιτική εξουσία αρνείται ή δεν μπορεί να φέρει σε αυτό τον τομέα, το μαχαίρι της κάθαρσης ως το κόκαλο, ας το πράξει η κοινωνία στις προσεχείς εκλογές.
=ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ-ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΤΟ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ-ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,  Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ, Η ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ,Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ,ΚΛΠ, (ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ Η ΤΡΟΪΚΑ!!!! ) ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ ΣΕ ΙΔΙΟΤΥΠΗ ΟΜΗΡΊΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΓΙΕΊΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΤΑ ΜΑΥΡΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΘΑ ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΘΌΡΥΒΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ  ΚΑΤΆΡΡΕΥΣΗ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΌΣ.
-ΝΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.
-ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ.
-ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΆΜΕΣΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΉΣΕΩΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ,ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ, ΜΕ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ,  ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: