Τρίτη

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑΣ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΟΥΡΛΑ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ!!!

Ο Γρηγορης Σουρλας ειναι ενας Λησμονημενος Ηρωας απο την περιοχη των Φαρσαλων που στα χρονια της λαίλαπας, που εκδηλώθηκε στην Ελλαδα από την τότε κομμουνιστική ηγεσία προς κατάληψη της εξουσίας και μπολσεβικοποίηση της χώρας μας (τα γνωστά Δεκεμβριανά)μαζι με πολλους αλλους Λαρισαιους, αγωνισθηκε με αυτοθυσία για να αποφευχθει - η κομμουνιστικοποίηση της μόλις απελευθερωθείσης πατρίδος Λαρισας και Ελλαδος.

Τα συμβάντα και οι άμεσα επικρεμάμενοι κίνδυνοι εκ της κομμουνιστικής απειλής οδήγησαν στην συμφωνία της Βάρκιζας, την οποία όμως τα σκληροπυρηνικά στελέχη του ΚΚΕ δεν αποδέχθηκαν, με αποτέλεσμα να αρχίσει - με την εντολή και απόλυτη στήριξη του Στάλιν, μέσω και των κομμουνιστικών ηγεσιών των ομόρων κρατών, η προπαρασκευή για την ένοπλη ρήξη των (Τρίτος Γύρος) με το νόμιμο και δημοκρατικό κράτος.

Η έναρξη της ενόπλου ανταρσίας εκδηλώθηκε τον Μάρτιο του 1946, με αιφνιδιαστική επίθεση συμμοριών εναντίον του σταθμού χωροφυλακής Λιτοχώρου και την επακολουθήσασα σφαγή των ανδρών του.

Το μακελλειό, που ξεκίνησαν οι αναρχοκομμουνισταί τον Μάρτιο του 1946, διήρκεσε μέχρι την 29 Αυγούστου 1949, όποτε ο Εθνικός μας Στρατός (Ε.Σ.)τους συνέτριψε καθολικά και οριστικά στον ΓΡΑΜΜΟ και το ΒΙΤΣΙ.

Το τίμημα για να είναι σήμερα η Ελλάδα ελεύθερη και να κατέχει την θέση που έχει μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι - και να μην είναι ένα θλιβερό κατάλοιπο του πάλαι ποτέ, αλήστου μνήμης, Σταλινισμού -ειναι ανυπολόγιστο σε ανθρώπινο δυναμικό, υποδομή και υλικό.

Η πολιτεία μέχρι και το 1974,τιμούσε κάθε χρόνο - όπως είχε Ηθική και Εθνική υποχρέωση - όλους εκείνους που έπεσαν υπέρ πατρίδος, με επίσημες τελετές και δοξολογίες, στις 4 Δεκεμβρίου ,στου Μακρυγιάννη και στις 29 Αυγούστου στον Γράμμο και το Βίτσι αλλα και εδω στη Λαρισα τον Σουρλα και τους μαχητες του.

Μετά την 7ετιαν της 21ης Απριλιου 1967, άρχισε, άγνωστο γιατί, η αποκαθήλωση της πραγματικής Ιστορικής μνήμης, όσον αφορά ,στα διαδραματισθέντα γεγονότα της περιόδου 1945-1949 ως και των αγώνων και θυσιών του Ε.Σ.

Αποφασίσθηκε από την πολιτική ηγεσία, εν ονόματι δήθεν της Εθνικής συμφιλίωσης, αντί της συγχωρήσεως αυτών που σήκωσαν και έστρεψαν τα όπλα εναντίον της πατρίδος (δηλαδή των θυτών και ευτυχώς -για την Ελλάδα -ηττηθέντων), να επιβληθεί η μονόπλευρη λήθη !!!(Και καταληκτικά η περιθωριοποίηση των θυμάτων και ευτυχώς νικητών).

Έτσι:
-Nομιμοποιήθηκε το εκτός νόμου ΚΚΕ και εισήλθε στην Βουλή.!!!
-Καταργήθηκαν όλες οι γιορτές μνήμης των ηρώων της περιόδου 1945-1949, ως γιορτές μίσους !!!
-Διατάχθηκε η καταστροφή, από την Ιστορία Στρατού, όλων των συγγραμμάτων και ντοκουμέντων που αφορούσαν στα πραγματικά γεγονότα της περιόδου της κομμουνιστικής ανταρσίας και των αγώνων του Ε.Σ. (Δεν γνωρίζω εάν αυτό συνέβη και για τα αρχεία της Βουλής ).
-Σβήσθηκαν από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου όλα τα αφορώντα στον συμμοριτοπόλεμο τοπωνύμια -και ως εκ τούτου τέθηκαν επισήμως εκτός αυτού όλοι οι υπέρ πατρίδος πεσόντες στρατιωτικοί, εκείνων των αγώνων.
-Διατάχθηκαν οι στρατιωτικές μονάδες να μην αναφέρουν «λέξη» για τα γεγονότα και τους αγώνες του ¨Έθνους κατά την περίοδο 1944-1949. Γιά τις Ε.Δ. η χρονική εκείνη περίοδος της προδοσίας κατά της πατρίδος είναι ανύπαρκτη! Σαν να σταμάτησε ο χρόνος!!!! ¨Όσο και εάν ακούγεται και είναι παράλογο.
-Στις 15-9-1989, με εισήγηση του
 
 κ. Μητσοτάκη, ψηφίσθηκε ο Ν 1863/ΦΕΚ204.Α΄/18-9-89,
 
δια του οποίου μετονομάσθηκαν, ο μεν
 
συμμοριτοπόλεμος σε εμφύλιο, οι δε συμμορίτες σε
 
«««σε δημοκρατικό στρατό»»»!!!!
 
(Λές και ο Ε.Σ. της Ελλάδος, των νομίμων και δημοκρατικών κυβερνήσεων, που είχαν ψηφισθεί από το 92%,περίπου του Ελληνικού λαού, δεν ήταν δημοκρατικός, αλλά ήταν φασιστικός ή αναρχικός και έπρεπε να εξοβελισθεί από τους δημοκράτες του Στάλιν !!!).
-Αρχισαν να τιμώνται αυτοί που σήκωσαν τα όπλα κατά της πατρίδος και οι διάφοροι ξενοκίνητοι σφαγείς του Ελληνικού λαού, οι οποίοι, εάν επικρατούσαν τότε, σήμερα δεν θα υπήρχαν, ούτε Μακεδονία, ούτε Ήπειρος, αλλά ούτε οι εκ του ασφαλούς πλέον θαυμαστές και χειροκροτητές των!
-Στις 24-5-2005 διατάχθηκαν οι στρατιωτικές μονάδες να αναρτήσουν τις σημαίες των μεσίστιες εις ένδειξιν συμμετοχής των στο επίσημο πένθος του κράτους για τον θάνατο του Φλωράκη!!! ( Ο οποίος εκπαιδευθείς στην Σοβιετική ¨Ένωση εστάλη και διετέλεσε - ως καπετάν Γιώτης - διοικητής της Ι Μεραρχίας του ««« δημοκρατικού στρατού»»» κατά τις επιχειρήσεις του εναντίον του ¨Έθνους, ευθυνόμενος για χιλιάδες σφαγές, αξιωματικών και οπλιτών του Ε.Σ.)
-Ενώ με το ΦΕΚ698/24-5-2005 αποφασίσθηκε να γίνει η κηδεία του δημοσία δαπάνη, για τις ««« εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στο Λαό στην Πατρίδα και το Έθνος»»» !!!

-Στις 30 -11-07, μετέβη ο κ. Πρωθυπουργός στον Αι-Στράτη για να εγκαινιάσει το μουσείο της δημοκρατίας και να τιμήσει και τους τότε εξόριστους.
-Στις 8-4-08, σύσσωμη η ηγεσία του ΚΚΕ τίμησε στον Γράμμο, σε γιορτή για τα 90 χρόνια του, με εκδηλώσεις και πύρινους πανηγυρικούς λόγους, τους αγωνιστές και φονευθέντες άνδρες του δημοκρατικού στρατού κατά τους αγώνες του εναντίον του Ε.Σ.(1946-1949).

-Πριν μερικές ημέρες, ο πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Τσίπρας πήγε στα
 
Γιάννενα και τίμησε την μνήμη του αρχισφαγέα των μη
 
κομμουνιστών Ελλήνων Άρη Βελουχιώτη !!! Ο Γρηγορης ο Σουρλας και μαζι του ο Χρηστος Μιχαλοπουλος αλλα και ο Ηλιας Αρχιμανδριτης αφησαν τις οικογενεις τους και καταταχτηκαν εθελονται κοντα στο Στρατο τοτε με επικεφαλη τον Συνταγματαρχη Χαρβαλακη.και αντισταθηκαν στην κομουνιστικη λελαπα.

Η Λαρισα ,Τα Φαρσαλα και η πατριδα γενικωτερα εχει τους Ηρωες αυτους Λησμονημενους.Δεν νομίζω να υπήρξε ή υπάρχει -παγκοσμίως- παρόμοια συμπεριφορά ασέβειας, επίσημης πολιτείας έναντι εθελοντων Ηρωων, που κατ΄εντολήν της πατρίδος έπεσαν υπέρ αυτής.

Η πολιτεία, στην οποία και κατ΄εξοχήν ανήκει το ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ παραμενει ο μεγαλος ΑΠΩΝ.Οι σημερινοι ταγοι της εδω στη Λαρισα συμπεριφερονται με τροπο που προκαλεί θλίψη και στην κυριολεξία «τσακίζει» το ηθικό των σκεπτομένων Ελλήνων.


ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑΣ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΟΥΡΛΑ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ!!!Καμία σκοπιμότητα δεν μπορεί να δικαιολογήσει την ασέβεια προς τα παλικάρια που έπεσαν ή πέφτουν για την πατρίδα.

 

ΣΟΥΡΛΑ ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ!!!!!

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ανιστόρητος, ποταπός, δωσίλογος και σιχαμένος φασίστας ο κάτοχος αυτού του φληναφήματος, αυτού του κωλοσφουγγίου που θέλει να ονομάζεται blog. ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ για εσένα και το προδοτικό σου DNA. Μόνο αυτό σου αξίζει. Γιατί ο φόβος του Άρη σου κατατρώει τα σωθικά. Ακροδεξιό γουρούνι, ποταπό ανδρείκελο και θαυμαστή του δωσιλογισμού. Εύχομαι να σαπίσεις; από λευχαιμία στο νεκροκρέβατο και λίγο πριν πεθάνεις να σε κατεβάσουν στην Ιερή Πηγάδα του Μελιγαλά να μυρίσεις τη δυσωδία των σάπιων παππούδων σου.

Ανώνυμος είπε...

Επισης θα επρεπε να του απονεμηθει το βραβειο Νομπελ Ειρηνης,το βραβειο Πουλιτζερ για τον δημοσιογραφο Κ.Βιδαλη και το παρασημο της λεγεωνας της τιμης μιας και προκειται για εναν ευεργετη της ανθρωποτητας .Μα αγαπητε μου δεν μας εξηγεις, στο ονομα ποιας πατριδας διεπραξε τοσα ανοσιουργηματα οπως βιασμους,δολοφονιες,πλιατσικολογηματα?για την τσεπη του και μονο ετρεχε,εσφαζε,βασανιζε.καταλαβες μαγκα μου?τωρα αν εσυ προσπαθεις να απαλλαγεις απο εφιαλτες και τυψεις λεγοντας αυτες τις μπουρδες ,ισως γιατι καποια συγγενεια εχεις μαζι του θα σου πω και το τελευταιο''αυτο το ανθρωπομορφο κτηνος το ξερασε μεχρι και η μανα γη''.οι χωρικοι των Φαρσαλων γνωριζουν.αντε να πληροφορηθεις κι εσυ για να πεταξεις τις παρωπιδες που σου φορεσανε.αλλα τον ανδριαντα ζητα να τον στησουν διπλα στο αγαλμα ενος αλλου βδελυγματος ,του ΒανΦλιτ για να χει και προστασια απο το επισημο κρατος.Διαφορετικα μονο για πτυελοδοχειο και αναθεμα θα χρησιμευσει.

Ανώνυμος είπε...

Θελω να απαντησω στα προηγουμενα σχολια. Κατ αρχην πιστευω οτι και τα δυο προερχονται απο τον ιδιο στυγνο μπολσεβικο.Ποιος σου ειπε εσένα ότι διέπραξε αυτα που λες ότι εσφαζε και βασανιζε κλπ; Βρε ανιστόρητε ποια γη ξέρασε τον Γρηγόρη Σούρλα; Μάλλον έχεις ψυχολογικά προβλήματα επειδή το ΚΚΕ αποκήρυξε την αδερφάρα τον Βελουχιώτη και δεν ξέρετε που να σταθείτε!! Πάγια τακτική σας το ψέμα!! Όπως με τον Μαρίνο Αντυπα ο οποίος πέθανε το 1907 και το Κιλελέρ έγινε το 1910 αλλά εσείς τον κάνατε ήρωα του Κιλελέρ και μάλιστα ενώ είχε τελειώσει Νομική και δεν ήταν καν αγρότης ούτε γραμμένος σε κανέναν Αγροτικό Σύνεταιρισμό. Ο Γρηγόρης Σούρλας όχι μόνο πέθανε φτωχός, όχι μόνο δεν διεκδίκησε κανένα τίτλο και αξίωμα όπως οι δήθεν αντιστασιακοί Γιαννόπουλοι και Γλέζοι βουλευτιλίκια κλπ αλλά πολεμούσε πάντοτε όρθιος και δεν τον έπιανε η σφαίρα γιατί είχε ιερή αποστολή, την σωτηρία της πατρίδος από τα αναρχοάπλυτα και προδοτικά μιάσματα της αριστεράς. Όσον αφορά τον πρώτο σχολιαστή και τις κατάρες που εκτοξεύει κατά του Δεσλή τον ενημερώνω απλά ότι μια λαϊκή παροιμία λέει ΄΄ η καταρα είναι γαιδάρα και γυρνάει στην μουλάρα...΄΄ Γι αυτό έχε τον νου σου ειδικά όταν αναφέρεσαι σε έναν γνήσιο πατριώτη όπως ο Αριστείδης Δεσλής!!

Ανώνυμος είπε...

Ξεστραβωσου παραουρε !!!

http://kokkinosfakelos.blogspot.gr/2010/09/blog-post_30.html

Ανώνυμος είπε...

Ο Γ.Σούρλας ήταν ένοπλος αντικομμουνιστής. Ηταν επίσης πλιατσικολόγος, εκβιαστής, συνεργάτης του κατακτητή και βάρβαρος βασανιστής. Εσάς σας αρκεί η ιδιότητα του αντικομμουνιστή για να τον ονομάσετε ήρωα (!). Προφανώς για τα υπόλοιπα δεν σας καίγεται καρφάκι. Ακόμα κι αν ο Σούρλας και η παρέα του δεν περιορίστηκαν να κυνηγούν αριστερούς, αλλά από ένα σημείο και μετά λόγω απληστίας και ατιμωρησίας λήστευαν και εκβίαζαν αδιακρίτως στις περιοχές που ήλεγχαν, και δεξιούς, και οποιονδήποτε γενικά αμφισβητούσε την κυριαρχία του. Ρώτα πρώτα να μάθεις τί ήταν ο Σούρλας και μετά να μοιράζεις έτσι αλόχερα τον χαρακτηρισμό του ήρωα.

Unknown είπε...

Καταλοιπα της κομμουνιστικης θηριωδιας,δεν διδαχτηκατε εις το ελαχιστον απο τις συνεπειες αυτου του κυκλωνος του μηδενισμου και της απολυτης αναρχιας ??? Παραχαρακτες της ιστοριας και της αληθειας,μιασματα και αποβρασματα νοσηρων στρατηγηματων ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ,ΚΟΥΒΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΚΡΑΤΩΝ..Η διαφορα μεταξυ ΣΟΥΡΛΑ και ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ ειναι η εφαμιλλη μεταξυ ΗΛΙΟΥ και ΣΚΟΤΟΥΣ...Καληνυχτα και καλο ταξιδι στα σκοτη σος..

KLONOS1943 είπε...

"ΕΥΤΥΧΩΣ ΗΤΤΗΘΗΚΑΜΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ"!!!!Αυτό το βιβλίο καλά θα κάνουν να το διαβάσουν όλοι οι "σύντροφοι", αλλά με τα μάτια ανοιχτά. Το έγραψε ο Τάκης Λαζαρίδης θανατοποινίτης του ΚΚΕ με τον Νίκο Μπελογιάννη. Άντε γειά.

Ανώνυμος είπε...

Το γεγονός ότι ο Τ.Λαζαρίδης έγραψε το "Ευτυχώς ηττηθήκαμε σύντροφοι" δείχνει ότι και οι αριστεροί δεν ήταν και αυτοί "καλά παιδιά". Το ίδιο έχουν πει ή και γράψει και άλλοι (διάβασε πχ "Το Κιβώτιο", Άρης Αλεξάνδρου). Αυτό όμως δεν μεταφράζεται ότι ο Σούρλας ή ο κάθε Σούρλας ή ληστής/δωσίλογος/γερμανοτσολιάς δεν έκανε εγκλήματα την εποχή της κατοχής ή του εμφυλίου. Έχουν περάσει πλέον πολλά χρόνια από τότε. Ο καθένας μας έχει μεγαλώσει και έχει γαλουχηθεί με κάποια πιστεύω που τον έχουν κάνει να 'είναι αυτό που είναι σήμερα'. Όμως η αλήθεια, η ιστορική αλήθεια είναι μία, είτε μας αρέσει είτε όχι. Ψαξτε την να την βρείτε. Τα χρόνια όπως είπα πέρασαν και πρέπει να ωριμάσουμε, τουλάχιστον όσοι λένε ότι αγαπούν την πατρίδα.

Ανώνυμος είπε...

Τα ξέρουμε του Σούρλα ,προσωπικά έδειρε ένα κοριτσάκι ,στα Μύρα Λάρισας γιατί ήταν ο αδερφός της αντάρτης.ευτιχως , βρέθηκε η κόρη του ιερέως του χωριού και την έσωσε .τι χτυπάς από ένα κοριτσάκι τον λέει ντροπή.το βάλανε όλο το σώμα στα κρεμμύδια .ήταν κατάμαυρο συκώτι.την ίδια μέρα σκωτοσαν και τον 23 χρόνο αδελφό της η δεξιοι .τον πήραν από τα πρόβατα ,και τον σκωτοσαν έξω από το νεκροταφείο του χωριού .για τον ίδιο λόγο .βρήκαν χρονια ,για να δράσουν σαν καπετάνιοι .ααμόρφωτοι κοινωνικά αγράμματοι χωριάτες .κάντε τους ήρωες φτιαξεστους ανδριαντες . Ντροπή.