Τρίτη

Πρόεδρος του ΟΠΑΠ ο Κωνσταντίνος Λουρόπουλος


20120731-212855.jpg 
Ο οικονομολόγος Κωνσταντίνος Λουρόπουλος αναλαμβάνει Προέδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ ΑΕ με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Το βιογραφικό:


Ο κ. Λουρόπουλος γεννήθηκε το 1953 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και έχει κάνει μετεκπαίδευση στο Professional Education Division της Arthur Andersen – Chicago.
Επί 32 χρόνια έχει λειτουργήσει στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα της οικονομίας, ως εξωτερικός σύμβουλος, έχει μελετήσει και υλοποιήσει μεγάλα έργα μετασχηματισμού επιχειρήσεων και οργανισμών. Έχει συνεργασθεί με μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις και οργανισμούς του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η κύρια ειδικότητά του είναι η πληροφορική και η οργάνωση των επιχειρησιακών διαδικασιών.
Ξεκίνησε την καριέρα του, το 1979, στην Arthur Andersen ως ελεγκτής (auditor) και γρήγορα εντάχθηκε στον κλάδο των Συμβούλων Επιχειρήσεων. Στην Andersen ήταν επί 13 χρόνια (1984 – 1997) μέλος της διοικητικής ομάδας, ως ανώτατος διευθυντής.
Το 1991 ίδρυσε το ελληνικό γραφείο της Andersen Consulting (σήμερα ονομάζεται Accenture). Τη διετία 1998 -1999, συνεργάσθηκε με την Ernst & Young ως Partner επικεφαλής των συμβουλευτικών υπηρεσιών στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Συνεργάσθηκε ως σύμβουλος με πάρα πολλές μεγάλες ελληνικές Τράπεζες αλλά και με οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα αλλά και της κεντρικής Κυβέρνησης.
Είναι παντρεμένος με την Αικατερίνη Ζαφειροπούλου – Λουροπούλου και έχουν δύο παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: