Σάββατο

Αμείλικτα ερωτηματικά για το πλιατσικο της ΕΑΣ που πληρωνουν οι Ελληνες Φορολογουμενοι!!! 26 Εκατομμυρια Ευρω εκαναν φτερα ενω οι Λαρισαιοι ψαχνουν στα σκουπιδια για φαγητο!!!


Άτοκα, δανεικά και αγύριστα!

Δανεικά και αγύριστα; Ιδού η απορία. Πάντως τα «καρφώματα» πέφτουν σαν το χαλάζι για τα άτοκα δάνεια που είχε μοιράσει σε δεκάδες συνεταιριστικές οργανώσεις στα τέλη του 2008 ο τότε υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Α. Κοντός.
Μιλάμε για 150 εκατομμύρια ευρώ. Στόχος; Να στηριχθούν οι συνεταιρισμοί που αντιμετώπιζαν προβλήματα με τη διάθεση των δημητριακών, λόγω της υποχώρησης των τιμών του σκληρού σίτου. Ποιος είχε πάρει τη μεγαλύτερη μερίδα;

Η Ένωση των Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας του γαλάζιου αγροτοσυνδικαλιστή Θανάση Κοκκινούλη. 

Τυχαίο; Δεν νομίζω, που λέει και η διαφήμιση. 

Το δάνειο άγγιζε τα 26 εκατομμύρια ευρώ.  Αυτό λοιπόν το δάνειο όπως και τα υπόλοιπα έπρεπε να επιστραφούν στην Αγροτική Τράπεζα, όταν θα ολοκληρωνόταν η διάθεση της παραγωγής στην αγορά. Τα σιτάρια έφυγαν από τις αποθήκες σε τιμές ζηλευτές, αλλά κανένας συνεταιρισμός δεν γύρισε πίσω ούτε ένα ευρώ! Είναι αλήθεια; Αλλά μη νομίζετε ότι και η Αγροτική ζήτησε πίσω τα λεφτά της! Στον κάμπο ακούγονταν κραυγές και ψίθυροι, αλλά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε κλείσει τα αυτιά της! Ο Σωτήρης Χατζηγάκης έσπευσε, λίγο πριν στηθούν οι κάλπες του Σεπτεμβρίου του 2009, να παρατείνει για άλλον ένα χρόνο τη δυνατότητα επιστροφής των εκατομμυρίων.
Μεγάλη η χάρη του! Και οταν πλησιάσε η ώρα του ταμείου στις 30 Σεπτεμβρίου του 2010 ο Θανασης Κοκκινουλης εγινε  λαγος!!! Αν επρόκειτο για επιχειρήσεις, θα έκλειναν θέσεις στις λίστες του Τειρεσία. Τώρα το θέμα καλείται να χειριστεί η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.Και το χειριστηκε με την γνωστη τροπολογια!!!Και ο Τσαυταρης , ο Χαρακοπουλος?

Μα καλα ενας Εισαγγελεας δεν υπαρχει στη Λαρισα!!!


"ΕΝΑ ΣΚΑΣΜΟ" ΛΕΦΤΑ "ΠΕΤΑΞΕ" Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΤΟ "ΤΡΥΠΙΟ ΒΑΡΕΛΙ" ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΟΥΛΗΔΩΝ ...

 Με το  Ν. 2008/4(ΦΕΚ-16 Α') Περί τροποποιήσεως και συμπληρώσεως των διατάξεων του Ν.1571/1985 "Ρύθμιση θεμάτων πετρελαϊκής πολιτικής και εμπορίας και άλλες διατάξεις". Λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών και συναρμοδίων Υπουργείων

'Άρθρο 33 : Ρύθμιση χρεών θυγατρικών της Α.Τ.Ε. εταιρειών
Το Ελληνικό Δημόσιο αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλει στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος για λογαριασμό των κατωτέρω αναφερόμενων θυγατρικών αυτής εταιρειών το έναντι εκάστης αναγραφόμενο ποσό, το οποίο αποτελεί μέρος μεγαλύτερης οφειλής αυτών, προς την ως άνω Τράπεζα, γεννηθείσης εκ χρηματοδοτήσεων της προς τις Εταιρείες αυτές.
Το αναλαμβανόμενο από το Ελληνικό Δημόσιο ποσό αποτελεί μέρος του ελλείμματος των Εταιρειών αυτών, οφειλόμενο στην παρέμβαση του Κράτους στα πλαίσια της ασκούμενης απ' αυτό κοινωνικής ή άλλης παρεμβατικής πολιτικής.
Τα αναλαμβανόμενα από το Ελληνικό Δημόσιο ποσά έχουν κατά επιχείρηση ως ακολούθως:
........................................................................................................................

Για την ΟΛΥΜΠΟ Α.Ε. Γαλακτοβιομηχανία » Λάρισα » εδοθησαν 240 εκατ. δρχ
.
13,458 δισεκατομμύρια δρχ συνολικα και για αλλους .!!!Η ρύθμιση με την Α.Τ.Ε. των ως άνω αναλαμβανόμενων από το Ελληνικό Δημόσιο ελλειμμάτων των θυγατρικών της Εταιρειών θα γίνει κατά τρόπο και χρόνο που θα καθορίσει κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας, Οικονομικών και Γεωργίας (Το άρθρο 33 καταργήθηκε από άρθρο 19 παρ. 4 Ν. 2198/94, ΦΕΚ Α' 43).

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΦΤΑ!!!!..

ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ?

Θα μας πει ποτε  ο   ΚΟΚΚΙΝΟΥΛΗΣ!!!!!και δεν ειναι μονο η ΕΑΣ Λαρισης -Το παρτυ γινονταν και αλλου!!!!

Άτοκα δάνεια 40 εκατ. ευρώ στις ΕΑΣ της Περιφέρειας ΑΜΘ - Δανεικά και αγύριστα


Καμπάνα 150 εκατ. ευρώ ετοιμάζεται να ρίξει η Κομισιόν στην Ελλάδα για τα άτοκα δάνεια που πήραν το 2008 από την Αγροτική Τράπεζα με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου 57 ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών για τη συγκομιδή σιταριού, χωρίς μάλιστα πολλές από αυτές να τα επιστρέψουν!

Ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Κομισιόν έχει αποφανθεί ότι η εν λόγω κρατική βοήθεια ήταν αθέμιτη κρατική ενίσχυση εξαιτίας του επιδοτούμενου επιτοκίου και της παροχής εγγύησης από το Δημόσιο.

Πρόσφατα  έφθασε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προειδοποιητική επιστολή που μιλά για πρόστιμο ύψους 150 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την εφημερίδα  ΤΑ ΝΕΑ. Πρόκειται για απόφαση που είχε υπογράψει το 2008 ο τότε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέκος Κοντός, έπειτα από έγκριση της Κυβερνητικής Επιτροπής, για να δοθεί άτοκο δάνειο ύψους 150 εκατ. ευρώ από την ΑΤΕ σε όσες ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών επρόκειτο να μαζέψουν δημητριακά.

Το σκεπτικό ήταν να διευκολυνθούν τόσο οι ίδιες όσο και οι παραγωγοί-μέλη τους, επειδή τη δεδομένη στιγμή αντιμετώπιζαν προβλήματα λόγω των χαμηλών τιμών στο σιτάρι.

Πολλές όμως από τις 57 ενώσεις, ανάμεσα στις οποίες είναι και όλες οι ΕΑΣ από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (είναι στη λίστα με τις 14 ΕΑΣ που έλαβαν τα μεγαλύτερα ποσά) στα τέσσερα χρόνια που μεσολάβησαν από το 2008 έως το 2012 είτε επέστρεψαν μόνο ένα μέρος των χρημάτων που δανείστηκαν, είτε δεν τήρησαν τον διακανονισμό που έκαναν με την ΑΤΕ, είτε δεν επέστρεψαν ούτε 1 ευρώ.

Στο θέμα αναφέρθηκε από τη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης. «Συγκεντρώθηκαν τα σιτάρια, αποθηκεύτηκαν, πουλήθηκαν, όμως κανένας δεν επέστρεψε ούτε 1 ευρώ στην Πολιτεία. Αυτές τις ίδιες ενώσεις τώρα τις βλέπουμε να μας φορτώνουν τον προϋπολογισμό (σ.σ.: της ΑΤΕ) με 50, 60, 80 εκατομμύρια ευρώ», είπε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά τα ποσά που πήραν από την ΑΤΕ οι ΕΑΣ της Περιφέρειας ΑΜΘ έχουν ως εξής:
ΕΑΣ Ορεστιάδας: 18 εκατ. ευρώ
ΕΑΣ Καβάλας: 7,6 εκατ. ευρώ
ΕΑΣ Ξάνθης: 6 εκατ. ευρώ
ΕΑΣ Έβρου: 4,5 εκατ. ευρώ
ΕΑΣ Δράμας: 3,8 εκατ. ευρώ
ΕΑΣ Ροδόπης: 3,8 εκατ. ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: