Δευτέρα

Δοθεισης της ευκαιρίας, πριν ξεράσουμε ας διαβάσουμε κάτι απο τα όχι και τόσο παλιά

 Κ. Λοβέρδε "Μη μου πολυψηλώνεσαι 

γιατί ψηλός δεν είσαι

 και το χωριό σου είναι κοντά

 και ξέρω τίνος είσαι."

Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2012

Ακόμα  και αυτόν τον καιρό όπου κυριαρχεί  η ευρωατλαντική τρομοκρατία  και η  ρητορεία  της αριστεροδέξιας  ευρωμαστούρας, ξεχωρίζει σε θράσος  και αηδία  η  πρόσφατη τοποθέτηση  του Λοβέρδου  σχετικά  με την τραγική  κατάσταση  στην οποία  έχουν περιέλθει  οι καρκινοπαθείς  και  όλοι  οι χρονίως  πάσχοντες.
Αηδία και  οργή  νοιώθουν οι εκατοντάδες γονείς   των  καρδιοπαθών παιδιών, που εξ αιτίας  των   επιλογών  του Λοβέρδου ,στερήθηκαν  των  σωτήριων παροχών που τους προσέφερε  το μοναδικό  δημόσιο παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο  του νοσοκομείου παίδων "Αγία Σοφία".
Στα  δεκάδες άρθρα  που έχει αναρτήσει  η κλασσικοπερίπτωση  σχετικά  με το κλείσιμο αυτού του  παιδοκαρδιοχειρουργικού  κέντρου (βλ.εδώ ) , τις άθλιες  και σκοτεινές μεθοδεύσεις, τα χαλκεία , αλλά και τις συνέπειες  του λουκέτου στην ζωή και την υγεία   βαρύτατα πασχόντων καρδιοπαθών παιδιών, αναδεικνύεται  ο ρόλος  του Λοβέρδου  και των  φίλων του ,  η  απόλυτη  αδιαφορία  του  για  την δημόσια  υγεία ,  και κυρίως  η  "επιτυχημένη   παροχή  υπηρεσιών"  σε  εκείνους  που στόχευαν και στοχεύουν  στην  καταρράκωση  του εθνικού συστήματος  υγείας και την μετατροπή  αυτού του συνταγματικά κατοχυρωμένου  κοινωνικού αγαθού  σε  καταναλωτικό προϊόν  που απευθύνεται  σε  γεμάτα μόνο πορτοφόλια.
Αυτός λοιπόν  που  απο την μία   γκρέμιζε ότι είχε μείνει   όρθιο  στον  τομέα  της  δημόσιας υγείας και που εν καιρώ  κρίσης  αποφάσισε  ως  "καρδιογνώστης" πως   επιθυμούμε  να γίνουμε  αποθήκες  ανθρωπίνων  αναταλλακτικών   και  πέρασε τον  περίφημο "νόμο Φρανκεστάϊν" (βλ.εδώ ), τολμά  και  μιλά  σήμερα  σαν  τιμητής και προστάτης   της  δημόσιας υγείας και περίθαλψης.

Ιδού μερικοί  τίτλοι  που αναδεικνύουν την προσφορά  του  κ. Λοβέρδου :

"Τραγική" η κατάσταση στα παιδιατρικά νσοκομεία

Μπάχαλο με τα αντικαρκινικά φάρμακα και τις προμήθειες υλικών στα νοσοκομεία
Σήμα κινδύνου από 6 νοσοκομεία λόγω ελλείψεων
Σήμα κινδύνου από 6 νοσοκομεία λόγω ελλείψεων
Διαβάστε το γολγοθά που περνά 35χρονη
(news247)

Ο εφιάτης χιλιάδων ασθενών και των συγγενών τους, που το τελευταίο διάστημα ψάχνουν τα φάρμακά τους δεν έχει τέλος...

Μάχη με το χρόνο δίνουν κυρίως όσοι είναι καρκονοπαθείς, ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια, αλλά και όσοι πάσχουν απ΄σκλήρυνση κατά πλάκας, καθώς αγωνιούν για το πότε θα μπορέσουν να βρουν τα απαραίτητα φάρμακα που δεν θα τους φέρουν αντιμέτωπους με το θάνατο.

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία της 35χρονης της Αναστασίας Δ. στην εφημερίδα "Το Έθνος της Κυριακής" που κάνει χημειοθεραπείες εδώ και τρεις μήνες, ενώ ο καρκίνος έχει ήδη κάνει μετάσταση στο ήπαρ.

"Αναζητώ τον τελευταίο ένα μήνα σε όλα τα ογκολογικά νοσοκομεία τα δύο πανάκριβα φάρμακα που χρειάζομαι για τη θεραπεία μου. Είναι το Abraxan που κοστίζει 2.000 και το Avastin που κοστίζει περίπου 3.000 ευρώ. Μου λένε ότι δεν υπάρχουν και ότι πρέπει να πάω σε ιδιωτική κλινική. Σημειώνουν μάλιστα στη συνταγή την ένδειξη Στερείται. Οπότε πάω από φαρμακείο σε φαρμακείο, για να το αγοράσω και αν δεν το βρω, θα πρέπει να βρω έναν φαρμακοποιό που να έχει τη δυνατότητα να το παραγγείλει και να μου το εξασφαλίσει. Σε κάθε περίπτωσημ παραλαμβάνω τα φάρμακά μου με καθυστέρηση. Πρέπει να πληρώνω και κάποια άλλα έξοδα, συνχές εξετάσεις, γι' αυτό χρειάζομαι κάθε μήνα περίπου 7.000 ευρώ. Το φαρμακείο θέλει μετρητά".

Η ίδια συνεχίζει:
 "Πρόσφατα μου κόψανε την αναπηρική σύνταξη των 500 ευρώ. Έχω αναπηρία 80% και είναι το μοναδικό μου εισόδημα. Ωστόσο, επειδή μετά τις πρόσφατες εξαγγελίες οφείλουν να διαχωρίσουν τους πραγματικούς από τους εικονικούς αναπήρους, μάς καλούν να περάσουμε ξανά από επιτροπές".

Μέχρι στιγμής της δανείζουν χρήματα οι συγγενείς της, που δεν ξέρει πότε θα είναι σε θέση να τους τα ξεπληρώσει.

"Τελευταία αδυνατούσαν και οι ίδιοι να ανταπεξέλθουν οικονομικά, με αποτέλεσμα να δανείζονται για λογαριασμό μου από φίλους και γνωστούς, ώστε να παίρνω φάρμακα έγκαιρα και να μη χάσω μεγάλο χρονικό διάστημα από τη θεραπεία μου"...
 http://klassikoperiptosi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: