Δευτέρα

ΝΕΚΡΟΣ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΝΤΕΡΤΙΛΗΣ - ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΧΑΡΗ

http://www.e-grammes.gr/images2/7100.jpg 
Στον Ερυθρό Σταυρό απεβίωσε πριν λίγο ο Στρατηγός Ντερτιλής. Φυλακισμένος - πολιτικός κρατούμενος για 39 χρόνια.
 Η Δημοκρατία , που παρέδωσε την χώρα που αυτός μεγάλωσε  στην διεθνή χλεύη και στον εξωτερικό έλεγχο, έβγαλε πάνω του όλη την εκδικητική της μανία, αφηνοντάς τον να πεθάνει με τις χειροπέδες στα χέρια, διότι ήταν "επικίνδυνος". 
Έφερε εις πέρας και την τελευταία του αποστολή, όπως έλεγε, να πεθάνει σαν στρατιώτης και να τιμήσει την στολή που φορούσε. 
 Γενναίε γιε μου… Καλή αντάμωση.
Ο πατέρας σου Ντερτιλής Νικόλαος…

έγραφε το νεκροστέφανο που έστειλε στο ήρωα γιο του !

 
http://www.e-grammes.gr/images2/6863.jpg
Μόνος και έρημος ,ξεχασμένος από φίλους ,γνωστούς και συγγενείς άφησε την τελευταία πνοή στο Νοσοκομείο από εγκεφαλικό επεισόδιο
 ο Στρατηγός Νίκος Ντερτιλής !

Πιστός στις ιδέες του μέχρι τέλους έμεινε 40χρόνια φυλακή από τους” Δημοκράτες” και  την ”Δημοκρατία” και που λειτουργεί κατά το δοκούν και δεν συγχωρεί !

Μέχρι το τέλος της ζωής του οι Δημοκράτες φοβόταν τον γέροντα και δεν εφάρμοζαν την ευεργετική διάταξη του νόμου περί αποφυλακίσεως των κρατουμένων πάνω από 80χρονών !
Η Ιστορία θα κρίνει ενώ η Δικαιοσύνη έκρινε τον Στρατηγό και το φυλάκισε Ισόβια …¨οταν λέμε ισόβια εννοούμε Ισόβια είχε πει ένας που το ονόμασαν Εθνάρχη …
Μόνο που του έπεφτε μακριά η Κύπρος όταν την έκαιγαν οι Τούρκοι ενώ ο Ντερτιλής πολέμησε στην Κύπρο !
Πέθανε ο Στρατηγός …
Η Δημοκρατία μπορεί να κοιμάται ήσυχη δεν κινδυνεύει πια !
  

Πρόκειται για τον αξιωματικό-ήρωα, που πολέμησε για την πατρίδα και τιμήθηκε με παράσημα ανδρείας. Συμμετείχε στην 21η Απριλίου και παρέμεινε μέχρι τέλους στρατιώτης. Είχε πολεμήσει ως λοχίας Εθνοφυλακής κατά τα Δεκεμβριανά, όπου διακρίθηκε για την ανδρεία του. Στην συνέχεια εισήχθη στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και σταδιοδρόμησε στις τάξεις του Στρατού Ξηράς. Πολέμησε ως διοικητής λόχου κατά τον συμμοριτοπόλεμο με γενναιότητα. Διακρίθηκε επίσης κατά τον πόλεμο της Κορέας, όπου και τιμήθηκε με παράσημο.
Η στρατιωτική του δράση συνεχίστηκε στην Κύπρο μας, όπου συνέτριψε με ηρωισμό και έξυπνη τακτική υπέρτερες τουρκικές δυνάμεις κατά την επιχείρηση της Τηλλυρίας, όπου διασφάλισε την Πάφο. Για την εξαιρετικά σημαντική του δράση όταν η πολιτεία αποφάσισε να τιμήσει τους άνδρες όλων των βαθμών που είχαν λάβει μέρος σε επιχειρήσεις στην Κύπρο όλες τις περιόδους, ο τότε υπουργός Παπαντωνίου επενέβη και ματαίωση την απόδοση. Οι πολιτικοί που με ευκολία προσκύνησαν Τούρκους, δυτικούς και κάθε άλλο αφέντη, είχαν την δικαιοδοσία να ελέγχουν τις ηθικές αμοιβές. Αυτοί που δεν υπηρέτησαν ποτέ ούτε στρατιωτική θητεία ή φρόντισαν να είναι πολύ «άνετη» ήρθαν ως τιμητές...
Ο Νικόλαος Ντερτιλής ήταν φυλακισμένος επί 39 χρόνια, δοκιμάζοντας την εκδικητική μανία του μεταπολιτευτικού κράτους. Σε όλη την διάρκεια του στρατιωτικού καθεστώτος παρέμεινε στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων. Ηρωικός, σεμνός, αξιοπρεπής, γενναίος, αμετακίνητος στις θέσεις του, μέχρι τέλους. Η πορεία της ζωής του αποτελεί υπόδειγμα ήθους και ακεραιότητας.

  
 

39 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΥΠΕΚΥΨΕ, ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΑΡΕΤΗ. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΟΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ.

1 σχόλιο:

iceman13 είπε...

Καλό ταξίδι Στρατηγέ...