Πέμπτη

«Να μην ξαναθρηνήσουμε άλλα θύματα» !!!Τεραστιες οι ευθυνες του Κ Αγοραστου που αν και γνωριζει το θεμα δεν εχει κανει τιποτα!!!

ΣΥΜΒΟΛΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ Ε.Ο. ΛΑΡΙΣΑΣ – ΒΟΛΟΥ


«Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο…»

Σε συμβολικό αποκλεισμό της Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου, στο ύψος της διασταύρωσης Πλατυκάμπου – Χάλκης, προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι δεκάδες κάτοικοι της περιοχής και εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλελέρ διεκδικώντας άμεσες παρεμβάσεις για τη βελτίωση της κυκλοφοριακής υποδομής του εν λόγω δρόμου, της Επ.Ο. Λάρισας – Φαρσάλων και των παραδρόμων της ΠΑΘΕ.


Ο δήμαρχος Κιλελέρ, κ. Ρίζος Κομήτσας, ξεκαθάρισε ότι η ανοχή των κατοίκων έχει εξαντληθεί και ότι απαιτούνται άμεσες παρεμβάσεις «για να μην ξαναθρηνήσουμε άλλα θύματα στην άσφαλτο». Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι η Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου δεν έχει σχεδιαστεί και δε μπορεί, σε καμία περίπτωση, να φιλοξενήσει τον τεράστιο όγκο των φορτηγών, που κινούνται, καθημερινά, κατά μήκος της, προκειμένου οι οδηγοί τους να παρακάμψουν τα διόδια Μοσχοχωρίου. Κάλεσε, δε, την πολιτεία και όλους τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε να προχωρήσουν, το ταχύτερο δυνατόν, οι αναγκαίες παρεμβάσεις, που θα οδηγήσουν στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.  Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα συγκληθεί σύσκεψη στον Δήμο Κιλελέρ με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Περιφέρεια Θεσσαλίας, Π.Ε. Λάρισας, ΤΕΕ Κ&Δ Θεσσαλίας, κ.λπ.) προκειμένου να συγκεκριμενοποιηθούν οι επόμενες κινήσεις για την υλοποίηση των παρεμβάσεων στους οδικούς άξονες της περιοχής. Το προβλημα  ειναι διαχρονικο και ο Κωστακης Αγοραστος δεν εχει κανει τιποτα!!!Μονο για αυτο το λογο πρεπει οι δημοτες των περιοχων πρεπει να τοιν στειλουν απο κει που ηρθε !!!


ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ

Το διεκδικητικό πλαίσιο που θέτει ο Δήμος Κιλελέρ προς την πολιτεία έχει ως εξής:


- Να αντιμετωπιστεί άμεσα το ζήτημα των τεράστιων κινδύνων, που δημιουργεί η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων, των οποίων οι οδηγοί παρακάμπτουν τα διόδια Μοσχοχωρίου, στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου, στην Επ.Ο. Λάρισας – Φαρσάλων, στους παραπλεύρους της ΠΑΘΕ δρόμους και στις συνδετήριες με την ΠΑΘΕ οδούς των κόμβων Μ. Μοναστηρίου – Στεφανοβικείου και Ν. Περιβολίου – Κιλελέρ. Η κίνηση εκατοντάδων φορτηγών, καθημερινά, στους ανωτέρω δρόμους έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγάλος κίνδυνος για τους οδηγούς και τους επιβάτες των διερχόμενων ΙΧ αλλά και για τους αγρότες, που θέλουν να κινηθούν από και προς τα χωράφια τους.


Παλαιά Εθνική Οδός Λάρισας – Βόλου


- Να γίνει διαπλάτυνση της Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου με προτεραιότητα στο τμήμα Πλατυκάμπου – Γλαύκης, όπου υπάρχουν απαλλοτριωμένες εκτάσεις και υφίσταται και σχετική προμελέτη.


- Να γίνει ανακατασκευή του ασφαλτοτάπητα για να αντιμετωπιστούν οι επικίνδυνες καθιζήσεις και οι λακκούβες, ιδιαίτερα στα ερείσματά του.


- Να διευθετηθούν οι διασταυρώσεις με τους συνδετήριους δρόμους στις εξόδους των παρόδιων οικισμών με τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών ή με εγκατάσταση κόμβων κυκλικής υποχρεωτικής πορείας (round about).


- Να απομακρυνθούν τα αυτοφυή δένδρα από τα πρανή του δρόμου, τα οποία περιορίζουν την ορατότητα των οδηγών, όταν πνέουν ισχυροί άνεμοι, τα κλαδιά τους αποκολλώνται και πέφτουν στο οδόστρωμα ενώ σε περίπτωση ατυχήματος είναι θανατηφόρα εμπόδια.




Επαρχιακή Οδός Λάρισας – Φαρσάλων


- Να προχωρήσει άμεσα η παράκαμψη του οικισμού της Νίκαιας.


- Να γίνει διευθέτηση των επικίνδυνων σημείων σε όλο το μήκος του δρόμου με ανακατασκευή του ασφαλτοτάπητα, σήμανση και τις αναγκαίες διαπλατύνσεις.


Παράδρομοι της ΠΑΘΕ


- Να υπάρξει η αναγκαία σήμανση – διαγράμμιση και να επισκευαστούν άμεσα οι λακκούβες σε όλο το μήκος των δρόμων, εντός των ορίων του Δήμου Κιλελέρ.


Επαρχιακή Οδός Λάρισας – Αγιάς


- Να τοποθετηθούν φωτεινοί σηματοδότες στο ύψος της διασταύρωσης Γαλήνης – Μελισσοχωρίου.


Το «παρών» στη σημερινή κινητοποίηση έδωσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Ευ. Λιακούλη και Δ. Μητσιούλης,  οι αντιδήμαρχοι Κιλελέρ, κ.κ. Β. Χατζούλης, Απ. Σιτράς, Φ. Παπαστεργίου, Φ. Νανούλης, ο πρώην δήμαρχος Πλατυκάμπου κ. Αλ. Χονδρονάσιος , ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, κ. Γ. Σκρίμπας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κιλελέρ, κ.κ. Α. Κουτρουμπέλη, Κλ. Μπουγανοσόπουλος, Κλ. Θεοδωρούλης, Ν. Μπανταλός, Γ. Ακριβούλης, Χρ. Χατζούλης, Κ. Πράττος, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. π. Αρ. Οικονόμου και ιερείς της περιοχής, πρόεδροι των παρόδιων της Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Κιλελέρ, τα 15μελή μαθητικά συμβούλια του Γυμνασίου και Λυκείου Πλατυκάμπου, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και δεκάδες κάτοικοι της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: