Κυριακή

«Κλείδωσε» ο νέος φόρος σε ακίνητα και αγροτεμάχια


 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ
Στην τελευταία συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου συμφωνήθηκε η επιβολή ενιαίου φόρου στα ακίνητα, αλλά και στα αγροτεμάχια...  O φόρος θα επιβληθεί στη συνολική αξία της περιουσία των Ελλήνων που εκτιμάται με βάση τις σημερινές αντικειμενικές τιμές σε 1,3 τρισ. ευρώ ενώ η επιβολή του ενιαίου φόρου θα επιβληθεί με προοδευτική κλίμακα και θα έχει συντελεστές από 0,1% ως 1,5% και η μέση επιβάρυνση θα διαμορφωθεί στο 0,15% επί της συνολικής ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων. ...

Κι όπως φαίνεται δεν θα εξαιρείται κανένα ακίνητο, ούτε εντός ούτε εκτός σχεδίου.
Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» και όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει επεξεργαστεί η διακομματική Επιτροπή, ο συνολικός αριθμός των ιδιοκτητών εντός σχεδίου ακινήτων ανέρχεται σε 5.569.336, εκ των οποίων αφορολόγητοι θα παραμείνουν 2.769.177 πολίτες, που εμφανίζονται στην Εφορία να έχουν ατομική ακίνητη περιουσία, μικρότερη των 50.000 ευρώ.
Με τον ενιαίο φόρο θα επιβαρυνθούν 2.800.159 ιδιοκτήτες εντός σχεδίου ακινήτων, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των φορολογουμένων που θα επιβαρυνθούν με φόρο επί των αγροτεμαχίων και των εκτός σχεδίου ακινήτων που διαθέτουν.
Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ακόμη, ότι ακίνητα αντικειμενικής αξίας από 50.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ διαθέτουν 1.356.081 πολίτες, ενώ ακίνητα αντικειμενικής αξίας άνω του 1.000.000 ευρώ διαθέτουν 27.198 φορολογούμενοι.
Για τα ακίνητα των νομικών προσώπων, η αντικειμενική αξία των οποίων ανέρχεται σε 250 δισ. ευρώ, οι φορολογικοί συντελεστές θα διαφοροποιούνται ανάλογα με την φύση των ακινήτων, αλλά και την έκτασή τους.
Για παράδειγμα:
-Ιδιοκτήτες ακινήτων με ακίνητη περιουσία από 50.000 ως 100.000 ευρώ θα επιβαρυνθούν κατά μέσο με 50 ευρώ. Ίσως όμως το ποσό αυτό να αυξηθεί εφόσον κατά τον τελικό υπολογισμό των εσόδων προκύψει ότι δεν βγαίνουν τα νούμερα και άρα θα πρέπει να επιβληθεί υψηλότερος φορολογικός συντελεστής.
-Ιδιοκτήτες ακινήτων με ακίνητη περιουσία ως 200.000 ευρώ θα επιβαρυνθούν με ετήσιο φόρο περίπου 225 ευρώ, ενώ σε ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας από 200.000 ευρώ ως 300.000 ευρώ ο ετήσιος φόρος θα διαμορφωθεί κατά μέσο όρο σε 425 ευρώ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σφαγή στη ΝΔ με τις 3 συνιστώσες ( Σαμαρικοί, Μητσοτακικοί, Καραμανλικοί ) να αλληλοτρώγονται. Τα διαπλεκόμενα θέλουν ένα κόμμα Σημίτη-Στουρνάρα, γι' αυτό και η υποστήριξη του γέρου Μητσοτάκη στο Στουρνάρα.
Στο μεταξύ οι άλλες δύο συνιστώσες της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, έχουν μπει σε τροχιά αποσύνθεσης, διάλυσης και αφομοίωσης από τη κεντρική ΝΔ. Το κρίσιμο μέγεθος του εκλογικού σώματος είναι οι άνεργοι και το 2.000.000 ψηφοφόροι που προέρχονται από οικογένειες με παιδιά ( κυρίως οι Τρίτεκνοι και Πολύτεκνοι ), οι οποίες δέχονται τρομερά οικονομικά χτυπήματα από τον κ. Στουρνάρα και τον κ. Βρούτση σε επίπεδο επιβίωσης.Οι ψηφοφόροι αυτοί, πιστοί μέχρι πριν λίγο καιρό σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, φεύγουν μαζικά προς άλλες κατευθύνσεις, είτε προς ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή, είτε προς Σύριζα και ΚΚΕ, ώστε σε λίγο και η ΝΔ θα πέσει σε μονοψήφια ποσοστά, ακολουθώντας τη τύχη του ΠΑΣΟΚ. Όλοι γνωρίζουν ότι τα ποσοστά της Χ.Α ( γύρω στο 12% ) είναι πλασματικά, γιατί οι εν δυνάμει ψηφοφόροι της ( που δεν πιστεύουν στην ιδεολογία της, αλλά θέλουν να τιμωρήσουν το σύστημα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ) δεν απαντούν σε τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις, ενώ η ΟΝΝΕΔ και η ΠΑΣΠ φυλλοροούν συνεχώς. Ποιος θα το φανταζόταν ότι η Χ.Α ( με πορείες 500 ατόμων ) θα μπορούσε να διοργανώσει πορεία 15.000 ανθρώπων, κυρίως νέων , στο κέντρο της Αθήνας, τριπλάσιες από τις πορείες για το Πολυτεχνείο ; Στις ηλικίες 18 έως 30 ετών, η Χ.Α έχει ποσοστά τριπλάσια από τη ΝΔ και εξαπλάσια από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, που έχουν εξαφανιστεί! Και αιτία είναι η οικονομική πολιτική του μνημονίου, η νυν ακολουθούμενη πολιτική Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, Στουρνάρα.Τα τρία κόμματα ( ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ ) θα έχουν στις επόμενες εκλογές το 1/3 από τη σημερινή τους κοινοβουλευτική δύναμη.Αν συνεχιστεί αυτή η φορομπηχτική πολιτική, τότε θα παρακαλούν πολλοί στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ να βγει ο Τσίπρας ή ο Καμμένος, αφού η Χρυσή Αυγή θα οδεύει σε ποσοστά άνω του 20% !!! Αλλά αυτοί θα φταίνε για ότι συμβεί από δω και πέρα! Αυτοί οδηγούν μαζικά τους πολίτες στη Χ.Α !