Κυριακή

Μόνοι τους όπως το 1974 οι Κυπριοι αλλά έτοιμοι για όλα!


Από εκβιασμό σε εκβιασμό προχωρούν οι Βρυξέλες προς την κυπριακή Δημοκρατία πιέζοντας την Προεδρία για άμεση διευθέτηση του ζητήματος στην ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου καθώς "δεν τους βγαίνουν τα κουκιά" στην Κύπρο....
Αυτό έγινε γνωστό από επιστολή που έστειλε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) προς την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου όπου απαιτείται η άμεση διεκπεραίωση της διαδικασίας που αφορά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη δήμευση  των καταθέσεων σε ένα ποσοστό από 6,73 έως και 9,9% όπως αποφάσισε το Eurogroup. .

Το ίδιο μετέφερε και εκπρόσωπος της ΕΚΤ σε συνάντησή του με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, όπου του επισήμανε με απαράδεκτο τρόπο ότι η Κύπρος πρέπει να σήμερα να τελειώνει με την ψήφιση του νομοσχεδίου πριν να ανοίξουν οι «αγορές» τη Δευτέρα.

Ο Κύπριος Πρόεδρος επιφυλάχτηκε να απαντήσει και παρέπεμψε τον εκπρόσωπο της ΕΚΤ σε συνάντηση με τους ηγέτες των υπολοίπων κομμάτων στις 5 το απόγευμα στην κυπριακή Βουλή προκειμένου να τους πείσει όπως φέρεται να είπε στον εκπρόσωπο ο Ν. Αναστασιάδης.

Η συνάντηση όμως απορρίφθηκε πριν από λίγο από τον πρόεδρο της κυπριακής Βουλής λέγοντας πως κάτι τέτοιο θα συνιστούσε επέμβαση στα εσωτερικά της Κύπρου.

"Δεν τους βγαίνουν" τα νούμερα σην Κύπρο των τροϊκανών καθώς η κυβέρνηση παρά την πλειοψηφία στην Βουλή, ήδη έχει λάβει μηνύματα από 4-5 βουλευτές της ότι δεν πρόκεται να υπερψηφίσουν την δήμευση των καταθέσεων μέχρι 9,9% και κατ'αυτό τον τρόπο απομένουν μόνο 24-25 "σίγουροι" βουλευτές, μακριά από το νούμερο των 29 ψήφων που απαιτούνται για την κατάσχεση.

Ετσι όπως είναι αυτή την στιγμή τα πράγματα (το τονίζουμε το "αυτή την στιγμή") η χθεσινή απόφαση του Eurogroup μπορεί να αποδειχθεί "κενό γράμμα" με δραματικές εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα για τις οποίες φυσικά την ευθύνη φέρει 100% η Γερμανία και η γραφειοκρατία των Βρυξελλών με την αγαστή συνεργαία του ΔΝT.

Όπως μόνο πρώτο έχει καταγρψει απo χθες το defencenet.gr με διαδοχικά σημειώματά του η δήμευση ποσοστού των κυπριακών καταθέσεων είναι κάτι που θα έχει καταλυτικές συνέπειες σε ολόκληρο τον Ελληνισμό αφού εξοντώνουν την οικονομία του δεύτερου ελληνικού κράτους.

Κάτι το οποίο μπορεί π.χ. στην εξαθλιωμένη Ελλάδα να πέρναγε εύκολα (όλες οι πληροφορίες αναφέρουν οτι ετοιμάζεται η σχετική ρύθμιση μέχρι το καλοκαίρι μπορεί και ενωρίτερα) προκειμένου να μην θιγούν μισθοί και συντάξεις και να τηρηθεί το πρόγραμμα "δημοσιονομικής προσαρμογής", αλλά στην Κύπρο είναι τελείως διαφορετκά τα δεδομένα:

Η Κύπρος ζει από τις καταθέσεις των ξένενω, το μεγαλύτερο επίτευγμα της κυπριακής οικονομίας είναι η μετατροπή της χώρας σε κέντρο αποταμίευσης, ανάλογο με την Ελβετίας και αυτό θέλουν να καταστρέψουν οι τροικανοί, αλλά εδώ τα πράγματα είναι δύκολα για αυτούς.

Η Κύπρος είναι έτοιμη να προτάξει το εθνικό της συμφέρον ακόμα και με έξοδο από την ευρωζώνη. Και σε αυτό είναι έτοιμοι να στηρίξουν το κράτος μεγάλα ρωσικά και κινεζικά funds αγοράζοντας τις τράπεζες που "βούλιαξε" το ελληνικό "κουρεμα" των ομολόγων.

Μέτοχος κολοσσιαίοου ρωσικού fund με έδρα την Ελβετία, ανέφερε σε Έλληνα διαχειριστή κεφαλαίων που εδρεύει στην γειτονική χώρα ότι "Πιο φθηνά θα μου έρθει να αγοράσω την μία από τις δύο κυπριακές τράπεζες, παρά να χάσω το 10% των καταθέσεων μου".

Οι ρωσικές καταθέσεις στην χώρα ανέρχονται περίπου στα 55 δισ, ευρώ (το 40% των συνολικών καταθέσεων των 130 δισ. ευρώ περίπου) και οι Ρώσοι καταθέτες θα απωλέσουν 5,5 δισ. ευρώ! Δεύτερες σκέψεις, ακόμη και για χρεοκοπία, η οποία μοιραία θα οδηγήσει σε έξοδο από το ευρώ, αναπτύσσονται τις τελευταίες ώρες στην Κύπρο και κάνουν την Αθήνα, αλλά και τις υπόλοιπες πρωτεύουσες της ευρωζώνης να ανατριχιάζουν.

Με αυτό το κλίμα, λοιπόν, τέσσερις ή πέντε βουλευτές από το κόμμα του Ν.Αναστασιάδη προειδοποίησαν ότι αν προχωρήσει η λύση του Εurogroup, σύντομα το κυπριακό τραπεζικό σύστημα θα μείνει με ελάχιστες καταθέσεις, αφού η φυγή τους -και κυρίως των ρωσικών κεφαλαίων- θα είναι μαζική, άρα δεν ψηφίζουν.

Το τραγικό για τον Ελληνισμό είναι ότι η Κύπρος πάλι πολεμά μόνη της και πάλι ο υπεύθυνος της καταστροφής της, όπως και το 1974, η Αθήνα εξακολουθεί να παίζει ρόλο κάθε άλλο παρά εθνοκεντρικό. Πριν ακόμα αποφασίσει η Κύπρος τη θα κάνει αποφάσισαν να κρατικοποιήσουν τις εν Ελλάδι κυπριακές τράπεζες ή καλύτερα να τις θέσουν υπό τον έλεγχο του χρηματοπιστωτικού συστήματος της τρόϊκα!

Και πάλι η Αθήνα εγκατέλειψε στην μοίρα της την Κύπρο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: