Πέμπτη

Τρικαλινός ο νέος Αρχηγός του ΓΕΣ
Ο μέχρι πρότινος Διοικητής του Δ' Σώματος Στρατού και πιό πριν Διοικητής της 16ης Μεραρχίας Αθανάσιος Τσέλιος, είναι ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ στο πλαίσιο των κρίσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Ο Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος γεννήθηκε το 1956 στο Πετρόπορο του Ν. Τρικάλων. Εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1975 και αποφοίτησε τον Ιούλιο του 1979 ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού. Προήχθη στο βαθμό του Ταγματάρχη το 1991, Αντισυνταγματάρχη το 1996, σε Συνταγματάρχη το 2003 και σε Ταξίαρχο το 2007. Είναι απόφοιτος του σχολείου βασικής και προκεχωρημένης εκπαίδευσης της Σχολής Πεζικού, όλων των προβλεπομένων σχολείων των Ειδικών Δυνάμεων, της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Άμυνας.
Είναι σε ενέργεια Αλεξιπτωτιστής και Υποβρύχιος Καταστροφέας. Υπηρέτησε για πολλά έτη σε διάφορες Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων, καθώς και σε επιτελικές θέσεις Συγκροτημάτων και Σχηματισμών. Διετέλεσε Διοικητής Μονάδος Ειδικών Δυνάμεων και Μ/Κ ΤΠ, Συγκροτήματος και τελευταία Μηχανοκίνητου Σχηματισμού. Μέχρι το 2010 ήταν Διοίκητής στη ΣΜΥ, ενώ το 2011 είχε προαχθεί στο βαθμό του Υποστρατήγου και είχε τοποθετηθεί ως Διοικητής στη 16Η Μεραρχία του Διδυμοτείχου.
Τιμήθηκε στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του με όλα τα προβλεπόμενα μετάλλια και διαμνημονεύσεις.Είναι παντρεμένος με την κ. Δόμνα Γανωτάκη και έχει μία κόρη, την Παναγιώτα 14 ετών, μαθήτρια Β' Γυμνασίου
Αποστρατεύτηκαν οι όλοι οι αρχηγοί 
Την αποστρατεία των αρχηγών ΓΕΣ αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Γκίνη, ΓΕΝ αντιναυάρχου Κοσμά Χρηστίδη και ΓΕΑ αντιπτεράρχου Αντώνη Τσαντηράκη αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας.
Το ΚΥΣΕΑ έκρινε ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους τρεις από τους τέσσερις αρχηγούς και διατήρησε στη θέση του μόνο τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχάλη Κωσταράκο.
Νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αναλαμβάνει ο αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού διορίζεται ο αντιναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης και νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας ο αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς.
Ανακοινώνοντας τις σαρωτικές αλλαγές, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος ευχαρίστησε τους αποχωρούντες αρχηγούς ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ για την προσφορά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: