Κυριακή

H διαταγή-καταπέλτης του Γκίνη που το ΓΕΣ ΔΕΝ δίνει στη δημοσιότηταΤο κείμενο-καταπέλτης της τελευταίας ημερήσιας διαταγής του στρατηγού Γκίνη που το ΓΕΣ δεν δίνει στη δημοσιότητα δημοσιοποιεί το Onalert.

Διαβάζοντάς το δεν μπορεί να κατανοήσει γιατί δεν πρέπει οι Έλληνες πολίτες που σκληρότατα φορολογούνται δεν πρέπει να μάθουν όσα λέει ένας στρατηγός Α/ΓΕΣ.

Ο κ. Γκίνης μεταξύ άλλων επισημαίνει:

•η αποστρατεία ενός Α/ΓΕΣ επτά μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και τριών αρχηγών σε διάστημα 16 μηνών, προκαλεί προβληματισμό και ερωτηματικά για τον τρόπο προσέγγισης των θεμάτων άμυνας και ασφάλειας της Χώρας από τους αρμοδίους.

•στη δημοκρατική Ελλάδα του 21ου αιώνα, η τελική έγκριση της επιλογής των αρχηγών πρέπει να περνά από σχετική επιτροπή της Βουλής μετά από ακρόαση του υποψηφίου

•τα μέτρα ελήφθησαν ερήμην των ΓΕ, με τα γνωστά οδυνηρά αποτελέσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΤΑΓΗ

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Εθνοφύλακες και Πολιτικό Προσωπικό του Ελληνικού Στρατού.

Κατόπιν αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ, μετά από 38 συνεχή έτη υπηρεσίας, απέρχομαι στον πολιτικό βίο, παραδίδοντας τα καθήκοντα του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού στον φίλο, συμμαθητή και καταξιωμένο συνάδελφο Αντγο Τσέλιο Αθανάσιο.

Τη στιγμή αυτή διακατέχομαι από συγκίνηση, γιατί αποχωρίζομαι όλους εσάς, που υπήρξατε φιλότιμοι και πολύτιμοι συνεργάτες, ανεξαρτήτως θέσεως και βαθμού και μας συνέδεσαν κοινές επιδιώξεις και κοινές προσπάθειες για την πραγμάτωσή τους.

Νοιώθω υπερήφανος που η Πατρίδα, με τίμησε να την υπηρετήσω από τη θέση του Α/ΓΕΣ, που με εμπιστεύθηκε να την εκπροσωπήσω σε κρίσιμες θέσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Επίσης νοιώθω έναν απέραντο σεβασμό για τον Ελληνικό Στρατό, που με πήρε νεαρό παιδί με μόρφωσε, με εκπαίδευσε, με εμπιστεύτηκε και μου έδωσε τη δυνατότητα να διοικήσω όλα τα κλιμάκια της Ιεραρχίας των Μονάδων και Σχηματισμών του.

Επίσης νοιώθω ιδιαίτερη συγκίνηση γιατί τερματίζω τη σταδιοδρομία μου στο λίκνο του Στρατού μας, τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπιδων, σε διαφορετικό χώρο απ’ όπου αποφοίτησα, που όμως σε τίποτα δεν αναιρεί την προσφορά της Σχολής αυτής προς την Πατρίδα, του πρώτου ανωτάτου εκπαιδευτικού ιδρύματος της χώρας, που γαλούχησε του ηγέτες του στρατού μας οι οποίοι πρωταγωνίστησαν σε όλους τους αγώνες του Έθνους.

Ο Ελληνικός Στρατός αντιπροσωπεύει τη χερσαία ισχύ η οποία αποτελεί τη θεμελιώδη συνιστώσα της συνολικής μας μαχητικής ισχύος για την εκπλήρωση των έργων και των αποστολών της Εθνικής Στρατιωτικής Στρατηγικής.

Παρέλαβα την Αρχηγία του ΓΕΣ σε μια δύσκολη στιγμή για το Στρατό μας, η οποία είχε προκληθεί από άστοχους χειρισμούς. Επωμίσθηκα βαριά ευθύνη έναντι, του ελληνικού λαού, των προκατόχων μου, απέναντί σας, αλλά και της Πατρίδος συνολικά. Θεωρώ ότι την έφερα στο ακέραιο σε πέρας.

Αναμφισβήτητα, η αποστρατεία ενός Α/ΓΕΣ επτά μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και τριών αρχηγών σε διάστημα 16 μηνών, προκαλεί προβληματισμό και ερωτηματικά για τον τρόπο προσέγγισης των θεμάτων άμυνας και ασφάλειας της Χώρας από τους αρμοδίους.

Οι λόγοι της αποστρατείας δεν έχουν σημασία για ένα στρατιώτη που έχει δώσει όρκο θυσίας ζωής προς την Πατρίδα.

Μετά παρρησίας, όπως το έκανα και εν ενεργεία θα εκφράσω την άποψή μου ότι, οι Αρχηγοί αλλά και άλλες υψηλές θέσεις της στρατιωτικής ιεραρχίας πρέπει να έχουν κλειστή θητεία, για εκπλήρωση συγκεκριμένων στόχων. Έλεγα πάντα μετά από το πέρας της όποιας δικής μου, τώρα πλέον θεωρώ ότι δεν υφίσταται ούτε ίχνος ιδιοτελείας.

Επίσης στη δημοκρατική Ελλάδα του 21ου αιώνα, η τελική έγκριση της επιλογής των αρχηγών πρέπει να περνά από σχετική επιτροπή της Βουλής μετά από ακρόαση του υποψηφίου. Τέλος αυτή πρέπει να γίνεται εγκαίρως για την κατάλληλη ενημέρωσή και προετοιμασία του Α/ΓΕΣ.

Παρά τις δυσχερείς συνθήκες προχωρήσαμε τάχιστα στην επανεξέταση της Μελλοντικής Δομής Δυνάμεων. Διαμορφώσαμε μια δομή σύγχρονη, ευέλικτη, ικανή να ανταποκριθεί στις τρέχουσες αλλά και στις μελλοντικές ανάγκες άμυνας και ασφάλειας της Χώρας, αξιοποιώντας τους υπάρχοντες ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους και υποδομές.

Δυστυχώς, αυτή η δομή η οποία διαμορφώθηκε από τα προβλεπόμενα θεσμικά όργανα και διαδικασίες του στρατιωτικού επιπέδου, στα πλαίσια του Εθνικού Αμυντικού Σχεδιασμού, παραμένει αδρανής και γίνεται αντικείμενο κριτικής, αξιολόγησης και προτάσεων ανεύθυνων και ασχέτων προς την άμυνα παραγόντων, ενώ τα καθ’ ύλη αρμόδια όργανα του πολιτικο-στρατιωτικού και πολιτικού επιπέδου παραμένουν σιωπηλά και αδρανή.

Για το Στρατό, υπό το κράτος της τρέχουσας δημοσιονομικής κατάστασης αλλά και άλλων παραγόντων που δεν κρίνεται σκόπιμο να αναλυθούν εδώ, η δομή έπρεπε να είχε εφαρμοσθεί χθες, σήμερα είναι ήδη καθυστερημένη.

Η εφαρμογή της δομής αυτής θα αποτελέσει αφετηρία, μέτρο και ένδειξη βούλησης για μια συστηματική και αποτελεσματική επαναπροσέγγιση των δυνατοτήτων του Στρατού μας στο νέο γεωστρατηγικό περιβάλλον που διαμορφώνεται, υπό το κράτος των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή στρατηγικού ενδιαφέροντος της πατρίδος μας.

Επαναπροσεγγίσθηκαν τα συστήματα εκπαιδεύσεως, Διοικητικής Μέριμνας, υγειονομικής υποστήριξης, οικονομικής υποστήριξης, επιστράτευσης, σε ολιστική βάση.

Προχωρήσαμε στην μελέτη της αναδιάρθρωσης του ΓΕΣ, με έμφαση στη διαφάνεια της διαχείρισης του ανθρωπινού δυναμικού αλλά και στον ολιστικό αλλά και διαφανή σχεδιασμό της υποστήριξης διοικητικής μέριμνας του Στρατού μας. Σε αναθεώρηση της οργανώσεως των Σχηματισμών ΔΜ, σε εφαρμογή της ηλεκτρονικής ανάθεσης παρακολούθησης του επιτελικού έργου του ΓΕΣ, στο σχεδιασμό ώστε να υπάρχει ομαδοποίηση και ενότητα έργων σε όλα τα κλιμάκια διοικήσεως, με τα οποία θα επιτευχθεί οικονομία, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στη ενάσκηση αυτής.

Στο επιχειρησιακό πεδίο τώρα, στους Σχηματισμούς και Μονάδες. Εκεί που πραγματικά κτύπα η καρδιά του Στρατού μας, στα φυλάκια, στα παρατηρητήρια, στις βραχονησίδες, στα πεδία ασκήσεων και βολών, στα στρατόπεδα, στις εγκαταστάσεις ΔΜ, στην ξηρά, στη θάλασσα και στον αέρα. Παρά τη δυσμενή δημοσιονομική συγκυρία, και παρά τις οποίες δυσκολίες συνεχίσαμε την δραστηριότητα μας, την εθνική μας παρουσία, την προσπάθεια μέριμνας για το προσωπικό και πετύχαμε πράγματα που θεωρούνται απίστευτα.

Επίσης συνεχίσαμε την προσπάθεια για τη βελτίωση της παρεχομένης εκπαίδευσης στις Σχολές και στα Σχολεία μας. Αν κάτι για το όποιο θα ήθελα να υπερηφανευτώ στην αρχηγία μου και το θεωρώ την μεγαλύτερη επιτυχία μου είναι η εισαγωγή διδασκαλίας της στρατιωτικής σκέψης στις σχολές και στα σχολεία μας, και η έναρξη της διαδικασίας για την ανάδειξη της ελληνικής στρατιωτικής σκέψης. Θέμα, κεφαλαιώδους σημασίας που θα έχει σημαντικές θετικές επιπτώσεις στο μέλλον.

Δυστυχώς, στα πλαίσια της δυσχερούς δημοσιονομικής συγκυρίας τα στελέχη μας αλλά και όλο το προσωπικό μας υπέστησαν δραματικές μειώσεις στις αποδοχές τους οι οποίες τους οδηγούν σε δυσχερή κατάσταση. Η θέση του ΓΕΣ και όλων των ΓΕ ήταν να μην πραγματοποιηθούν περαιτέρω μειώσεις όχι γιατί οι στρατιωτικοί αποτελούν ξεχωριστό τμήμα της κοινωνίας, ή γιατί απαιτούσαμε ειδική μεταχείριση, αλλά γιατί είχαν ήδη υποστεί σημαντικές μειώσεις. Δεν εισακουστήκαμε, τα μέτρα ελήφθησαν ερήμην των ΓΕ, με τα γνωστά οδυνηρά αποτελέσματα. Αμέσως, αρχίσαμε προσπάθειες για την αποκατάσταση προφανών αδικιών για το προσωπικό μας στην παραμεθόριο, για την εργασία πέραν του πενθημέρου και άλλα μέτρα, τα οποία ευελπιστώ να εγκριθούν γιατί τα στελέχη μας πραγματικά τα δικαιούνται. Επίσης ευελπιστώ το νέο μισθολόγιο που η σύνταξή του ξεκινά τώρα να αντιμετωπίσει τα σφάλματα του παρελθόντος τα οποία μας έχουν οδηγήσει σε ανορθολογικές καταστάσεις. Σταθερή μου θέση είναι ότι οι αποδοχές κάθε μορφής του προσωπικού πρέπει να διέπονται από διαφάνεια, για την δημιουργία κλίματος δικαιοσύνης εντός του Στρατού αλλά και εμπιστοσύνης από την κοινωνία.

Επίσης συνεχίσαμε την προσπάθεια για ανόρθωση του ΜΤΣ, ενός ταμείου το οποίο αν δεν ελαμβάνοντο μέτρα και δεν υπήρχε η στήριξη του Υπουργείου Οικονομικών, θα βρισκόταν τώρα στο χείλος του γκρεμού, με δυσμενή αποτελέσματα για το προσωπικό μας αλλά και για τους συνταξιούχους συναδέλφους. Πιστεύω ότι αν συνεχίσουμε την πειθαρχημένη προσπάθεια που έχει αρχίσει θα τα καταφέρουμε προς όφελος όλων.

Αυτά είναι ενδεικτικά, δεν θεωρώ σκόπιμο να κάνω αυτή τη στιγμή απολογισμό του έργου που επιτελέσθηκε κατά το διάστημα της αρχηγίας μου. Αυτό θα το κάνετε εσείς, αυτό το έργο σας ανήκει ολοκληρωτικά, και σας παρακαλώ να είστε αυστηροί και δίκαιοι στην κρίση σας.

Θεωρώ υποχρέωσή μου να αναγνωρίσω σ΄ όλους σας τη σκληρή προσπάθεια που καταβάλατε, πέρα από κάθε επαγγελματική υποχρέωση και καθήκον, μη φειδόμενοι κόπου και χρόνου, την πίστη στην εκτέλεση της αποστολής, τη διάθεση προσφοράς που σας διακατείχε, την ψυχή και το ήθος σας. Μαζί προωθήσαμε νέα θέματα και αναπτύξαμε πρωτοβουλίες και καινοτόμες δραστηριότητες.

Δεν αρκεσθήκαμε στη διαχείριση απλώς των τρεχόντων θεμάτων και καταστάσεων. Δουλέψαμε σκληρά, γιατί ενστερνισθήκαμε όλοι μας ότι «δεν υπάρχει όριο προσφοράς προς την Πατρίδα» και δεν αναρωτηθήκαμε «τι κάνει η Πατρίδα για μας», αλλά αντιστρέψαμε το ερώτημα και προσπαθήσαμε να απαντήσουμε στο «τι κάνουμε εμείς για την Πατρίδα», αποδεικνύοντας καθημερινά εν τοις πράγμασι, ότι το να ξεπερνούμε τα όρια των δυνάμεών μας, για να επιτελέσουμε την αποστολή μας δεν είναι παρωχημένο, ούτε ρομαντικό ούτε ακατόρθωτο.

Για τα προαναφερθέντα, σας εκφράζω από τα βάθη της καρδιάς μου τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες και σας καλώ να το συνεχίσετε με τον ίδιο ενθουσιασμό, με πνεύμα αγάπης και συναδελφικότητας, αλλά και να το βελτιώσετε, προκειμένου να ανεβάσετε ακόμη περισσότερο το επιχειρησιακό επίπεδο του Στρατού μας.

Σε μια εποχή εντόνων κοινωνικών διεργασιών, πολλοί ελκόμενοι από την ελευθερία της διακίνησης της πληροφορίας, αμφισβητούν θεμελιώδεις και διαχρονικές αρχές λειτουργίας του Στρατού μας. Θα τους προτρέψω να ανατρέξουν στον Όρκο που έδωσαν προς την Πατρίδα και αν δεν βρουν τις κατάλληλες απαντήσεις θα πρέπει να επανεξετάσουν και επαναπροσδιορίσουν την πορεία τους.

Επίσης σας προτρέπω:

Να ασχολείσθε με επαγγελματικό ζήλο στα καθήκοντά σας, που απορρέουν από τη θέση και το βαθμό σας, στηριζόμενοι στις δυνάμεις σας, με προγραμματισμό και μεθοδικότητα, με λεβεντιά, ελευθερία σκέψεως και ενεργειών, που απορρέουν από το «γνώθι σ΄ αυτόν», την προσωπικότητα και την επαγγελματική σας κατάρτιση.

Να θέσετε στο κέντρο των ενεργειών και της δραστηριότητας σας τον ΑΝΘΡΩΠΟ και οι διοικούντες να έχουν κατά νουν, ότι «κατά νόμο άρχουν, ουκ αεί άρχουν και ανθρώπων άρχουν».

-Να τηρείτε με πίστη τον όρκο σας.

-Να εργάζεσθε με υπευθυνότητα, ρεαλισμό, ενθουσιασμό και ανοικτό μυαλό, πάντοτε στα πλαίσια που καθορίζουν οι στρατιωτικοί κανονισμοί και διαταγές.

-Να έχετε ως πρότυπα εκείνους που διακρίνονται για το ήθος, την εντιμότητα και τις αξίες τους και να στηρίζετε τις όποιες προσπάθειές τους.

Να είστε υπερήφανοι που υπηρετείται στον Ελληνικό Στρατό, το Στρατό που με τους αγώνες του, τις επιτυχίες και τις αποτυχίες του, τις καλές και τις κακές του στιγμές διαμόρφωσε και διατηρεί τη σημερινή Ελλάδα. Ειδικότερα, σήμερα που γιορτάζουμε τα 100 χρόνια από τους Βαλκανικούς Πολέμους πρέπει να ανατρέξουμε στο φρόνημα και στο πνεύμα θυσίας των μαχητών εκείνης της περιόδου και να αντλήσουμε διδάγματα, ηθικό αλλά και έμπνευση για την αντιμετώπιση της σημερινής δύσκολης καταστάσεως.

Να φυλάξτε ως κόρη οφθαλμού τη συναδελφική αλληλεγγύη καθώς και το έργο που επιτελέσατε και ήταν έργο περισσεύματος ψυχής πέραν της απλής εκπλήρωσης επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Να ενθυμείσθε πάντοτε ότι η παρουσία του Στρατού μας, σε διάφορα μέρη της Ελλάδος δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά επ’ ωφελεία, καταρχήν, της κοινωνίας που μας περιβάλλει με αγάπη και μας στηρίζει σε όλες τις ενέργειές μας αλλά και του συνόλου του λαού μας. Πρέπει σε κάθε περίπτωση να ενισχύσουμε την ήδη στενή σχέση στρατού και κοινωνίας.

Να εκπληρώσουμε όταν και όποτε απαιτηθεί τη βαριά υποχρέωση, της διαφύλαξης βωμών και εστιών και της μεγάλης και ένδοξης ιστορίας μας. Ιδιαίτερα σήμερα, υπό τις τρέχουσες, δύσκολες για την χώρα, περιστάσεις, οφείλουμε να αγωνιζόμαστε για την τήρηση αυτής της υπόσχεσης και το δικό μας υψηλό ηθικό να αποτελεί για τους υπόλοιπους Έλληνες, πηγή έμπνευσης, υπερηφάνειας και σιγουριάς.

Σε όλη την 38χρονη σταδιοδρομία μου παρέμεινα πιστός και φιλότιμος στρατιώτης σύμφωνα με τον Όρκο που έδωσα. Εργάσθηκα πάντα με γνώμονα το συμφέρον της Υπηρεσίας και της Πατρίδος αλλά και του προσωπικού μας. Ειδικά αυτή τη δυσχερή περίοδο και βλέποντας στο μέλλον, στη διατήρηση των θέσεων εργασίας τόσο του στρατιωτικού όσο και του πολιτικού προσωπικού. Φεύγω με το κεφάλι ψηλά κοιτάζοντας σας κατάματα.

Ευχαριστώ το Θεό που μου έδωσε δύναμη και κουράγιο να ανταποκριθώ στη δύσκολη αποστολή μου.

Στο νέο Αρχηγό, Αντγο Τσέλιο Αθανάσιο, εύχομαι υγεία, δύναμη, κουράγιο και κάθε επιτυχία στα νέα καθήκοντά του, τα οποία είμαι βέβαιος ότι θα υπηρετήσει με τη μέγιστη δυνατή τιμή και αποτελεσματικότητα.

Υποκλίνομαι ευλαβικά στις πολεμικές μας σημαίες και αποτίω φόρο τιμής στους αθάνατους νεκρούς των αγώνων του Έθνους, αλλά και τους ήρωες της ειρηνικής περιόδου που έπεσαν ή τραυματίστηκαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, επιδεικνύοντας θάρρος και αυταπάρνηση.

Εύχομαι ο Θεός να χαρίζει σε όλους σας υγεία, δύναμη, ατομική και οικογενειακή ευτυχία κάθε επαγγελματική επιτυχία και εκπλήρωση των προσδοκιών σας.. Ο Άγιος Γεώργιος και η Αγία Βαρβάρα είθε να στέκουν δίπλα σας, να καθοδηγούν τα βήματά σας και το έργο σας. Αποχαιρετώντας σας, σας καλώ να αναφωνήσουμε

Ζήτω το Έθνος
Ζήτω ο Στρατός

Στρατηγός Κωνσταντίνος Γκίνης
Α/ΓΕΣ
===============================================

Πιέσεις για 350 μεταθέσεις εντός Αττικής και κρίσεις, δέχτηκε ο ΓκίνηςΌσοι γνωρίζουν τον πρώην πλέον Α/ΓΕΣ Κώστα Γκίνη δεν μπορούν να αποδώσουν τα όσα είπε στην ομιλία του στη Σχολή Ευελπίδων σε απλή φόρτιση της στιγμής.

Ο στρατηγός είχε πάντα μετρημένα λόγια σε σημείο ...παρεξηγήσεως όπως λένε όσοι υπηρέτησαν μαζί του. Πολλοί άλλωστε τον κατηγόρησαν ότι στην οκτάμηνη θητεία του δεν είπε το παραμικρό για όσα φοβερά συνέβησαν κατά του προσωπικού.

Η “έκρηξη” Γκίνη λοιπόν που αμφισβήτησε ακόμη και τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα της εθνικής ασφάλειας της χώρας, αποδίδεται όχι στην “στιγμή” ,αλλά σ΄ όλοο το οκτάμηνο της θητείας του.

Όσοι υποστηρίζουν ότι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, λένε ότι ο Γκίνης δέχτηκε πιέσεις και για να μεταθέσει κόσμο εντός Αττικής αλλά και για τις κρίσεις του είχαν φθάσει “μηνύματα” για συγκεκριμένα πρόσωπα. Για τις μεταθέσεις δε λένε οι ίδιες πηγές ότι ο αριθμός των αιτημάτων έφθανε τα 350!

Δεν γνωρίζουμε αν ο στρατηγός θα επιβεβαιώσει όσα από χθες λένε σε έντονο ύφος ακόμη και στρατιωτικοί που δεν είχαν τις καλύτερες σχέσεις μαζί του.

Θα έχει οπωσδήποτε μεγάλο ενδιαφέρον.

Σ΄ ότι αφορά στις περικοπές κατά των στρατιωτικών για τις οποίες ο κ.Γκίνης είπε ότι έγιναν χωρίς καν να ερωτηθούν τα Γενικά Επιτελεία, καλά τα είπε, αλλά θα ήταν καλύτερα αν δεν είχε ταυτιστεί τόσο με την κεντρική “γραμμή” υποστήριξης της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής που είχε χαράξει το ΓΕΕΘΑ. Ίσως να έπρεπε να είχε περάσει τη γραμμή. Έχει όμως τη δικαιολογία του “βραχύβιου βίου” του ως Αρχηγός. 

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΡΕΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΓΚΙΝΗΣ Ο ΒΑΨΟΜΑΛΙΑΣ.ΑΥΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΞΑΠΟΣΤΕΙΛΟΥΝΕ.ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΣ ΠΡΩΗΝ ....

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΧΙΣΑΝ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ.ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΗΜΟΥΝΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΘΑ ΕΛΘΕΙΣ..................ΣΥΝΤΟΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ..............

Ανώνυμος είπε...

ΒΟΗΘΕΙΑ ''ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ''...BOHΘΕΙΣΤΕ ΜΕ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ...ΞΕΜΕΙΝΑ ΑΠΟ ΒΥΣΜΑ. ΘΕΛΩ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ Ν ΒΡΩ ΒΥΣΜΑ.ΕΙΧΑ ΤΗ ΣΙΓΟΥΡΑΝΤΖΑ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΑΚΟΜΗ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΠΤΩΜΑΤΑ ΑΛΛΩΝ ΑΡΚΕΙ NA ΒΟΛΕΥΟΜΟΥΝ ΕΓΩ...ΨΑΧΝΩ ΒΥΣΜΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ. ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΙΠΑ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΩ ΔΩΡΟ. ΕΧΩ MΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥ ΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΠΝΙΖΕ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΒΟΛΕΥΤΩ

Ανώνυμος είπε...

AN ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΠΕΜΨΕΙ, ΘΑ ΤΙΣ ΥΠΕΓΡΑΦΕ ΟΛΕΣ, Ή ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΥΠΕΒΑΛΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ??? ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ. ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ ΤΟΝ @ΣΣΝΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΥΛΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΓΛΥΨΙΜΟ ΟΛΩΝ, ΠΛΗΝ ΤΟΥ Α/ΓΕΝ. ΟΤΑΝ ΘΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΠΛΗΡΩΣ, ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΠΛΗΡΩΣ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ. ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ 3883.

Ανώνυμος είπε...

Γκίνη άντε καλός πολίτης εύχομαι...Αυτα που λες τώρα επρεπε να τα πεις πιο νωρίς...Τελος παντων μια συμβουλη εχω να δωσω τωρα σαν αποστρατος που θα πας καφενειο σταματα να βαφεις το μαλλι γιατι στα καφενεια γιουχαρουν ......

Ανώνυμος είπε...

Τι καταπληκτικό πράγμα αυτή η μνήμη ρε παδί μου. Όλοι θυμούνται αμέσως μετά την αποστρατεία τους το τι υπέστησαν από το κακό σύστημα. Μόνο που όσο είναι μέσα στο σύστημα αυτό όλα είναι καλώς καμωμένα. Τόσο για αυτά που προφανώς ο ίδιος και όχι άλλοι διαρρέουν όσο και για τις περικοπές των αποδοχών του προσωπικού , με τον αισχρό αυτό τρόπο , θα ήταν απόλυτα ορθά αν είχε παραιτηθεί αντιδρώντας σε όλα αυτά τα κακώς κείμενα και μετά τα κατήγγειλε. Τώρα είναι λόγαι του αέρα που το μόνο που κάνουν είναι να επιβεβαιώνουν την εμπεδωμένη πλέον άποψη για το πόσο λίγος ήταν για τη θέση αυτή.

Ανώνυμος είπε...

Ο Αρχηγός Γκινης είναι ο καλύτερος ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ και ο πιο εξυπνος ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ που γνώρισα ποτέ. Ηταν άξιος και δίκαιος ηγέτης, κυρίως διότι ποτέ δεν χαρίστηκε στους τεμπέληδες και τις συντεχνίες. Οσοι τον κρίνετε αρνητικά είσαστε: - ειτε ΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΟΙ και ΑΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΤΟΙ - είτε κανένας ΑΧΡΗΣΤΟΣ και ΖΗΛΙΑΡΗΣ συμμαθητης του - είτε κανένας ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑΣ στρατιωτικός από αυτούς που σε άλλους στρατούς τους διώχνουν την πρώτη μέρα - είτε ΠΡΟΒΑΤΑ που δεν τον γνωρίσατε ποτέ και αναμασατε βλακείες που διαβάσατε στα μπλογκς ΚΥΡΙΕ ΑΡΧΗΓΕ Είμαι περήφανος που υπηρέτησα στις διαταγές σας. Ευχομαι ολοψυχα καλη τύχη και υγεία. Υ.Γ. Για όλους τους αχρηστους που θα με κατακρίνουν ενημερωνω οτι ποτέ δεν κερδισα κάτι από τον Κύριο Γκινη.

Ανώνυμος είπε...

Όταν ήσουν εν ενεργεία Κύριε ΓΚΙΝΗ τις έκανες για να μη γίνουν οι σφαγιασμοί στις αποδοχές των ε.ε. και ε.α. συναδέλφων σου???? ( Οι αντισυνταγματικές ) ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩ?? ΑΥΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ . ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩ. ΕΝΩ ΟΤΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ Ε.Ε. ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙΣ!!! ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΠΙΚΡΟ ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΤΩΡΑ ΜΕ 40 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΙΚΟ ΦΕΡΕΦΩΝΟ!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΛΑΣΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΙΧΑΣΜΕΝΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΤΙΠΟΤΕ ΑΠ ΟΣΑ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΕΠΡΑΞΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΩΣ.....ΑΝΘΡΩΠΟ!!!!! ΤΟΥΝΑΝΤΙΟΝ ΕΔΡΑΣΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΤΗΝ.......""ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ"" ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ, ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΕΔ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ, ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ. ΟΤΑΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΚΥΡΙΕ ΓΚΙΝΗ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ-ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΣΟΥ.ΑΡΧΗΓΕ ΤΣΕΛΙΟ ΒΑΡΙΑ Η ΕΥΘΥΝΗ ΣΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΣΟΥ, ΠΡΟΣΕΞΕ ΚΑΙ ΔΕΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΓΚΙΝΗ, ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.