Πέμπτη

''Νεο Δόλωμα απο το ΚΚΕσωτερικου'' στους Ενστολους απο το ΑΤΑ ...στη Λαρισα !! O A.Tσίπρας αρνήθηκε να πετάξει με F-16 στο Αιγαίο...

Το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας, στο ΕΚΑΕ και στην 110 Π.Μ. στην Λάρισα, επισκέφθηκε την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας, αρνούμενος ωστόσο να πετάξει με μαχητικό αεροσκάφος F-16D Block 52+ στο Αιγαίο, όπως του προτάθηκε, προκειμένου να δει και να βιώσει από κοντά τον ακήρυχτο πόλεμο που μαίνεται καθημερινά στους ουρανούς του.

Μάλιστα, σήμερα θα μπορούσε να αντιληφθεί καλύτερα το τι σημαίνει "αναχαίτιση στο Αιγαίο" αφού η τουρκική Αεροπορία έστειλε έξι μαχητικά της και έκαναν 5 παραβιάσεις του ΕΕΧ

O επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρας από εδάφους πλέον, υπογράμμισε στις δηλώσεις του ότι «η χώρα εδώ και τρία χρόνια βιώνει τις συνέπειες ενός ακήρυχτου πολέμου. Ενός οικονομικού πολέμου, με ευρύτερες όμως γεωπολιτικές προεκτάσεις και συνέπειες. Έχουμε βιώσει τόσο μεγάλη μείωση του επιπέδου ζωής, αλλά και παρόμοια απόπειρα εισδοχής στον πυρήνα της εθνικής μας κυριαρχίας από τους δανειστές, μονάχα σε περίοδο πολεμική, όχι όμως σε περίοδο ειρήνης».

Και κατέληξε: «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι περνάμε μια ιδιαίτερα κρίσιμη ιστορική περίοδο με γεωπολιτικές ανακατατάξεις, στην ευρύτερη περιοχή» υπογράμμισε ακόμη, τονίζοντας, στο πλαίσιο αυτό, ότι «δεν μπορεί πια να συνεχίζουμε να υιοθετούμε και να ασκούμε πολιτικές που αναγάγουν το "ναι σε όλα" σε κυρίαρχη εθνική ιδεολογία. Που αποδέχονται στους δανειστές μας ακόμη και να έχουν λόγο στη χάραξη του αμυντικού σχεδιασμού της χώρας, που μας οδηγεί σε μια κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια και την προοπτική της χώρας».

Εξάλλου, αναφερόμενος στα προβλήματα των ένστολων, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να βάλει ένα τέλος στις τυφλές περικοπές των μισθών, ενώ στοχεύει και σε ουσιαστικό ανασχεδιασμό του μοντέλου δομής των Ενόπλων Δυνάμεων με μικρότερο κόστος λειτουργίας, αλλά την ίδια αποτελεσματικότητα. Πως θα ρίξει το κόστος και θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα, δεν το είπε...

Μαζί του στην επίσκεψη ήταν και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος είχε προγραμματίσει για σήμερα επιθεώρηση στις ίδιες μονάδες.

Παραλληλα να θυμηθουμε τη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ στους εν ενεργεία και τους αποστράτους των Ενόπλων Δυνάμεων που  εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη  συνάντησή του με το συντονιστικό συμβούλιο των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών.
Ο Τσίπρας επισήμανε σχετικά ότι το κόμμα του «από θέση αρχής εναντιώνεται στις περικοπές μισθών και συντάξεων, που επιβάλλουν οι μνημονιακές πολιτικές και θεωρεί απαραίτητη την άμεση απεμπλοκή από αυτές». Ο ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε ο  Τσίπρας, αναγνωρίζει ότι μέσα στο πλαίσιο αυτό, οι απόστρατοι και οι εν ενεργεία αξιωματικοί έχουν υποστεί δυσανάλογα μεγάλες περικοπές και τόνισε ότι οι ρυθμίσεις αυτές πρέπει να ανατραπούν και να αποτραπεί κάθε νέα περικοπή.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε την ανάγκη αναθεώρησης των αποφάσεων της κυβέρνησης, ώστε να αποκατασταθεί η δυνατότητα αξιοπρεπούς επιβίωσης των στρατιωτικών και των οικογενειών τους. «Δεσμευόμαστε ότι, με στοχευμένες παρεμβάσεις, θα διεκδικήσουμε την αποκατάσταση όλων των αδικιών και προσβλέπουμε στη συνεργασία με όλες τις Ενώσεις των Αποστράτων και των εν ενεργεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων» κατέληξε, στη δήλωσή του, ο κ. Τσίπρας.

 
Σχόλιο : Δυστυχώς αυτά παθαίνεις όταν συνδικαλίζεσαι στα εβδομήντα ... Ποιός απο το συντονιστικό των Αποστράτων μπορεί να αντικρούσει εναν αριστερό και μάλιστα διαβασμένο ...Αν έχεις δεκαετίες στην πλάτη σου και πιστεύεις ακόμη οτι ζείς στο 50 και βάλε ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: