Παρασκευή

Αισχος!!!!Πηραν φορα τα κρυφοκομμουνια του ΣΥΡΙΖΑ!!!!O Συριζαιος Αντιδήμαρχος θα κάνει Πάσχα στο Σαν Φρανσίσκο με έξοδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.


O Ανδρέας Κουράκης είναι αντιδήμαρχος και ιδρυτικό μέλος της παράταξης Μπουτάρη. Υπήρξε ενεργό μέλος του ΚΚΕ εσωτερικού, της ΕΑΡ και στη συνέχεια του ΣΥΝ.
Εδώ  γράψαμε πόσο ωραίο είναι να είσαι αντιδήμαρχος και να πηγαίνεις τζάμπα ταξιδάκια! Η καινούρια πληροφορία που έχουμε είναι η εξής:
Ο γιος του Ανδρέα Κουράκη, Γιάννης, ζει και εργάζεται σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Taxalia στο Σαν Φρανσίσκο οπότε λύθηκε το ερωτηματικό!
Ως καλός πατέρας πάει να δει το γιο του και πολύ καλά κάνει.
Οι Θεσσαλονικείς όμως γιατί να πρέπει να του πληρώσουμε την οικογενειακή επίσκεψη;
Επιπλέον το Υπουργείο Εσωτερικών έχει απαγορεύσει τα ταξίδια στο εξωτερικό για τους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης εκτός αν πρόκειται για αδελφοποιημένες πόλεις (και ανακαλύψαμε ότι και το San Francisco είναι αδελφοποιημένη πόλη!).
Λουκούμι έκατσε!
Αν υπάρχει κάτι που διέλυσε αυτή τη χώρα, αυτό είναι η ανοχή.Ανοχή, ωχαδελφισμός και τυχοδιωκτισμός.
Και αυτή τη φορά κάνει πολύ μπαμ για να κάνουμε πάλι τα στραβά μάτια.
Τη στιγμή που πολλοί συμπολίτες μας δεν θα έχουν, όχι κατσίκι, ούτε μπριζόλα, ούτε φασολάδα στο Πασχαλινό τραπέζι, ο Ανδρέας Κουράκης θα κάνει Πάσχα στο Σαν Φρανσίσκο με έξοδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Όπως αναδείξε το Taxalia, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 15ης Απριλίου, ελήφθη, εκτός ημερησίας διάταξης, η απόφαση να ταξιδέψει ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Κουράκης στο Σαν Φρανσίσκο με έξοδα του Δήμου Θεσσαλονίκης για μία εβδομάδα. Την δεύτερη εβδομάδα θα τον φιλοξενούσε μάλλον ο γιος του που ζει και εργάζεται εκεί! 

Όπως φαίνεται και στο έγγραφο που δημοσιεύθηκε στη Διάυγεια, θα πάει να συζητήσει για τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Με ποιον; Και γιατί; 
Γιατί να πληρώνουν οι δημότες τις υπερατλαντικές βόλτες του κυρίου Κουράκη;

Έπρεπε σε τόσο δύσκολους καιρούς να πάει μέχρι το Σαν Φρανσίσκο ο Αντιδήμαρχος;
Μέχρι προχτές δεν υπήρχαν χρήματα ούτε για τη θέρμανση των αθλητικών εγκαταστάσεων!
Επίσης ως δημοσιογράφος και δημότης θα ήθελα να δω το πρόγραμμα του "συνεδρίου" που θα παρακολουθήσει ο Αντιδήμαρχος. 
Τα ΜΜΕ της πόλης τηρούν σιγή ιχθύος. 
To θέμα που αποκάλυψε το Taxalia, για το πασχαλιάτικο ταξίδι του Ανδρέα Κουράκη στην πόλη που ζει και εργάζεται ο γιος του, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων όμως ο καθ' ύλην αρμόδιος να απαντήσει τηρεί σιγή ιχθύος. Σήμερα...
Ο δημοσιογράφος Γιάννης Κεσσόπουλος γράφει στο Thinkfree για την "αριστερόστροφη αλαζονεία της εξουσίας".
Το να μην απαντάς σε μομφές που σου απευθύνονται δημόσια, παρόλο που είσαι δημόσιο πρόσωπο όπως π.χ. αιρετός αντιδήμαρχος, είναι γνωστή τακτική. Περιμένεις να κατακαθίσει ο κουρνιαχτός και μετά ούτε γάτα ούτε ζημιά. Εξάλλου στην Ελλάδα εύκολα ξεχνάμε.

Η άλλη εκδοχή των πραγμάτων, όταν π.χ. σε κατηγορούν ανοιχτά ότι εκμεταλλεύεσαι το αξίωμά σου και με χρήματα των δημοτών πραγματοποιείς στην πραγματικότητα ιδιωτικό ταξίδι, είναι να παραιτηθείς ή από τη θέση σου ή, έστω, από το ταξίδι.

Ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Ανδρέας Κουράκης δεν έκανε ούτε το ένα ούτε το άλλο.  Φαίνεται ότι ακολουθεί την πρώτη οδό της σιωπής, της «άστους να λένε». «Εμείς θα τσουγκρίζουμε αυγά σανφρανσισκολέζικα…»

Είμαστε στο δεύτερο 24άωρο από τη στιγμή που είδε το φως της δημοσιότητας η σχετική καταγγελία και δεν έχει καν απαντήσει, συνεχίζοντας να εκθέτει και τη διοίκηση του Δήμου και την Αριστερά στην οποία ανήκει.

Φυσικά όσο περνούν οι ώρες, τόσο η όποια απάντησή του αποκτά προσχηματικό χαρακτήρα. Όμως θα είχε πραγματικά ενδιαφέρον να μάθουμε τι θέση παίρνει ο δήμαρχος Γ. Μπουτάρης για το θέμα αυτό, μιας που τέτοιου είδους ενέργειες δεν είναι του χαρακτήρα του. Ομοίως και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Π. Αβραμόπουλος που συχνά πυκνά σηκώνει ψηλά τον πήχη της ηθικής στο δημοτικό συμβούλιο. Πως θα απαντήσουν στην πρόκληση αυτή απέναντι στους πολίτες, ειδικά τώρα που όλοι ζούμε στιγμές αφόρητης οικονομικής πίεσης και τέτοιες ενέργειες αποτελούν ηθική και πραγματική πρόκληση;

Υπάρχει τελικά πρόθεση διαφάνειας ή θα αποδειχθεί πως το «ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι απαραίτητα και ηθικό» (που γκρέμισε υπουργούς και έριξε κυβερνήσεις) δεν ισχύει για την αριστερόστροφη αλαζονεία της εξουσίας;


Υ.Γ.: Στο Σαν Φρανσίσκο, πάντως, το “χουν για καλό, παλικαρίσιο, αρχηγικό, να βγουν και να πουν «ναι, έκανα λάθος»…

Δεν υπάρχουν σχόλια: