Τρίτη

Υποδοχή ''πρωθυπουργού'' ετοιμάζουν γιά τον υπουργό Εξωτερικών κι επίδοξο ''δελφίνο'' Δημ. Αβρααμόπουλο στο συνέδριο του American Jewish Committee

 

Eυτυχώς γιά την Ομογένεια, ο υπουργός Εξωτερικών, δεν θα έχει επαφές μαζί της
Ο υπουργός θα αντικαταστήσει τον πρωθυπουργό, ο οποίος, μετά την ''κλωτσιά'' που έφαγε από τον Ομπάμα, δεν θα παραυρεθεί στο Συνέδριο της κάποτε δυνατής λομπίστικης Οργάνωσης των Αμερικανών-Ισραηλινών (γνωστών ως Εβραίων). Το περίφημο ''εβραϊκό λόμπι'' στις ΗΠΑ έχει χάσει πολύ από την δύναμή του και δεν είναι τόσο υπολογίσμο, όπως φάνηκε και στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές. Φυσικά, παραμένει ''ισχυρό'' στα μυαλά άσχετων Ελλήνων πολιτικών και αθηναϊκών ΜΜΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, γιά τον υπουργό Εξωτερικών (που ''ζει'' γι' αυτήν την εμφάνισή του), ο εκτελεστικός διευθυντής του AJC, κ. Χάρρις, που πριν 13 χρόνια είχε αποκαλέσει τον τότε υπουργό Εξωτερικών George A. Papandreou, ως ''τον καλύτερο φίλο του Ισραήλ στην Ελλάδα'', αναμένεται να αποκαλέσει τον κ. Αβρααμόπουλο ως ''τον πρώτο και αυθεντικό φίλο του Ισραήλ στην Ελλάδα''. Eυτυχώς γιά την Ομογένεια, ο υπουργός Εξωτερικών, δεν θα έχει επαφές μαζί της. Δεν την έχει σε εκτίμηση, αλλά ούτε και αυτή τoν έχει σε εκτίμηση. Ο υπουργός, προτιμά πάντα το AJC.
Σημ. 2: Στο εφετινό, αισθητά υποβαθμισμένο, Συνέδριο του American Jewish Committee (AJC) 2-4 Ιουνίου στην Ουάσιγκτον, δεν συμμετέχουν, γιά πρώτη φορά, ούτε υψηλόβαθμοι της αμερικάνικης κυβέρνησης, ούτε ο πρόεδρος ή ο πρωθυπουργός Ισραήλ (μόνο η υπουργός Δικαιοσύνης), ούτε πρωθυπουργοί διαφόρων χωρών, παρά μόνο υπουργοί Εξωτερικών τριτοκλασσάτων χωρών (Ελλάδας, Τσεχίας, Πολωνίας, Αζερμπαϊτζάν).
Σημ. 2: Καλά, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας εξεπίτηδες ανάβαλε την παρουσία του στο Συνέδριο, γιά να εκθέσει -τόσο άσχημα- τον ''δελφίνο'' του, που ''είδε το kosher τυρί αλλά όχι την φάκα'';
Σημ. 3: Ο υπουργός Αβρααμόπουλος, πιστεύει, ότι, έχοντας το... εβραϊκό ''χρίσμα'' θα γίνει... πρωθυπουργός στην... Ελλάδα!!! Δυστυχώς, δεν διδάχτηκε από την -παρόμοια- δουλοπρέπεια του προκατόχου του GAP και ειδικά που τον οδήγησε αυτή: Δηλαδή, εκεί που του έπρεπε, στα ''σκουπίδια'' και στην απαξίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: