Κυριακή

Εγκληματικότητα και μεταναστευτικό δίνουν τον Δήμο Αθηναίων στην Χρυσή Αυγή!


dendias kasidiaris
Μία δημοσκόπηση η οποία είναι σίγουρο ότι “σόκαρε” πολλούς δημοσιεύτηκε προχθές από την δημοσκοπική ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών, που λειτουργεί υπό την διεύθυνση του καθηγητή Πανά. Σύμφωνα με αυτήν, όσον αφορά το ποιός είναι ο πιο ... δημοφιλής υποψήφιος Δήμαρχος της Αθήνας, δεύτερος, με διαφορά μόλις 0,1% είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης, βουλευτής της Χρυσής Αυγής.
"Η Χρυσή Αυγή θα χτυπήσει στα ίσα τον δήμο της Αθήνας" είπε ο κ. Κασιδιάρης σε τηλεφωνική του παρέμβαση στην  εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου κάνοντας μια προσωπική πρόβλεψη ότι το κόμμα του θα αναδειχθεί πρώτο στους μεγάλους δήμους της χώρας. Και αυτό που πρίν από λίγο καιρό ακουγόταν ως “ιστορία φαντασίας” πλέον – σύμφωνα τουλάχιστον με την δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Αθηνών – που δεν μπορεί να κατηγορηθεί ότι διαπλέκεται μέσω “επιχειρηματικών συμφερόντων με κάποιο κόμμα – είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα.
Στην δημοσκόπηση του κ. Πανά καταγράφεται προβάδισμα του κ. Δένδια με 19,4% έναντι του 18,9% του Κασιδιάρη με την κ. Σακοράφα που μπορεί να προταθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί στην τρίτη θέση με 18,8%. Άλλο πρόσωπο συγκεντρώνει 16% και ο κ. Βορίδης 5,9%. Τα πρόσωπα για τον δήμο της Αθήνας επιλέχθηκαν με βάση δημοσιεύματα και όχι επίσημο χρίσμα που έχουν δώσει τα κόμματα.
Παράλληλα οι πολίτες βαθμολογούν κάτω από τη βάση τον κ. Καμίνη με 38,6 (50 είναι η βάση και άριστα το 100).
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια δημοσκόπηση, γίνεται ανάλυση και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δημότες Αθηνών. Πρώτο και μεγαλύτερο πρόβλημα για όλους – σε εποχή οικονομικής κρίσης μάλιστα – είναι η εγκληματικότητα με ποσοστό που φτάνει το 28,4$. Ενώ ακολουθεί ο “Μεγάλος αριθμός μεταναστών με ποσοστό 19,7%.
Η καθαριότητα έρχεται μόλις τρίτη με 17,6% ενώ ακολουθούν οι ... καταλήψεις δημοτικών χώρων, οι οποίες αναδεικνύονται σε μείζον πρόβλημα με 14,2%. Ξανά μετά η ανασφάλεια με ποσοστό 12,9% και τελευταία – αντίθετα με ό,τι θα περίμενε κανείς – τα υψηλά δημοτικά τέλη, με ποσοστό μόλις 7,2%.
Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι ποσοστό άνω του 70% των δημοτών της Αθήνας, δηλώνει ότι αισθάνεται ανασφαλές στην περιοχή του από τις 8 το βράδυ μέχρι το πρωί. Μιλάμε για ένα τεράστιο ποσοστό. Εάν το 70% των δημοτών της Αθήνας αισθάνεται ανασφαλές σε τι καθεστώς τρόμου μπορούμε να πούμε ότι ζούμε;
Αυτή η ανάλυση δείχνει ξεκάθαρα το γιατί το ποσοστό δημοφιλίας του Ηλία Κασιδιάρη στον Δήμο της Αθήνας είναι τόσο υψηλό. Τα προβλήματα που ιεραρχούν ως σημαντικότερα οι δημότες της Αθήνας ταυτίζονται επακριβώς με την πολιτική ατζέντα της Χρυσής Αυγής. 
Βέβαια το παράδοξο της “πρωτιάς” του Ν. Δένδια ο οποίος είναι σήμερα Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, άρα καθ' ύλην αρμόδιος για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων τα οποία απασχολούν τους δημότες και ως εκ τούτου δεν έχουν αντιμετωπισθεί επιτυχώς από τον Ν. Δένδια δεν μπορεί παρά να αποδοθεί στην επιβίωση των παλαιών δεσμών ενός μέρους της κοινωνίας με το παλαιό πολιτικό κατεστημένο. Δεσμοί όμως οι οποίοι προς το παρόν φθείρονται πολύ γρήγορα.
Φυσικά δεν ξέρει κανείς εάν ο Ν. Δένδιας θα είναι υποψήφιος της ΝΔ για τον Δήμο Αθηναίων και εάν θα θελήσει να αφήσει μία υπουργική θέση για να κατέλθει στον στίβο της τοπικής αυτοδιοίκησης.  Ενώ εντύπωση κάνει το πολύ χαμηλό ποσοστό του Μ. Βορίδη, ο οποίος λίγα χρόνια πρίν συγκέντρωνε ποσοστά κατά πολύ μεγαλύτερα, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα έβλεπαν το φώς της δημοσιότητας.
Καθώς λοιπόν η Χρυσή Αυγή, βλέπει τις πολιτικές της δυνάμεις να αυξάνουν διαρκώς, συνεχίζει να κρατά την ατζέντα της ψηλά. Την ίδια στιγμή που όλα τα υπόλοιπα κόμματα έχουν εμπλακεί στην κουβέντα για τον αντιρατσιστικό νόμο, ο οποίος στοχεύει την Χρυσή Αυγή – αλλά και πολλούς άλλους – αυτή κατέθεσε χθές στην Βουλή ένα δικό της σχέδιο νόμου.
Ο οποίος έχει τυπικά στοιχεία των προτάσεων των αντιρατσιστικών νόμων των άλλων κομμάτων. Η Χ.Α. όμως αλλάζει την “στόχευση” του νόμου. Καθώς ζητά επί της ουσίας να θεσπιστεί “ιδιώνυμο” έναντι εγκληματικών πράξεων αλλοδαπών αλλά και να τιμωρείται με χρηματικά πρόστιμα η αμφισβήτηση των γενοκτονιών κατά του ελληνισμού. Μάλιστα ονομάζει την πρόταση νόμου της ως πρόταση για την «Αντιμετώπιση της αυξημένης εγκληματικότητας λόγω λαθρομετανάστευσης και τη διαφύλαξη της εθνικής μνήμης».
Η ουσία της “πρότασης νόμου” της ΧΑ βρίσκεται στα δύο παρακάτω άρθρα:
α) «Αντιμετώπιση της αυξημένης εγκληματικότητας λόγω λαθρομετανάστευσης»
Όποιος, ευρισκόμενος παράνομα στο ελληνικό έδαφος ή έχοντας εισέλθει σε αυτό χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις (ασχέτως εάν μεταγενέστερα απέκτησε με οποιονδήποτε τρόπο καθεστώς νόμιμης παραμονής), τελέσει με δόλο πλημμέλημα που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών, τιμωρείται για μόνη τη συμμετοχή του σ’ αυτήν την πράξη με κάθειρξη. Σε περίπτωση που διαπράξει κακούργημα, τιμωρείται για μόνη τη συμμετοχή του σ’ αυτήν την πράξη με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών.
β) «Διαφύλαξη Εθνικής Μνήμης»
Όποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή διά του Τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, εγκωμιάζει, αρνείται κακόβουλα ή εκμηδενίζει τη σημασία εγκλημάτων γενοκτονίας σε βάρος Ελλήνων, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή δέκα έως είκοσι χιλιάδων (10.000-20.000) ευρώ.
Φυσικά στην Χρυσή Αυγή δεν περιμένουν ότι η πρότασή τους θα γίνει νόμος του Ελληνικού Κράτους. Σκοπό έχουν το να δείξουν κατά πάσα πιθανότητα ότι τα νομικά τερτίπια του “αντιρατσισμού” μπορούν να χρησιμοποιηθούν και προς τις ... δύο πλευρές. Και ταυτόχρονα να “διαφημίσουν” την σκληρή τους ατζέντα.
Παρόλα αυτά όμως προσωπικά θα πρέπει να κριτικάρω το άρθρο που αναφέρεται στην “Διαφύλαξη Εθνικής Μνήμης” και το οποίο ζητά την φυλάκιση όσων αμφισβητούν κάποιο κομμάτι της ιστορίας. Εδώ η Χρυσή Αυγή, χωρίς κανένα ουσιαστικό κέρδος παρά μόνον την διαφημιστική της προβολή, καταστρέφει το ηθικό πλεονέκτημα ανθρώπων – τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό – αμφισβητούν την δυνατότητα του κατεστημένου να ορίζει με πολιτικές αποφάσεις την ιστορία. Όλοι αυτοί – πολλοί από τους οποίους έχουν φυλακιστεί, πολλοί από τους οποίος έχουν διωχθεί – έχουν καταφέρει για πρώτη φορά να αντιστρέψουν την “ηθική ανωτερότητα” που έχει καταφέρει να κερδίσει η αριστερά μέσω των θυσιών τους.
Και τώρα έρχεται η Χρυσή Αυγή, με αυτή την πρόταση νόμου – που δεν υπάρχει περίπτωση να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα – να καταρρίψει όλα όσα έχουν χτιστεί. Γιατί η απάντηση πλέον του οιουδήποτε θα είναι – και εσείς τα ίδια θα κάνατε αν ήσασταν εξουσία. Δυστυχώς για μένα αυτή η κίνηση αποτελεί την πρώτη κίνηση πολιτικής αλαζονείας που βλέπω από πλευράς Χρυσής Αυγής.


Δημήτρης Παπαγεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: