Τρίτη

Σαμαράς : Σε έξη χρόνια θα είμαστε στα επίπεδα του 2008



Την εκτίμηση πως η ανάπτυξη βρίσκεται προ των πυλών και πως θα χρειαστούν άλλα έξι χρόνια για να επανέλθει η χώρα στην προ κρίσης κατάσταση, εξέφρασε ο γερμανοτσολιάς  Σαμαράς μιλώντας σε ημερίδα της εφημερίδας Herald Tribune στην Στοά του Αττάλου.
«Φέτος η Ελλάδα βρίσκεται στο 6ο έτος μιας ύφεσης, κάτι πρωτόγνωρο και κατά τη διάρκεια αυτή χάσαμε το 25% του ΑΕΠ», δήλωσε επισημαίνοντας τα τεράστια ποσοστά ανεργίας που πλήττουν συνολικά την κοινωνία και κυρίως τους νέους. Όμως, όπως είπε, η Ελλάδα έχει και επιτεύγματα, εκφράζοντας την ελπίδα πως τελικά στο τέλος του έτους θα καταγραφεί πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ τόνισε πως η χώρα μας έχει το μεγαλύτερο ….κυκλικό??? πλεόνασμα στην Ευρώπη.
«Μέσα σε ένα χρόνο το πρόγραμμά μας μπήκε σε τροχιά « προς τον γκρεμό » δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως τα πράγματα άλλαξαν μέσα από δυναμικές μεταρρυθμίσεις, μεταρρυθμίσεις οι οποίες χρειάζονται χρόνο για να αποδώσουν.
Ο πρωθυπουργός αν και επεσήμανε πως ακόμα η χώρα δεν έχει βγει από το τούνελ, τόνισε πως τους τελευταίους 14 μήνες η εικόνα της χώρας έχει αλλάξει και έχουν συντελεστεί σαρωτικές αλλαγές.
 «Θα χρειαστούμε μόνο 6 χρόνια για να φτάσουμε στο σημείο προ κρίσης και όχι δεκαετίες και αυτά είναι τα….καλά νέα για την Ελλάδα και την ΕΕ» επεσήμανε ο κ. Σαμαράς, παραδεχόμενος πως κατά το παρελθόν έγιναν λάθη και δεν δόθηκε η απαραίτητη σημασία σε αναπτυξιακά μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: