Παρασκευή

Μίκης, ο Λαμπρακης Συριζαίος Υπουργός του Μητσοτάκη!!!!




Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ένας άνθρωπος που διαθέτει πολυσχιδή ιστορία, η οποία χαρακτηρίζεται από οπορτουνιστικές μεταλλαγές και στροφές, λαϊκιστί κωλοτούμπες. Ενδεικτικό αυτού είναι η μετάλλαξη του από νεολαίος της ΕΟΝ του Μεταξά σε φανατικό κομμουνιστή, υπουργό της Νέας Δημοκρατίας και όπως θα ξαναδούμε και πάλι κομμουνιστή. Επίσης, είχαμε και μία μετάλλαξη από κάτοχο βραβείου «ελληνοτουρκικής φιλίας» σε φλογερό «πατριώτη» που «νοιάζεται» για την Ελλάδα. Ο Μίκης, όμως, παρέμεινε σταθερός σε μία πολύ σημαντική ιδιότητα της προσωπικότητας του, τον οπορτουνισμό, τον αριβισμό, χαρακτηριστικά επιφανειακά που κρύβουν τον επίσης σταθερό διεθνισμό του, την προσκόλληση του στο καθεστώς και συνεπαγωγικά, τώρα τελευταία, στον αντιχρυσαυγιτισμό του.
Όμως επειδή το καθεστώς βρίσκεται επί ποδός πολιτικού πολέμου, δεν του αρκεί απλώς η καταδίκη της Χρυσής Αυγής, αλλά πρέπει να πολώσει το κλίμα και με άλλους τρόπους. Ένα παράδειγμα τέτοιας δράσης είναι αυτό που είχε προαναγγελθεί από πολλούς δημοσιογράφους και δήθεν πνευματικούς ανθρώπους, δηλαδή η στράτευση των καλλιτεχνών σε συγκεκριμένα στρατόπεδα.
Η είδηση ελέγχεται, βεβαίως, αφού δημοσιεύεται μόνο στην κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ και, όπως γράφει, προέρχεται από ένα «πηγαδάκι» στο οποίο συμμετείχε ο Μίκης, ο οποίος κάποτε αφιέρωνε στον Μεταξά, το εξής ποίημα:

«Έχω πίστη στον Χριστούλη
Σεβασμό στον Βασιλιά
Σαν μεγάλο πατερούλη
Αγαπώ τον Μεταξά
»

Εν έτει, όμως, 2013 ο Θεοδωράκης πήρε γραμμή από άλλους καθεστωτικούς, όπως παλαιότερα ο Ιουδαίος Όλιβερ Στόουν - σκηνοθέτης της επαίσχυντης ταινίας που παρουσίαζε τον Μέγα Αλέξανδρο ως κίναιδο - και τάχθηκε ευθέως στο πλευρό του Τσίπρα.  Όπως γράφει η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα πηγαδάκι μία κυρία ρώτησε τον γηραιό Μίκη αν υπάρχει ελπίδα και αυτός απάντησε «Υπάρχει, να ψηφίσετε τον Τσίπρα».
Είναι όπως λέμε ότι από τον Μητσοτάκη στον Τσίπρα είναι μικρή η απόσταση. Ο υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον Τσίπρα. Αν η είδηση είναι αληθής και δεν είναι αποκύημα της ροζ φαντασίας των συριζαίων, τότε θα πρέπει να σημειώσουμε ότι διόλου τυχαία δεν είναι η σύμπτωση του χρονισμού των ανεπίσημων δηλώσεων Θεοδωράκη. Μετά τα καλά λόγια του υπαλλήλου του Μπόμπολα, ήρθε φαίνεται η ώρα για πόλωση δια μέσω των λεγόμενων «προσωπικοτήτων», των ανθρώπων δηλαδή που συστηματικά προέβαλλε το καθεστώς ως χρυσές εφεδρείες του.
Το ενδιαφέρον στην όλη υπόθεση, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, είναι ότι στο συγκεκριμένο πηγαδάκι βρισκόντουσαν και άλλα σημαίνοντα στελέχη της αριστεράς, ήτοι ο γ.γ. του ΚΚΕ, Κουτσούμπας, και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης. Το γεγονός ότι δεν ανεφέρθη από κανέναν τίποτε αφήνει μόνο δύο πιθανότητες ανοιχτές. Είτε το γεγονός είναι αποκύημα της φαντασίας των συριζαίων, είτε υπάρχει μία ευρύτερη συμμαχία των κομμουνιστών, προκειμένου να στηριχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως, όπως και να έχει δρομολογείται ακόμα μια μνημονιακή κωλοτούμπα με όχημα την... πατριωτική αριστερά και τον φόβο της Χρυσής Αυγής!
Η "αποστράτευση" του Μίκη Θεοδωράκη, το οριστικό τέλος στις κωλοτούμπες της πολιτικής του ζωής, όπως αυτή εκφράστηκε από το "FIN" που γράφτηκε στην ιστοσελίδα του "κόμματος" του, δείχνει ότι είτε επετεύχθη η συμφωνία των αριστερών ηγετών, είτε ο Μίκης... απελπίστηκε. Τα τελευταία γεγονότα, βέβαια, δείχνει ότι επήλθε η συμφωνία ανάμεσα στον υπουργό του Μητσοτάκη, τον Τσίπρα, τον Κουτσούμπα και τον Κουβέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: