Κυριακή

Σε κατάσταση εκλογικού πανικού οι δυο προδότες.



 

"Τρόμος και φόβος στο Μαξίμου για την κρίσιμη μάχη του Μαΐου. Όχι τόσο για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μπροστά, και πόσο μπροστά, στις ευρωεκλογές. Άλλη είναι η μεγάλη ανησυχία, που μπορεί να σφραγίσει το διαβατήριο της εξόδου της κυβέρνησης από τη Βουλή. Αυτό που κάνει το Μαξίμου να νιώθει ότι περπατάει σε τεντωμένο σχοινί είναι το ποσοστό που θα πάρει το ΠΑΣΟΚ. Κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ, που κατέχει υψηλό αξίωμα, σε συζήτηση που είχαμε μαζί του μας επισήμανε ότι, αν στην κάλπη των ευρωεκλογών το ΠΑΣΟΚ πάρει 3% με 4%, η κυβέρνηση ΘΑ ΠΕΣΕΙ την άλλη στιγμή. Την ίδια ακριβώς άποψη έχει και εξ απορρήτων συνεργάτης του πρωθυπουργού. Και η εξήγηση που δίνουν είναι αυτονόητη: Από 41,94% που είχαν πάρει μαζί τα δύο συγκυβερνώντα κόμματα (29,66% η ΝΔ και 12,28% το ΠΑΣΟΚ) στις εκλογές του Ιουνίου του 2012, η κυβέρνηση θα έχει κάτω από 30%, λιγότερο δηλαδή από το 1/3 του εκλογικού σώματος. Κάτι που θα σημαίνει ότι θα έχει χάσει τη δεδηλωμένη (ήδη οι 162 έδρες που είχαν πάρει –129 η ΝΔ και 33 το ΠΑΣΟΚ– σήμερα, με τις αποχωρήσεις και τις διαγραφές, έχουν μειωθεί σε 153) και δεν θα εκφράζει πλέον τη βούληση του ελληνικού λαού. Κατά την συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου έκλεισε η συμφωνία οι επόμενοι ευρωβουλευτές να εκλεγούν με σταυρό προτίμησης. Πρόκειται για μία σκέψη που υπήρχε εδώ και καιρό αφού έβλεπαν την καταβαράθρωση τους και τώρα έρχεται να γίνει πράξη μετά την διαπίστωση ότι ουδείς από τους υποψηφίους που είναι κάτω από την θεωρητικά εκλόγιμη θέση θα ασχολείτο με την συλλογή ψήφων. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε αυτή την εκλογική διαδικασία θα δούμε 42 υποψηφίους σε κάθε ψηφοδέλτιο και όχι 21 όπως γνωρίζαμε έως σήμερα, για να χωρέσουν όλες οι τάσεις και για να τρέχουν ποιο πολλοί. Ένα άλλο καλό για τους σχεδιάζοντας μεγάλης έκτασης νοθείας και αλλοίωσης των αποτελεσμάτων είναι ότι ο σταυρός δίνει την ευκαιρία για μεγάλο αριθμό άκυρων η κατευθυνόμενων ψηφοδελτίων .
Ένα άλλο ενδεικτικό σημείο της αναμενόμενης ήττας τους  είναι ότι η ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να δώσουν κομματικά χρίσματα εκτός ορισμένων περιπτώσεων στις εκλογές στους δήμους και στις περιφέρειες της χώρας γνωρίζοντας ότι αυτό δεν θα ήταν και τόσο…. τιμητικό . Γιατί; Γιατί όποιος πάρει χρίσμα από ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ το μόνο βέβαιο είναι ότι θα μοιάζει το βράδυ των εκλογών με ... ανθρακωρύχο από το "μαύρο" που έχει να φάει.Έτσι θα ακολουθήσουν την γραμμή "Στηρίζουμε τους δικούς μας υπόγεια και όπου κερδίσουμε νικήσαμε εμείς, όπου χάσουμε σφυρίζουμε αδιάφορα, αφού δεν θα έχει χάσει ο κομματικός υποψήφιος, αλλά κάποιος ανεξάρτητος"!.Τα παραπάνω επιβεβαίωσε σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ ο γραμματέας της ΝΔ Α. Παπαμιμίκος: ΝΔ δεν θεωρεί τους ψηφοφόρους "πρόβατα" και δεν θα ανακοινώσει κομματικά χρίσματα"! Και συνέχισε λέγοντας "Δεν θα δώσουν χρίσματα αλλά θα σταθούν στο πλάι των υποψηφίων που θα διατυπώσουν σοβαρές προτάσεις για την αυτοδιοίκηση, αφήνοντας τις τοπικές κοινωνίες να επιλέξουν τους ικανούς".
"Πρόβατα" δεν ξέρουμε αν τους θεωρούν, αλλά μαλακες σίγουρα τους θεωρούν. Γιατί οι πολίτες μπορούν εύκολα να διακρίνουν ποιοι έχουν την στήριξη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και αν είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση να τους ψηφίσουν για να συνεχίσουν να στηρίζουν το έργο της...

Δεν υπάρχουν σχόλια: