Παρασκευή

ΜΕ ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΣ Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΟΙΤΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗ...

Σε μία σοβαρή επιθετική ενέργεια προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Σχηματισμός έξι τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 πέταξαν πάνω από δύο νησίδες του συμπλέγματος των Φούρνων.

Τα έξι τουρκικά F-16 εισέβαλαν στο FIR Αθηνών στις 11 το πρωί της Παρασκευής από την περιοχή μεταξύ Σάμου και Χίου. Στις 11:25 ο σχηματισμός των τουρκικών μαχητικών πραγματοποίησε υπέρπτηση πάνω από τις νησίδες Ανθρωποφάγοι και Μακρονήσι του νησιωτικού συμπλέγματος Φούρνων. Τα τέσσερα από τα τουρκικά F-16 πέταξαν χαμηλά μόλις 3.000 πόδια πάνω από τους Ανθρωποφάγους και το Μακρονήσι, ενώ τα άλλα δύο μαχητικά περνούσαν σε ύψος 15.000 ποδών πάνω από τις δύο νησίδες.

Τα έξι τουρκικά μαχητικά αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής τα οποία απογειώθηκαν από την Σκύρο. Τα ελληνικά μαχητικά συνόδευσαν τους Τούρκους εισβολείς μέχρι την στιγμή της εξόδου τους από το FIR Αθηνών στις 11:29 από την περιοχή νότια της Σάμου.

Η χαμηλή πτήση των τουρκικών μαχητικών σημειώνεται μόλις μία μέρα μετά το σοβαρό επεισόδιο στις Οινούσσες της Χίου μεταξύ ενός τουρκικού δουλεμποτικού και ενός σκάφους του ελληνικού Λιμενικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: