Τετάρτη

Μύρισαν εκλογές και ο Σαμαράς βγήκε να μοιράσει καθρεφτάκια και χάντρες στους ιθαγενείς.


 
 
Όπως αποκάλυψε σήμερα ο κ. Ρεν μεγάλο μέρος του «πρωτογενούς πλεονάσματος» είναι λογιστικό και προέρχεται από την καθυστέρηση απονομής των συντάξεων[1].
Ένα άλλο μέρος προέρχεται από τη περικοπή του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και ένα τρίτο μέρος από υπερφορολόγηση που οδηγεί εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά στη χρεοκοπία.
Πλασματικό πλεόνασμα που μετατρέπεται σε προεκλογική εξαγορά ψήφων από τον κ. Σαμαρά.
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τίποτε δεν λησμόνησαν, για τίποτε δεν έμαθαν και για τίποτε δεν μετάνιωσαν. Κάνουν πάλι ακριβώς τα ίδια που μας οδήγησαν εδώ.
[1] Δηλαδή η κυβέρνηση καθυστερεί ενσυνείδητα να δώσει τις συντάξεις όσων κάνουν τα χαρτιά τους, τα χρήματα αυτά. Όπως εξήγησε ο κ. Ρεν σε απάντησή του στον Πρόεδρο της Δράσης που δημοσιεύθηκε σήμερα στον τύπο οι συντάξεις γράφονται στο έλλειμμα όχι όταν δημιουργείται η υποχρέωση αλλά όταν βγαίνουν τα χαρτιά. Οπότε αν καθυστερείς να βγάλεις τα χαρτιά εμφανίζεις ψεύτικο πλεόνασμα που προέρχεται από μετάθεση των σχετικών υποχρεώσεων που γίνονται βουνό που θα πληρώσει στο μέλλον ο προϋπολογισμός.
Ο γελοίος  Σαμαράς είχε υποσχεθεί να διανείμει το 70% του πλεονάσματος σε όσους έχουν ανάγκη. Τελικά Θα μοιράσει το 17% με προτεραιότητα στους ένστολους; Εκτός εάν έχει δική του αριθμητική. Το 70 % των κατά τα λόγια του 3.000.000.000 ευρώ δεν είναι πεντακόσια εκατομμύρια.  

Εντάξει, δεν θα μοιράσει το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος στις ευπαθείς ομάδες όπως υποσχόταν, αλλά θα μοιράσει το 17% περίπου… Ποιος θα πρωτοπάρει και τι θα πρωτοπάρει ας μην το γράψουμε καλύτερα.  Γιατί αν διαιρέσεις τα 500.000.000 € με το 1.000.000 πολίτες που θα ωφεληθούν βγαίνει 500 € το άτομο.  Και τι έγινε;  Τόσα χρήματα έχασαν 4 χρόνια τώρα οι άστεγοι;  Αυτοί που έχασαν τα πάντα… Οι άνεργοι; Τίποτα, ούτε για κουλούρι κάποια ενίσχυση; Οι ένστολοι που έχασαν μέχρι και το 40-45% των εισοδημάτων τους, τώρα θα τους δώσει φιλοδώρημα… Γιατί η συμφωνία προβλέπει ότι αν δικαιωθούν ένστολοι και δικαστικοί θα πρέπει να ληφθούν ισοδύναμα μέτρα!!!  Περαστικά μας…. Και οι υπόλοιποι Έλληνες, αυτοί που απλά επιβιώνουν; Και το πιο ωραίο; Ότι με «μεγάλη ικανοποίηση» τα ανακοίνωσε αυτά ο κ. Σαμαράς…. Πώς να ονομάζεται αυτό άραγε;





Θα πιάσει το κόλπο;;; Μισθοί 2012 στους στρατιωτικούς από τον Απρίλιο για να πάνε…κάλπη

Δεν υπάρχουν σχόλια: