Πέμπτη

ΕΞΟΧΙΚΗ ΕΠΑΥΛΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΣΕ ΟFFSHORE ΣΤΑ ΓΑΛΛΟΕΛΒΕΤΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΠΕΚΤΗΣΕ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΡΗΤΙΚΟΥ-ΣΑΜΑΡΑ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΡΙΧΝΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – “ΣΑΤΑΝΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΩΤΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ” ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ


NEA 
«Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι και τα συμφέροντα που τους στηρίζουν είχαν κάθε λόγο και διάλεξαν αυτή τη στιγμή για να προκαλέσουν κρίση και ανωμαλία. Στόχος τους ήταν να μην προλάβουν οι Έλληνες να δουν και να απολαύσουν τα... αποτελέσματα των δικών τους θυσιών».
 
neaf 
Αυτή τη δήλωση είχε κάνει στις 9 Σεπτεμβρίου του 1993 ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μετά και την τελευταία “αποχώρηση” του σχετικά άγνωστου μέχρι τότε βουλευτή της ΝΔ. Γιώργου Συμπιλίδη, που κατάφερε να ρίξει την κυβέρνηση και να προκαλέσει εκλογές, ενώ όλος ο πολιτικός κόσμος βοούσε για αποστασία, η οποία φυσικά δεν είχε… “αγνά ιδεολογικά κίνητρα”, αλλά κάποια… άλλα, πολύ περισσότερο “απτά”.
Η ιστορία του τι επακολούθησε, λίγο έως πολύ είναι γνωστή… Η πολιτική ιστορία όμως, διότι οι άλλες “ιστορίες”, ίσως χρειαστούν πολλά χρόνια ακόμη για να αποκαλυφθούν, ίσως πάλι δεν αποκαλυφθούν και ποτέ.
Πάντως, και με το πέρασμα των χρόνων, όλο και περισσότερο ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία που ανακύπτουν, σκόρπια κομμάτια παζλ, που μπορεί να φανούν εξαιρετικά χρήσιμα στη σύνθεση της τελικής και πραγματικής εικόνας, που θα μπορούσε σίγουρα να ξεπεράσει το πολιτικό πεδίο και να φτάσει στο ξεκάθαρα ποινικό.
- Γιατί, όλως τυχαίως, κάπου εκεί χρονικά,  κοντά δηλαδή στην “αποστασία” του σαμαρικού αχυρανθρώπου Γιώργου Συμπιλίδη,  η οικογένεια Κρητικού δηλαδή της συζύγου του Αντώνη Σαμαρά, αποκτά μια εξοχική έπαυλη στο υπερπολυτελές θέρετρο Evian, στα γαλλοελβετικά σύνορα. - Επίσης, όλως τυχαίως, το συγκεκριμένο θέρετρο, το Εβιάν, στο οποίο μόνο κροίσοι μπορούν να αποκτήσουν οποιαδήποτε ιδιοκτησία, είναι η ίδια πόλη που μόλις ένα χρόνο πριν, είχε γίνει η ετήσια συνάθροιση της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, (21-24 Μαΐου 1992), της οποίας φυσικά εκλεκτό και …εξέχον μέλος ήταν το ίδιο πρόσωπο το οποίο σύμπασα η Ελλάδα αποκαλούσε αποστάτη, δηλαδή ο σημερινός πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. - Άλλη εξαιρετικής σημασίας σύμπτωση που σπάει κάθε νόμο των πιθανοτήτων, είναι πως επίσης στο Εβιάν έχει πολυτελή κατοικία και ο γνωστός δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς, ο οποίος φυσικά είναι και αυτός εκλεκτός της ίδιας “λέσχης”, μέσα στην οποία το παγκόσμιο κεφάλαιο σχεδιάζει τις επόμενες επιθέσεις του εναντίον των λαών του κόσμου.
Stitched Panorama
ΑΝΑΤΡΟΠΗ 1993_2b 
Επειδή είμαστε καλόπιστοι, μπορούμε να δεχτούμε πως η πτώση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν ήταν αποτέλεσμα οργανωμένης αποστασίας, πως δεν χρηματίστηκαν με μυθικά ποσά οι αρχιτέκτονες αυτής της άθλιας ιστορίας, πως δεν συνδέεται η Λέσχη Μπίλντεμπεργκ με τις μετέπειτα εξελίξεις στη χώρα και πως φυσικά η αγορά της υπερπολυτελούς κατοικίας της οικογένειας Κρητικού δεν αγοράστηκε με μαύρο χρήμα – προϊόν πολιτικών συναλλαγών.
Παρ΄ότι όμως δεν μας λείπει η καλοπιστία, διατηρούμε το δικαίωμα να εκφράσουμε κάποιες “απορίες”, που αν τύχαιναν μάλιστα και κάποιας απάντησης, είτε από την οικογένεια Κρητικού είτε και από την οικογένεια Σαμαρά, θα έδειχναν εξαιρετιά διαφωτιστικές όσον αφορά την κοινή γνώμη:
- Σε ποιον ανήκει η έπαυλη στο Εβιάν; Στη σύζυγο του κ. Σαμαρά; Στον Διονύσιο Κρητικό, αδελφό της συζύγου του Πρωθυπουργού, ή μήπως σε κάποια of shore εταιρεία και για ποιο λόγο;
- Αντί ποιου ποσού αγοράστηκε ακριβώς;
- Από ποια εισοδηματική ή άλλη πηγή προήλθε το τεράστιο ποσόν της αγοράς της έπαυλης; 

- Είναι δηλωμένο σε κάποιο πόθεν έσχες;
Και… παρεμπιμπτόντως, αληθεύει πως η κυρία Τέτη Κρητικού πριν λίγους μήνες, μετέφερε σε Ελβετική Τράπεζα από υποκατάστημα του Κολωνακίου  το ποσόν των 300.000 ευρώ; Τι αφορούσε ακριβώς το ποσόν αυτό; Kαι για ποιο ακριβώς λόγο έγινε η συγκεκριμένη κίνηση;
Το πώς ακριβώς μπορεί η κυρία Τέτη Κρητικού να παίζει με τέτοια νούμερα φυσικά δεν το συζητάμε καν, άλλωστε το επάγγελμα “πεθερά πρωθυπουργού” ούτως ή άλλως “απαντά” σε κάθε αντίστοιχο ερώτημα…
Όλα τα άλλα όμως ερωτήματα του Μακελειού που δεν μπορούν να απαντηθούν από μόνα τους, περιμένουν υπομονετικά κάποιες εξηγήσεις της “αγίας οικογένειας”.
 
 
http://www.makeleio.gr/?p=112430

Δεν υπάρχουν σχόλια: