Κυριακή

Eξαιρετικά ανήσυχος επέστρεψε ο Δ.Αβραμόπουλος από την συνάντηση με Ρ.Τ.Ερντογάν...

ΣΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ Ο HΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ


Καμία ανησυχία για τα μέλη  της δωσίλογης κυβέρνησης... όλα είναι προγραμματισμένα από τα αφεντικά τους, και απλά, σιγά σιγά ξεδιπλώνονται..
αλοίμονο στον ελληνικό λαό τι τον περιμένει..                                                                                                                                Πόπη Σουφλή

Eξαιρετικά προβληματισμένος επέστρεψε στην Αθήνα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας  Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά την συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο της Δημοκρατίας Ρ.Τ.Ερντογάν.

Για πρώτη φορά είδε τόσο σκληρό τον Τούρκο πρόεδρο - με τον οποίο γνωρίζονται από την εποχή που ήταν αμφότεροο δήμαρχοι Αθηνών και Κωνσταντινούπολης - και τόσο αποφασισμένο να προχωρήσει σε Αιγαίο και Κύπρο σε ενέργειες οι οποίες είναι βέβαιο ότι
θα προκαλέσουν ένταση και μεγάλους κινδύνους για την ασφάλεια της περιοχής και τα εθνικά συμφέροντα.
"Στην Κύπρο δεν κάνουν πίσω ούτε βήμα. Ανησυχώ" έλεγε στους στενούς του συνεργάτες. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν υπήρξε ούτε μία φωτογραφία μεταξύ των δύο ανδρών με τα γνωστά διπλωματικά χαμόγελα

Ηδη ο Δ.Αβραμόπουλος σε συνομιλία του με τους δημοσιγράφους την περασμένη Τετάρτη έδωσε πληροφορίες για σκηνικό υψηλής έντασης που επικρατούσε μέχρι το περασμένο Πάσχα στο Αιγαίο και έχει αρχίσει πάλι να διαμορφώνεται τις τελευταίες ημέρες.

Μεταξύ αυτών και για την "διείσδυση τουρκικού εναέριου μέσου" (δεν διευκρινίζεται αν ήταν UAV ή ελικόπτερο) τον περασμένο Φεβρουάριο στην Κάλυμνο σε μία εξέλιξη που έφερε τις δύο χώρες στα πρόθυρα σύγκρουσης αφού η ελληνική πλευρά ήταν έτοιμη να προχωρήσει σε κατάρριψη του μέσου.

Ακολούθησε επικοινωνία ττου με τον ομόλογό του Τούρκο υπουργό Αμυνας ο οποίος προφασίστηκε άγνοια και εν συνεχεία υπήρξε εκτόνωση για μερικές ημέρες.

Ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος μετέβη στην Κωνσταντινούπολη για να επισκεφθεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο πριν αναλάβει τα νεά του καθήκοντα στην Κομισιόν, βρέθηκε με τον Ερντογάν στο σπίτι του προέδρου της Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Δ.Αβραμόπουλος αισθάνεται ότι "Κάναμε ότι μπορούσαμε για την αμυντική θωράκιση της χώρας στο πλαίσιο των όσων μας άφηνε να κάνουμε η τρόικα. Ελπίζουμε να είναι αρκετά γιατί έρχονται καταστάσεις οι οποίες θα χρειαστούν άκρως ετοιμοπόλεμες ΕΔ".

Η εικόμνα που αποκόμισε ο Δ.Αβραμόπουλος είναι ότι η Τουκία είναι αποφασισμένη να κυριαρχήσει σε ολόκληρο την Α.Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολη και ότι επειδή είναι απρόβλεπτοι "Ολοι τους αντιμετωπίζουν με εξαιρετική προσοχή. Και οι ΗΠΑ και το Ισραή"...

ΚΙ ένα επεισόδιο που δείχνει πώς ο Ρ.Τ.Ερντογάν νιώθει πανίσχυρος και σίγουρος για την Τουρκία: Στις 16 Μαΐου 2013  σε συνάντηση των δυό στον Λευκό Οίκο, ένας μαινόμενος Έρντογάν σηκώθηκε και άρχισε να κουνά το δάκτυλο του στον Ομπάμα, κατηγορώντας τον ότι υπαναχώρησε στο ζήτημα της Συρίας.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, ο Έρτονγάν σηκώθηκε και κουνούσε το "γαμημέ... του  δάκτυλο στο πρόσωπο του Αμερικανού προέδρου μέσα στον Λευκό Οίκο”!

Φαντάζεστε ανάλογη σκηνή με πρωταγωνιστή Ελληνα πρωθυπουργό;
Πάντως οι πληροφορίες για επάνδρωση φυλακίων παρατήρησης και θέσεων πυροβολικού απέναντι από την Μεγίστη (Καστελόριζο) είναι εξόχως ανησυχητικές...

Η Τουρκία προαναγγέλει κρίση στο Αιγαίο. Η απόφαση τουΤουρκικού Συμβουλείου Ασφαλείας.

 


Σαφή προαναγγελία προκλήσεων στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο αποτελεί η επίσημη ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) της Τουρκίας, όπως αυτή καταχωρήθηκε στην ιστοσελίδα του και παρατίθεται ολόκληρη, σε μετάφραση εγκύρων διπλωματικών κύκλων.

Στο επίμαχο κεφάλαιο ''Γ'' που αναφέρεται στην συζήτηση για τις “εξελίξεις στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο με πρώτο το θέμα των τομέων αρμοδιοτήτων στη θάλασσα”, αναγγέλλεται καθαρά ότι “ και την προσεχή περίοδο θα λαμβάνονται με αποφασιστικότητα κάθε είδους μέτρα που απαιτούνται για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων εντός της ίδιας της υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας και στους τομείς για τους οποίους η << ΤΔΒΚ>> της έδωσε άδεια ως εγγυήτρια χώρα”..

Είναι σαφές ότι η Άγκυρα από την πλευρά της, επιχειρεί, με την διατύπωση αυτή, να εμφανιστεί ότι - τουλάχιστον - έχει στρατηγικό σχέδιο με συγκεκριμένα βήματα και στόχους και ότι για την εφαρμογή του δεν σκοπεύει να κάνει πίσω. Εκτιμάται δε επίσης ότι αποτελεί μια απάντηση - με κλιμάκωση όμως - στην τριμερή συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου που την κάλεσαν να σταματήσει την προκλητική της δραστηριότητα στην κυπριακή ΑΟΖ με την παρουσία του ερευνητικού σκάφους ''Μπαρμαρός'' και τα πολεμικά πλοία.

Το πλήρες κείμενό της Ανακοίνωσης του ΣΑΕ της Τουρκίας, που δημιουργεί ερωτηματικά και πέραν της Ελλάδας και των χωρών της περιοχής -,όπως πως καταχωρήθηκε στην ιστοσελίδα του ΣΑΕ είναι το εξής:


<< Α. Στη Σύνοδο του ΣΕΑ συζητήθηκαν λεπτομερώς τα θέματα τα οποία ενδιαφέρουν την ασφάλεια της χώρας μας, την ηρεμία του λαού μας και τη δημόσια τάξη. Στο πλαίσιο αυτό, επισημάνθηκε ότι θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα ο αγώνας που γίνεται εναντίον των παράλληλων δομών και των παράνομων δημιουργημάτων που δρουν παράνομα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό με την εικόνα των νόμιμων ενεργειών που απειλούν την εθνική μας ασφάλεια και διαταράσσουν τη δημόσια τάξη.
Στη Σύνοδο συζητήθηκε η διαδικασία για τη λύση (σ.σ. του Κουρδικού) που συνεχίζεται στο πλαίσιο του πολυδιάστατου αγώνα κατά της τρομοκρατίας και επιβεβαιώθηκε η αποφασιστικότητα αναφορικά με την προστασία της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας έναντι των προβοκατόρικων γεγονότων που έχουν σαν στόχο να διαταράξουν τη θετική ατμόσφαιρα που δημιούργησε η διαδικασία για τη λύση και το κλίμα ηρεμίας.

Β. Συζητήθηκαν ο αντίκτυπος στην ασφάλεια και στη σταθερότητα της χώρας μας και της περιοχής μας, του κλίματος των συγκρούσεων στη Συρία που τείνουν να ολοκληρώσουν το τέταρτο έτος κατά τρόπο που συμπεριελήφθησαν στις συζητήσεις αυτές και οι τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το θέμα στην περιοχή και διεθνώς.

Γ. Εξετάστηκαν κατά τη Σύνοδο οι εξελίξεις στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο με πρώτο το θέμα των τομέων αρμοδιοτήτων στη θάλασσα. Τονίστηκε ότι και την προσεχή περίοδο θα λαμβάνονται με αποφασιστικότητα κάθε είδους μέτρα που απαιτούνται για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων εντός της ίδιας της υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας και στους τομείς για τους οποίους η << ΤΔΒΚ>> της έδωσε άδεια ως εγγυήτρια χώρα.
Δ. Κατά τη σύνοδο συζητήθηκαν ο αγώνας εναντίον του ISID – IDIL και των τρομοκρατικών οργανώσεων στο Ιράκ και τη Συρία, η θέση της χώρας μας στο διεθνή συνασπισμό στον εν λόγω αγώνα, καθώς και η ανθρωπιστική μας βοήθεια έναντι των ατόμων που εκτοπίστηκαν, της ήπιας αντιπολίτευσης και πρώτα έναντι των ομάδων αρωγής. Πέραν αυτού εξετάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις που βιώνονται στην πολιτική διαδικασία στο Ιράκ και επιβεβαιώθηκε η βούληση προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των διμερών σχέσεων.

Ε. Στη Σύνοδο συζητήθηκαν ουσιαστικά οι τελευταίες εξελίξεις που βιώνονται στις διαφωνίες μεταξύ Ισραήλ – Παλαιστίνης, η ισχύουσα κατάσταση στην Λιβύη και στην Υεμένη και πρώτα η κατάπαυση του πυρός που εξασφαλίστηκε στη Γάζα, καθώς και οι επιδράσεις αυτών στην περιοχή.

ΣΤ. Αξιολογήθηκαν οι πετυχημένες πολιτικές διαδικασίες και εξελίξεις στο Αφγανιστάν και υπογραμμίστηκε η υποστήριξη της Τουρκίας. Επίσης, συζητήθηκε το θέμα των εκλογών στην Ουκρανία και στην Τυνησία>>.-


Ρεκόρ διάρκειας

Να σημειωθεί ότι τόσο στον έντυπο Τύπο όσο και στα τηλεοπτικά δίκτυα και τις ιστοσελίδες της Τουρκίας επισημάνθηκε ότι η τελευταία Σύνοδος του ΣΕΑ ήταν η μεγαλύτερη σε διάρκεια Σύνοδος που πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία, η οποία μάλιστα κατέρριψε και το ρεκόρ της Συνόδου του ΣΕΑ της 28 Φεβρουαρίου του 1997, που ήταν διάρκεια 9 ωρών, εφόσον η τελευταία Σύνοδος κράτησε κράτησε 10 ώρες και 20 λεπτά.

 

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΑΣ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΖΟΥΝ ΠΡΙΝ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΒΟΛΙ: ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΡΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

Τέσσερις υδροηλεκτρικούς σταθμούς πωλεί μέσω διεθνούς μειοδοτικού σταθμού η αλβανική κυβέρνηση, αλλά το διιαίτερο ελληνικό ενδιαφέρον (πρέπει να...) εντοπίζεται σε έναν από αυτούς τον υδροηλεκτρικό σταθμό της Μπίστριτσας στην Επαρχία Μεσοποτάμου.
Σύμφωνα με τον αλβανικό τύπο η τούρκικη πολυεθνική «Kürüm International Sh. A.» είχε προσφέρει το αστρονομικό ποσό των 52 εκατομμυρίων ευρώ αφήνοντας πίσω κάθε άλλη προσφορά.

Τελικά το πουργικό Συμβούλιο της Αλβανίας ανακήρυξε πλειοδότρια την Πέμπτη την «Kürüm International Sh. A.», ενώ ο αλβανικός τύπος αναφέρει πως η οικογένεια Μπερίσα και πιο συγκεκριμένα τα παιδιά του, Shkelzen και Αrgitα, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την ανάδειξη του τουρκικού πολυεθνικού ομίλου ως νικητή του διαγωνισμού.

Η ιδιαίτερη και κρίσιμη "λεπτομέρεια" είναι ότι από αυτό το Υ/Η γίνεται η ενεργειακή διασύνδεση Αλβανίας-Ελλάδος και ηλεκτροδοτείται μεγάλο τμήμα της χώρας μας!

Δηλαδή σε μία κρίση αρκεί με κάποια δικαιολογία "να κλείσουν τον διακόπτη" οι Τούρκοι και να βυθίσουν ολόκληρα τμήματα στο σκοτάδι! Αυτό που αποφεύχθηκε - μέχρι στιγμής τουλάχιστον - στα νησιά του Α.Αιγαίου, να ηλεκτροδοτούνται δηλαδή από την Τουρκία, παρά τα φιλόδοξα σχέδια του τότε υπουργού ΠΕΚΑ Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τώρα μας έρχεται από τον Βορρά!

Μ' αυτή την κίνηση οι Τούρκοι πλέον κάνουν αισθητή την παρουσία τους και ΒΔ της Ελλάδος, αγοράζοντας ένα από τα «φιλέτα» της αλβανικής οικονομίας με γεωπολιτική και γεωστρατηγική σημασία για την Βόρεια Ήπειρο και την Ελλάδα.

Το έργο το είχαν χρηματοδοτήσει οι Γερμανοί (KfW) κόστισε περίπου 13Μ€, με τα μηχανολογικά να τα έχει αναλάβει Αυστριακή Εταιρία (VOITH S.A.) και τα ηλεκτρολογικά η εν γνωστή Siemens Ελλάς του Χριστοφοράκου.

Αν σνδυαστούν όλα αυτά και με την πώληση των μαρινών (Το 51% του μετοχικού κεφαλαίου της ελληνικής εταιρείας MedMarinas του ομίλου Κυριακούλη απέκτησε η D-Marin που ανήκει στον τουρκικό όμιλο Dogus γεγονός που σημαίνει ότι πλέον περνούν στα χέρια του γνωστές μαρίνες στην Ελλάδα, όπως των Γουβιών στην Κέρκυρα, και της Λευκάδας. Ο όμιλος διαθέτει μάλιστα ποσοστό και στη μαρίνα της Ζέας, ενώ έχει αποκτήσει και το 50% της μαρίνας του Φλοίσβου), βλέπουμε ότι η χώρα υφίσταται μια πρωτοφανή οικονομική επίθεση τόσο στην περιφέρειά της, όσο και στο εσωτερικό της από την Τουρκία. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο τουρκικος ανήκει σε έναν εκ των μελών του τουρκικού βαθέως κράτους...

Άρχισε η επάνδρωση στρατιωτικών παρατηρητηρίων στα νησιά… Πάμε για θερμό επεισόδιο!

Όπως σας ενημέρωσε χθες βράδυ το Πολεμικό Ημερολόγιο, η χώρα μας την προσεχή Πέμπτη θα ανακηρύξει ΑΟΖ, μαζί με
Κύπρο και Αίγυπτο. Ουσιαστικό η Τουρκία μετά από την κίνηση αυτή δεν θα έχει δικαιώματα ούτε θα μπορεί να αποκτήσει οποιοδήποτε δικαίωμα στην  περιοχή αυτή, εκτός και εάν την καταλάβει με στρατιωτικές επιχειρήσεις ή εαν την “γκριζάρη” όπως δλδ έκανε με τα Ίμια το 1996.

Πριν από λίγο ενημερωθήκαμε από φίλους αναγνώστες ότι δόθηκε εντολή άμεσης επάνδρωσης των παρατηρητηρίων πρώτης γραμμής στα νησιά μας.

Εάν σε όλα αυτά συμπεριλάβουμε και το “χαστούκι” τον Φον Δημητράκη στην Τουρκία και τον αρνητισμό που εισέπραξε, τότε μπορούμε με ασφάλεια να υποθέσουμε ότι εισερχόμαστε σε περίοδο έντονης αντιπαράθεσης με την Τουρκία.

Εκτός… εκτός  εαν το έχουν στημένο πάλι και χάσουμε τα αυγά και τα πασχάλια (δηλαδή να βγει η Τουρκία με ΑΟΖ εκεί που δεν υπάρχει).



Δεν υπάρχουν σχόλια: