Δευτέρα

Επεισόδιο στα Ίμια: Τουρκικά σκάφη επιτέθηκαν σε ελληνικά αλλιευτικά


Δεύτερο επεισόδιο σε μια μέρα προκάλεσαν οι Τούρκοι, αυτή τη φορά στα Ίμια όταν η τουρκική Ακτοφυλακή επιτέθηκε σε ελληνικά αλλιευτικά, έξω από τις βραχονησίδες.
Σημειώνεται ότι και τα δύο επεισόδια (μαζί με αυτό της Κύπρου) έλαβαν χώρα λίγες μόλις ώρες μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα.
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το τηλεγράφημα του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων DHA «ελληνικά αλιευτικά σκάφη «εντοπίστηκαν εντός των χωρικών υδάτων της Τουρκίας»!.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Dogan και αναπαράγεται από όλο τον τουρκικό Τύπο, τα σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής πλεύρισαν τα ελληνικά αλιευτικά που όπως επισημαίνει το πρακτορείο «ήθελαν να ρίξουν τα δίχτυα τους στα Ίμια«.
Σύμφωνα πάντα με το προκλητικό τηλεγράφημα του πρακτορείου Dogan «οι έλληνες ψαράδες έφυγαν για τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας» λες και τα Ίμια είναι στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας.
Φυσικά πρόκειται περί κατορθώματος της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου που έδωσαν "γη και ύδωρ" στον "βεζίρι" Α.Νταβούτογλου επίσημο απεσταλμένο του "Σουλτάνου" Ρ.Τ.Ερντογάν. Οι βραχονησίδες Ίμια αποτέλεσαν και το επίκεντρο της ελληνοτουρκικής κρίσης του 1996 όταν η κυβέρνηση Σημίτη έβαλε την "ουρά" στα σκέλια και εγκατέλειψε ελληνικό έδαφος χωρίς τουφεκιά.
Οι Τούρκοι με την ενέργεια αυτή αποστέλλουν μήνυμα ότι θεωρούν δικές τους τις βραχονησίδες, και δεν αρκούνται απλά στην υποστολή της ελληνικής Σημαίας.
Τα τουρκικά δημοσιεύματα συνοδεύονται από τις παρακάτω φωτογραφίες.
imia 1
imia 2
imia 3
imia 4

Δεν υπάρχουν σχόλια: