Τετάρτη

Κεραυνοί» Μ. Λεπέν κατά Ζ. Κ. Γιούνκερ και Κομισιόν για παρεμβάσεις στην προεδρική εκλογή στην Ελλάδα

Την έντονη αντίδρασή της στις παρεμβάσεις της Κομισιόν σχετικά με την προεδρική εκλογή στην Ελλάδα εξέφρασε σήμερα η επικεφαλής του γαλλικού Εθνικού Μετώπου Μαρί Λεπέν σε ανακοίνωσή της στην οποία στηλιτευει τις μεθοδεύσεις ενός "ευρωπαικού ολοκληρωτισμού" όπως χαρακτηριστικά είπε που παρεμβαίνει στην Ελλάδα,.
 Η δήλωση της Μαρί Λεπέν δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Εθνικού Μετώπου με τίτλο «Προεδρική εκλογή στην Ελλάδα: Ο ευρωπαϊκός ολοκληρωτισμός δείχνει το αληθινό του πρόσωπο».
Η Μ. Λεπέν κατηγορεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ότι «ξεπέρασε μια νέα φάση στις παρεκκλίσεις της προς τον ολοκληρωτισμό, προβαίνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της, σε υποδείξεις για την ψηφοφορία» του Προέδρου Δημοκρατίας στην Ελλάδα.
«Δεν αποτελεί έκπληξη η υποστήριξη από την Κομισιόν του Σταύρου Δήμα, πρώην Επιτρόπου και επίσημου υποψηφίου της ελληνικής κυβέρνησης και των χρηματοπιστωτικών αγορών. Στόχος είναι να αποκλεισθεί κάθε πιθανότητα αλλαγής, ή ακόμα ουσιαστικής συζήτησης για το πόσο βάσιμες είναι οι ευρωπαϊκές πολιτικές λιτότητας» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του το γαλλικό Εθνικό Μέτωπο.
Επίσης η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου καταδικάζει «απερίφραστα την παρέμβαση της Κομισιόν στις εθνικές εκλογές» και ενθαρρύνει τον ελληνικό λαό και τους εκπροσώπους του «να καταδικάσουν, στις κάλπες, τους υποψηφίους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των αγορών, που έχουν φέρει οικτρά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς: μείωση του μέσου εισοδήματος από το 2009 κατά 35%, εκτόξευση της ανεργίας στο 26%, επισφαλές σύστημα Υγείας, συνεχή επιδείνωση του δημοσίου χρέους στο 174% ΑΕΠ».
Η Μαρίν Λεπέν καταλήγει υπογραμμίζοντας: «Οι Έλληνες και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί τους, καθώς και το σύνολο των λαών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν συμφέρον να τροφοδοτούν καθημερινά και όλο περισσότερο τον προβληματισμό και τη συζήτηση γύρω από τη λιτότητα και το ευρώ και να υπερασπίζονται ως απειλούμενο θησαυρό την εθνική τους δημοκρατία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: