Παρασκευή

Θα συναλλαζόμαστε με αυγά, η αρχiδια μωρή μαλάκω;



Μας περνούν για… Μάου μάου. Δηλαδή θα παίζουμε το παιχνίδι μου έδωσες ,του έδωσα, θα δώσω, και θα λάβει; Για ποια φοροδιαφυγή και τρίχες κατσαρές μιλάτε; H φοροδιαφυγή υπήρχε ,υπάρχει και θα υπάρχει. Στην Γερμανία σας αγγίζει το είκοσι τοις εκατό. στο τέλος θα μας κάνουν να λέμε... πάρε δυο κατσίκες και δώσ΄μου ενα...καναπέ.
Προς εφαρμογή οδεύει το σχέδιο της κυβέρνησης για την εισαγωγή τραπεζικής κάρτας,  η οποία αναμένεται να καταργήσει τα χαρτονομίσματα στις συναλλαγές μας και να συμβάλει στον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής.   Ουσιαστικά πρόκειται για «πλαστικό χρήμα» που θα αντικαταστήσει τις συναλλαγές σε μετρητά και ιδιαίτερα εκείνες που είναι πάνω από 70 ευρώ. Είναι κάτι στο οποίο πρόσφατα είχε αναφερθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη και το ανακοίνωσε σήμερα επισήμως, η Λούκα Κατσέλη όταν μετά την συνάντησή της με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, μίλησε για «ψηφιοποίηση των συναλλαγών». Επιπλέον η εισαγωγή της νέας τραπεζικής κάρτας αναμένεται να περιλαμβάνεται και στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
Οι τράπεζες στηρίζουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης για σταθερότητα και ρευστότητα στην αγορά, τόνισε σήμερα η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, κ. Λούκα Κατσέλη.
«Ως εκ τούτου αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μια επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ένωσης ελληνικών τραπεζών για την ψηφιοποίηση των συναλλαγών και συντονισμό των δράσεων για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες αναφορικά με τα προγράμματα που τρέχουν στους διεθνείς οργανισμούς, αλλά και στο πρόγραμμα Γιούνκερ που ξεκινάει με τη συμμετοχή ιδιωτών».
Η αρχή μιας στενής συνεργασίας των τραπεζών, προς όφελος του ελληνικού δημοσίου», ανέφερε η κ. Κατσέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: