Πέμπτη

Σε κοινό κόμμα το δεξί χέρι του Ιβάν Σαββίδη, ο Φράγκος Φραγκούλης, φίλοι της Γιάννας, και πρώην βουλευτές της ΝΔ

anatoli-750

Θέση στο μετασχηματιζόμενο πολιτικό σύστημα προσπαθεί να βρει το μικρό κόμμα των Δημοκρατικών, σύμφωνα με τις πληροφορίες του KoolNews.gr, επιδιώκοντας μάλιστα δυνατές συνεργασίες με ονόματα της κεντροδεξιάς, όπως ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Κασσίμης ή ο πολιτευτής της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη και στενός συνεργάτης του Ιβάν Σαββίδη, Δημήτρης Πανοζάχος.

Ποιος θυμάται ή μάλλον ποιος γνωρίζει την ύπαρξη του μικρού κόμματος του φιλελεύθερου χώρου, των Δημοκρατικών; Ελάχιστοι μάλλον. Το κόμμα ιδρύθηκε το 2009 από τον Μελέτη Μελετόπουλο και την ομάδα της Νέας Πολιτικής, ενώ τότε υπήρχε και έντονο φλερτ με την Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία αναζητούσε πλατφόρμα πολιτικής παρέμβασης, πλην όμως η συνεργασία δεν καρποφόρησε. Ήδη από το καλοκαίρι του 2008 κυκλοφορούσε στο πολιτικό και μιντιακό στερέωμα πως η κυρία Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη ήθελε να κάνει μια πολιτική παρέμβαση, με τις φήμες να μιλούν για «κόμμα των πολιτών» ή «κόμμα των επιχειρηματιών».
Όπως συζητείτο τότε στο πολιτικό παρασκήνιο, ο κ. Μελετόπουλος είχε αποσπάσει κάποιες αόριστες υποσχέσεις για στήριξη από την πλευρά Αγγελοπούλου, με αποτέλεσμα ο ίδιος να ξεκινήσει το εγχείρημα των Δημοκρατικών, πλην όμως η κραταιά κυρία Αγγελοπούλου ουδέποτε παρείχε πραγματική στήριξη στο κόμμα. Λόγω γκάφας του νομικού συμβούλου των Δημοκρατικών το κόμμα δεν κατέβηκε στις ευρωεκλογές του 2009, αν και ήταν έτοιμο και είχε ανακοινώσει μάλιστα και τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του με πρώτο τον δημοσιογράφο Αντώνη Παπαγιαννίδη, ενώ στις εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 κατέβηκε μεν, πλην ομως απέσπασε μόλις 7.500 χιλιάδες ψήφους.
Το κόμμα έκανε μια δεύτερη προσπάθεια να βγει στον αφρό δια της συνεργασιας του με τη ΔΗΞΑΝ του Θάνου Τζήμερου στις εκλογές του 2012. Η στροφή του κυρίου Τζήμερου που κατέβηκε στις εκλογές μαζί με την Δράση του Στέφανου Μάνου και τη Φιλελεύθερη Συμμαχία του Γρηγόρη Βαλλιανάτου απομάκρυνε τους Δημοκρατικούς, οι οποίοι πάλι έμειναν στο παρασκήνιο.
Σήμερα, οι Δημοκρατικοί επιχειρούν ένα νέο ξεκίνημα, με ενδιαφέροντα πρόσωπα. Πριν λίγους μήνες προσχώρησε ο κύριος Θεόδωρος Κασσίμης, παλιό και έμπειρο στελέχους των κυβερνήσεων Μητσοτάκη και Καραμανλή, ο οποίος μάλιστα χρημάτισε και σε θέση υφυπουργού Εξωτερικών. Μάλιστα, στο παλιό του πολιτικό γραφείο στο Λυκαβηττό, στεγάζονται, κατά πληροφορίες, τα γραφεία του κόμματος. Επίσης, πρόσφατα εντάχθηκε ομάδα στελεχών της Ν.Δ. από τη Μακεδονία με επικεφαλής τον πολιτευτή της ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης Δημήτρη Πανοζάχο, έμπειρο κομματικό στέλεχος και συνεργάτη του Ιβάν Σαββίδη, αλλά και με διοικητική εμπειρία από την περίοδο των κυβερνήσεων Καραμανλή.
Όμως, η σημαντική είδηση είναι ότι τη Δευτέρα, 20 Ιουλίου, σε κλειστή εκδήλωση στον εντυπωσιακό και εμληματικό Ναυτικό Όμιλο Ελλάδας στο Τουρκολίμανο, που διοργάνωσε στέλεχος του κόμματος, η ηγεσία και τα στελέχη των Δημοκρατικών συνέφαγαν με καθηγητές, εφοπλιστές και άλλους επιχειρηματίες που θα ενισχύσουν την προσπάθεια του κόμματος. Η εκδήλωση έχει δημοσιοποιηθεί και στην σελίδα του γενικού διευθυντή του κόμματος Παναγιώτη Μίγκου στο facebook, αλλά χωρίς πολλές πληροφορίες.
Κατά τις πληροφορίες όμως , σε εκείνο το δείπνο παρέστησαν άτομα με ειδικό πολιτικό βάρος, με έμφαση στην ομάδα των στρατιωτικών. Κατά τις πληροφορίες, στο τραπέζι παρακάθησαν οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ ε.τ. Φράγκος Φραγκούλης, Δημήτρης Γράψας, οι αρχηγοί ΓΕΣ ε.τ. Κωνσταντίνος Γκίνης και Χρήστος Μανωλάς, αλλά και στελέχη της πολεμικής αεροπορίας και του πολεμικού ναυτικού.
Οι απόστρατοι αυτοί αξιωματικοί απήχαν μέχρι τώρα από πολιτικές κινήσεις, αλλά εμφανίσθηκαν με μια κοινή δήλωση υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της 5 Ιουλίου. Η παρουσια τους στο εν λόγω δείπνο φυσικά καταδεικνύει το εύρος των ζυμώσεων που λαμβάνουν χώρα αυτή την ώρα στο πολιτικό σκηνικό, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει κλειδώσει η συμμετοχή κάποιων εκ των προαναφερθέντων στους Δημοκρατικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: