Δευτέρα

Βόμβα για τον δευτερο σύζυγο της Φώφης Γεννηματά!!!!



Εκανε και εφημερίες τηλεφωνικά
Πέντε χρόνια αργομισθία στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» έχει στο ενεργητικό του ο δευτερος σύζυγος της πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, οδοντίατρος Ανδρέας Τσούνης.

Οπως προκύπτει από τα έγγραφα που δημοσιεύσε η «Espresso», είχε μηνιαίες απολαβές ύψους 2.500 ευρώ, χωρίς να εργάζεται τις ώρες που όριζε η σύμβασή του, από τον Ιανουαρίου του 2009 έως τον Μάρτιο του 2014.

Σημειώνεται ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά ήταν υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων από τις 7 Οκτωβρίου του 2009 έως τις 7 Σεπτεμβρίου του 2010. Πρόκειται για ακόμη ένα «πράσινο» σκάνδαλο που έρχεται στο φως μόλις είκοσι ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, για να αποδείξει ότι οι «παλιές αμαρτίες» ματαιώνουν κάθε προσπάθεια του πάλαι ποτέ κραταιού κόμματος να... αλλάξει.

Ομως και η ίδια η κυρία Γεννηματά, 51 ετών σήμερα, δεν μπορεί να είναι καθόλου υπερήφανη για το εργασιακό παρελθόν της. Αν και διορίστηκε σε νεαρή ηλικία στην Εθνική Τράπεζα, κατά την περίοδο που κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ, εργάστηκε ελάχιστα, αφού από το 2000 έγινε βουλευτής, υπερνομάρχης κ.λπ., ενώ ως κομματικό στέλεχος ήταν αποσπασμένη στη Χαριλάου Τρικούπη και δεν εμφανιζόταν στη δουλειά της. Πριν από μερικά χρόνια μάλιστα, εκμεταλλευόμενη πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Εθνικής Τράπεζας, βγήκε πρόωρα και στη σύνταξη, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να ξιφουλκήσει -προσφάτως στη Βουλή- υπέρ της κατάργησης των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και της αύξησης του ορίου ηλικίας στα 67 έτη!

Αντιδράσεις

Η υπόθεση του οδοντιάτρου συζύγου της που δεν πάταγε το πόδι του στο νοσοκομείο κατά τον πρώτο χρόνο εργασίας του, όπως αναφέρει το υπηρεσιακό σημείωμα του διευθυντή της Οδοντιατρικής Κλινικής Νικολάου Κρανιά, είχε ως συνέπεια να αντιδράσουν σφόδρα οι εργαζόμενοι του θεραπευτηρίου. Γι' αυτό και από τον δεύτερο χρόνο ο οδοντίατρος άρχισε να εμφανίζεται στο νοσοκομείο, αλλά μόνο για δυο απογεύματα την εβδομάδα! Γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί, που εργάζονταν εφημερίες, αργίες, Σαββατοκύριακα και νυχτερινά, από την πρώτη στιγμή είχαν εκφράσει την οργή και τη δυσαρέσκειά τους για το ειδικό καθεστώς εργασίας που απολάμβανε ο σύζυγος της νυν πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματάς. Ομως... φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Ετσι πέρασαν πέντε χρόνια έως ότου ο οδοντίατρος υποβάλλει την παραίτησή του, στις 24 Μαρτίου του 2014, ζητώντας μάλιστα και «την άμεση εξόφληση των οφειλόμενων απολαβών μου, επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματός μου», όπως αναφέρει στην επιστολή παραίτησης του.

«Αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά την αλλαγή στο προεδρείο του διοικητικού συμβουλίου το 2014» είπαν στην «Espresso» πηγές του νοσοκομείου. Ειδικότερα, η σύμβαση του οδοντιάτρου Ανδρέα Τσούνη, την οποία φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η «Espresso», έχει ημερομηνία 5 Ιανουαρίου 2009. Στους όρους της σύμβασης αναγράφεται ρητά ότι «ο ιατρός θα απασχολείται 36 ώρες εβδομαδιαίως, σύμφωνα με τις διατάξεις των ισχυουσών συλλογικών συμβάσεων εργασίας».

Σε άλλο σημείο της σύμβασης τονίζεται ότι «ο ιατρός, εφόσον του ζητηθεί, υποχρεούται να τίθεται σε ετοιμότητα κλήσης (on call) μετά τη λήξη του ωραρίου του. Ο μηνιαίως μισθός θα ανέρχεται στο ποσό των 2.500 ευρώ».


Εκανε και εφημερίες τηλεφωνικά

«Ο κ. Ανδρέας Τσούνης κατά το πρώτο έτος δεν παρουσιαζόταν, ενώ την υπόλοιπη διάρκεια και μέχρι της παραιτήσεώς του ερχόταν κάθε Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα, ενώ έκανε και εφημερίες on call (σ.σ.: τηλεφωνικά) από τον δεύτερο χρόνο». Αυτή είναι η καθηλωτική παρατήρηση για το ειδικό καθεστώς του οδοντιάτρου Ανδρέα Τσούνη, την οποία έκανε ο διευθυντής του Οδοντιατρικού Τμήματος Νικόλαος Κρανιάς σε επιστολή του (με ημερομηνία 17 Ιουνίου 2014) προς μέλος του νέου, τότε, διοικητικού συμβουλίου του «Ερρίκος Ντυνάν». Σημαίνοντα ρόλο, ώστε να ληφθούν μέτρα, διαδραμάτισε το κύμα διαμαρτυρίας από την πλευρά των εργαζομένων, το οποίο είχε ξεκινήσει να εκδηλώνεται το 2010, με την αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου. Ηταν η περίοδος που το νοσοκομείο βρισκόταν ένα βήμα προ του «λουκέτου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: