Τρίτη

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της δίωξης Ντογιάκου.Τριζει η καρεκλα του διωκτη των Εθνικιστων και επιορκου δικαστικου !!!!!

Αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της δίωξης Ντογιάκου - Κεντρική Εικόνα
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες ο υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος όχι μόνο δεν έβαλε στο αρχείο την υπόθεση, αλλά μελετά την συγκεκριμένη απόφαση και θα πράξει αναλόγως


Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της πειθαρχικής δίωξης που ασκήθηκε κατά του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρου Ντογιάκου που άσκησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Παρά τα δημοσιεύματα των τελευταίων ωρών που ήθελαν την υπόθεση να μπαίνει στο αρχείο,  καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, εμφανίζονταν, μετά την έρευνα που έγινε για το θέμα από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του Αρείου Πάγου, να υπογράφει την αρχειοθέτηση της δικογραφίας που είχε ανοίξει με εντολή της προέδρου του ΑΠ Βασιλικής Θάνου, ωστόσο η υπόθεση φαίνεται να έχει διαφορετική εξέλιξη.

Οι πληροφορίες οτι ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, μελετά την συγκεκριμένη απόφαση θα πράξει αναλόγως.

Να σημειωθεί ότι τον προηγούμενο Οκτώβριο η Βασιλική Θάνου κατηγόρησε τον κ. Ντογιάκο για συμπεριφορά μη συνάδουσα με την ιδιότητά του ως εισαγγελικού λειτουργού και κατάχρηση εξουσίας ως διευθύνων την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών,  στο πλαίσιο έρευνας για τις συνθήκες εκλογής του.

Εξελίξεις εις βάρος του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Ισίδωρου Ντογιάκου, δρομολογεί η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου, να ασκήσει εναντίον του εισαγγελέα πειθαρχική δίωξη, προσθέτοντας άλλη μία δικαστική διερεύνηση για τον κ. Ντογιάκο, ο οποίος, παρά το γεγονός ότι ελέγχεται από τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης, δεν παραιτείται από τη θέση του.  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πολιτικός προϊστάμενος του κ. Ντογιάκου, Νίκος Παρασκευόπουλος, με κατεπείγον έγγραφο, που απευθύνεται στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, και στον πρόεδρο του επταμελούς Πειθαρχικού Συμβουλίου, ζητεί την παραπομπή του εισαγγελικού λειτουργού. Αυτό γιατί, όταν η κ. Θάνου προ ολίγων μηνών είχε ζητήσει τη διενέργεια έρευνας για τον τρόπο ανάδειξης του κ. Ντογιάκου στο τιμόνι της Εισαγγελίας Εφετών, εκείνος είχε συγκαλέσει παρατύπως την Ολομέλεια των εφετών, ενώ είχε φτάσει στο σημείο να εκδώσει πρωτοφανή για τα δικαστικά χρονικά ανακοίνωση, στην οποία έκανε λόγο για εξωθεσμική παρέμβαση της προέδρου του ανώτατου δικαστηρίου.  Το γεγονός αυτό είχε προκαλέσει τη μήνιν πολλών εισαγγελέων και δικαστών, οι οποίοι είχαν αποδοκιμάσει τον κ. Ντογιάκο και για αυτό αναγκάστηκε να ανακαλέσει τη σύγκληση της Ολομέλειας.  
 Την ίδια ώρα, και νέα πειθαρχική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για τον κ. Ντογιάκο, με αφετηρία την καταγγελία του μέχρι πρότινος εισαγγελέα, αρμόδιου για θέματα δικαστικών συνδρομών, Ιωάννη Αγγελή. Ο εισαγγελικός λειτουργός µε την αναφορά του, την οποία κοινοποιεί σε όλες τις βαθμίδες της Δικαιοσύνης, καταγγέλλει προσπάθεια χειραγώγησής του, αλλά και έμμεσες απειλές προς το πρόσωπό του. Η αναφορά έχει ημερομηνία 10/12/2015 και στρέφεται ευθέως στο πρόσωπο του συναδέλφου και προϊσταµένου του, Ισίδωρου Ντογιάκου.  «Διαµαρτύροµαι για την καταχρηστική άσκηση του διευθυντικού δικαιώματός σας προς το πρόσωπό µου … καθώς µου δηλώσατε ευθέως ότι θα περάσω “μαύρο χειμώνα”, ενώ παρόμοια αρνητική και καταχρηστική άσκηση του διευθυντικού δικαιώματός σας επιδεικνύετε και εναντίον άλλων συναδέλφων, όπως, π.χ., ο κ. Αντώνιος Λιόγας, ο οποίος επίσης έχει υποβάλει αναφορά εναντίον σας», αποκαλύπτει ο κ. Αγγελής. Και συνεχίζει διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι ο προϊστάµενός του τον απομάκρυνε από το τμήμα όπου υπηρετούσε τα τελευταία χρόνια: «Με υποβιβάζετε υπηρεσιακώς, παρά τη σειρά αρχαιότητας που διαθέτω στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, να προΐσταμαι σε οποιοδήποτε άλλο τμήμα ή γραφείο, ενώ άλλοι, κατά πολύ νεότεροι σε αρχαιότητα, συνάδελφοί µου κρίνονται από εσάς ικανοί να ηγούνται ακόμη και δύο σημαντικών τμημάτων, όπως ο κουμπάρος σας, τον οποίο τοποθετήσατε προϊστάμενο τόσο στο τμήμα Τριμελούς όσο και στο τμήμα του Πενταμελούς Κακουργημάτων… Με τον τρόπο αυτόν ακυρώνετε στην πράξη τις εκθέσεις επιθεώρησης τουλάχιστον των τελευταίων 20 ετών, στις οποίες έχω τύχει της αξιολόγησης “εξαίρετης”…».  Ο κ. Αγγελής, μάλιστα, παροτρύνει τον κ. Ντογιάκο να διατάξει πειθαρχική ή ποινική έρευνα εναντίον του, εάν έχει υποπέσει σε κάποιο παράπτωμα, ενώ κοινοποιεί την αναφορά του στους επικεφαλής του Αρείου Πάγου και στον υπουργό Δικαιοσύνης.  

«ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ»
 Ιδιαίτερη μνεία γίνεται από τον κ. Αγγελή σε μια πολύ περίεργη, αλλά και ενδιαφέρουσα υπόθεση, όταν προΐστατο του τμήματος Δικαστικής Συνδρομής της Εισαγγελίας Εφετών. «Οπως προφορικώς και λεπτοµερώς σας έχω κατ’ επανάληψη ενημερώσει από τον Νοέμβριο του 2014, οπότε αναλάβατε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, υπήρξαν έντονες προσπάθειες από άτομα που ρητώς σας έχω κατονομάσει να κατευθύνουν και να χειραγωγήσουν τις ενέργειές µου ως εισαγγελέως δικαστικής συνδρομής. Οι προσπάθειές τους αυτές αποσκοπούσαν στο να γίνουν δεκτές από εμένα οι σχετικές αιτήσεις του ερευνούµενου για θέμα διεθνούς διαφθοράς προσώπου, οι οποίες είχαν ως αίτημα να µη διαβιβάζονται από εμένα για περαιτέρω έρευνα τα σχετικά αιτήματα, αλλά να επιστρέφονται στην αποστέλλουσα δικαστική Αρχή της αλλοδαπής…».


Δικαστικός ο νέος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Τον Ιούνιο, η εισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης. Σύμφωνα με πληροφορίες των «Π», το επικρατέστερο σενάριο για τον διάδοχό της είναι η επιλογή να γίνει από τις τάξεις των δικαστών, δηλαδή από την καθήμενη Δικαιοσύνη. Με αυτόν τον τρόπο, όπως συζητείται σε δικαστικούς κύκλους, θα αποκοπεί ο ομφάλιος λώρος που συνέδεε τον εισαγγελέα του ανώτατου δικαστηρίου με συναδέλφους κατώτατων βαθμίδων του δικαστικού σώματος. Αναφορικά με τα πρόσωπα που διεκδικούν την εν λόγω θέση, οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ «βλέπουν» ως επικρατέστερη την αντεισαγγελέα Ξένη Δημητρίου, η οποία ήταν και στην έδρα του ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου, με κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Η κ. Δημητρίου έχει υπάρξει εισαγγελέας τρομοκρατίας, έχει χειριστεί κρίσιμες δικογραφίες, ενώ διατηρεί και καλές σχέσεις με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, η οποία επελέγη από το Υπουργικό Συμβούλιο τον περασμένο Ιούνιο.  Την ίδια ώρα, και ενόψει των εκλογών για το Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελέων, δύο είναι τα ονόματα που αποτελούν φαβορί. Συγκεκριμένα, φαίνεται να επιστρέφουν δυναμικά στο δικαστικό «τερέν» δύο πρόσωπα που χαίρουν εκτίμησης και αποδοχής από το σύνολο του δικαστικού σώματος. Ο λόγος για τον Δημήτρη Μητρούλια και τον Νίκο Καλλίδη, δύο εξαίρετους εισαγγελικούς λειτουργούς, όπως αναφέρουν οι καλά γνωρίζοντες τα δρώμενα στον χώρο της Θέμιδος. Αντίθετα, βαρύ είναι το κλίμα για τους κ. Ζημιανίτη και Τζαβέλλα, οι οποίοι, όπως ακούγεται στους διαδρόμους της Δικαιοσύνης, έχουν εκτεθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: