Παρασκευή

Στα Χνάρια της Σοβιετικής Ένωσης η ΕΕ… Αναπόφευκτη η Κατάρρευση και Καταστροφή

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
«Οι πολιτικοί της ΕΕ και αρχηγοί των Ευρωπαϊκών κρατών απεγνωσμένα αναζητούν τρόπους για να σώσουν το ευρωπαϊκό σχέδιο, ωστόσο μια σειρά από ισχυρά αντι-ευρωζωνικά σοκ, και η αυξανόμενη δημόσια δυσπιστία κάνει μια κατάρρευση σοβιετικού τύπου να φαίνεται σχεδόν αναπόφευκτη», αναφέρει ο Γάλλος οικονομολόγος Charles Gave.
Η Ευρώπη Βασανίζεται από κρίσεις από όλες τις πλευρές, από τις προοπτικές ενός Brexit στη συνεχιζόμενη μεταναστευτική κρίση σε αρνητικές οικονομικές προοπτικές… Αμέτρητες ρωγμές εμφανίστηκαν στο σχέδιο της ΕΕ.
Ο Charles Gave, οικονομολόγος και πρόεδρος της φιλελεύθερης δεξαμενή σκέψης Institut des libertés, ρωτήθηκε γιατί πιστεύει ότι το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί τελικά να αντιμετωπίσει την ίδια μοίρα με την παλιά Σοβιετική Ένωση.
«Η καταστροφή των τιμών των ευρωπαϊκών τραπεζών δείχνει ότι κάτι έχει πάει τρομερά λάθος» προειδοποιεί ο οικονομολόγος και προειδοποιεί. «Δεν έχω δει ποτέ ένα σενάριο όπου η κατάρρευση των μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών δεν ακολουθήθηκε από μια ύφεση στην Ευρώπη. Έτσι, η απάντηση στην ερώτησή σας είναι απλή:. Αν η ύφεση συμβαίνει στην Ευρώπη το 2016, το ευρώ δεν θα επιβιώσει».
«Για παράδειγμα, στην Ιταλία, τα χρέη των τραπεζών αποτελούν ήδη το 20% του ΑΕΠ, και θα μπορούσαν να φτάσουν το 30% ή ακόμη και το όριο του 40%, το οποίο προφανώς δεν είναι βάσιμο. Εδώ και χρόνια, το ευρώ έχει υπηρετήσει ως χρηματοοικονομικός Φρανκενστάιν: είναι αδύνατο να διατηρήσει μια σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία για τις χώρες που έχουν τέτοιες διαφορετικές ικανότητες παραγωγής».
«Έγραψα το 2002 πως το ευρώ θα οδηγούσε σε πάρα πολλά σπίτια στην Ισπανία, σε πάρα πολλούς αξιωματούχους στη Γαλλία και πάρα πολλά εργοστάσια στη Γερμανία, και ότι η Ευρώπη θα πέσει κάτω από γερμανική επιρροή, με τη Γερμανία να παραμένει η μόνη χώρα με θετικό καθαρό υπόλοιπο».
«Όσο για το σχηματισμό ενός [μόνο] Ευρωπαϊκού κράτους» ο Gave σημείωσε, «η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία είναι πραγματικές πολιτείες – Η Ευρώπη δεν είναι πολιτεία είναι ένας πολιτισμός. Οι υποστηρικτές του ευρώ έχουν, εδώ και 15 χρόνια.. που σκοτώνουν οικονομίες της ηπείρου, και αν η ύφεση αρχίσει το 2016, ο ευρωπαϊκός λαός θα πάρει το τιμόνι μακριά από εκείνους που δεν έχει εκλέξει – από [τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου] Ντόναλντ Τουσκ και [τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής] Jean-Claude Juncker . Μια ένωση [μόνη της] δεν σημαίνει απαραίτητα τη δύναμη, γιατί αν αυτή ήταν η περίπτωση, η Σοβιετική Ένωση θα ήταν η κύρια παγκόσμια δύναμη … »
Τελικά, ο Gave προτείνει, «η δύναμη βρίσκεται σε μια ανταγωνιστική οικονομία, και όχι σε μια φουσκωμένη οργάνωση που δεν θέλει κανείς – Εκείνη που κατέστρεψε τους καρπούς των κόπων των ιδρυτών της Ευρώπης. Schumann, Adenauer και Piux XII αποφάσισαν τη δημιουργία μιας Ευρώπης βασίζεται στην πολυμορφία. Οι «κακούργοι» που δημιούργησαν το ευρώ θέλουν να δημιουργήσουν ένα ευρωπαϊκό έθνος … και είναι υπεύθυνοι για την επικείμενη καταστροφή στον ορίζοντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: