Τετάρτη

Νέο 1993 σχεδιάζει ο Σαμαράς.Υποκινεί ανταρσίες και διάσπαση της ΝΔ !!!!

Νέο 1993 σχεδιάζει ο Σαμαράς: Πώς υποκινεί ανταρσίες και διάσπαση της ΝΔ  - Κεντρική Εικόνα
- Το σχέδιο του Μεσσήνιου από την περίοδο των εσωκομματικών
Σαμαρικά τα στελέχη που «κινούνται» στο παρασκήνιο
Πυρ και μανια ο Μητσοτακης


Αν δει κανείς προσεκτικά τα ονόματα όλων όσοι αντιδρούν τα τελευταία 24ωρα απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και το πώς διαμορφώνονται οι ομαδοποιήσεις στο εσωτερικό της ΝΔ , θα αντιληφθεί ότι ο πυρήνας των ανταρτών είναι σαμαρικός. Όποιος ξέρει πρόσωπα και καταστάσεις στο εσωτερικό της ΝΔ και γνωρίζει την ανθρωπογεωγραφία καταλαβαίνει πως μόνο τυχαία δεν γίνονται όσα γίνονται. «Όλα ξεκινάνε από τον Σαμαρά» λέει στα  στέλεχος της Συγγρού που γνωρίζει πολύ καλά τις υπόγειες διεργασίες που λαμβάνουν χώρα τα τελευταία 24ωρα στο παρασκήνιο. 

Ο πρώην πρωθυπουργός άλλωστε είναι λάτρης του παρασκηνίου και της διάσπασης. Το έχει κάνει και στο παρελθόν και ξέρει πολύ καλά πώς να κινείται στο παρασκήνιο και να υποσκάπτει τον αρχηγό του κόμματος. Το σχέδιο Σαμαρά είχε ήδη ξεκινήσει από την περίοδο των εσωκομματικών. Ο Σαμαράς για να διατηρήσει τον έλεγχο ενός κομματιού του κόμματος, έπαιξε με όλους τους υποψηφίους. Στενοί του συνεργάτες έγιναν «κολλητοί « όλων των υποψηφίων , υπέγραψαν για όλους για να θολώσει τα νερά και να έχει άλλοθι. Η τέχνη της διάσπασης και του υπόγειου πολέμου είναι γνωστός στον Σαμαρά. Έχοντας τώρα το άλλοθι ότι στήριξε Μητσοτάκη, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Γιώργο Μουρούτη, που βγήκε στο κάγκελα υπέρ του Κυριάκου, έχει άλλους δικούς του ανθρώπους να ομαδοποιούνται και να ετοιμάζουν τρικλοποδιές στον πρόεδρο της ΝΔ , με στόχο να τον κατακερματισμό της ΝΔ και την κακή εικόνα προς τα έξω. 

Νέα διασπαστική κίνηση στο εσωτερικό του κόμματος πριν το συνέδριο

ΝΔ: Νέα διασπαστική κίνηση στο εσωτερικό του κόμματος πριν το συνέδριο (ΟΝΟΜΑΤΑ) - Κεντρική Εικόνα
Πρόσκληση σε μέλη της Πολιτικής Επιτροπής για το απόγευμα της Τετάρτης

 Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκαλούνται στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας αφού μετά τις παραιτήσεις του Ανδρέα Παπαμιμίκου και του Φίλιππου Ταυρή, το απόγευμα της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί συνάντηση που οργανώνεται από μέλη της Πολιιτκής Επιτροπής.

Στην ανακοίνωση της συνάντησης αφήνονται αιχμές για διαδικασίες που προβλέπει το καταστατικό αλλά δεν έγιναν, όπως η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής πριν το συνέδριο.
Διαβάστε την πρόσκληση:


Μετά τις τελευταίες εσωκομματικές εξελίξεις και ενόψει του 10ου Εθνικού Συνεδρίου, θεωρούμε  αναγκαίο τον μεταξύ μας διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων, με μοναδικό γνώμονα και κριτήριο το συμφέρον και το μέλλον της παράταξής μας.
Σας καλούμε σήμερα, Τετάρτη, 20-04-2016, και ώρα 18:00, στο πολυχώρο, επί της οδού Χάμιλτον αρ. 6δ, στην Αθήνα (έναντι Α.Σ.Ο.Ε.Ε.).
Η συνάντηση αυτή είναι απαραίτητη, ώστε να ακουστούν ισότιμα οι φωνές και οι γνώμες όλων των μελών, λαμβανομένου μάλιστα υπόψη του γεγονότος ότι δεν συγκλήθηκε η Πολιτική Επιτροπή πριν από το Συνέδριο, όπως ορίζεται στο καταστατικό.
ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΑΠΟΣΚΙΤΗ ΒΙΡΓΙΝΙΑ
ΓΙΑΛΑΜΑ ΜΑΡΙΑ
ΓΙΑΡΕΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΝΙΩΤΑΚΗΣ ΧΡΟΝΗΣ
ΜΠΙΡΜΠΙΛΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΣΕΛΛΙΑΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΣΙΝΑΠΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΤΣΙΤΟΥΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΟΝΝΕΔ: Τα πρόσωπα που θα παίξουν ρόλο στην επόμενη μέρα

ΟΝΝΕΔ: Τα πρόσωπα που θα παίξουν ρόλο στην επόμενη μέρα (ΟΝΟΜΑΤΑ) - Κεντρική Εικόνα

Τα σχέδια για την επανίδρυση της νεολαίας και η επόμενη μέρα
Η επόμενη μέρα της ΟΝΝΕΔ θα είναι το υπ αριθμόν 1 ένα θέμα μετά το συνέδριο του κόμματος το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, στο παρασκήνιο της Νέας Δημοκρατίας αφού το συνέδριοι της οργάνωσης αποτέλεσε την αφορμή για να παραιτηθεί ο Ανδρέας Παπαμιμίκος από γραμματέας του κόμματος και οδήγησε στην καρατόμηση του Βασίλη Γεωργιάδη. 
Μετά τις χθεσινές αναφορές για "λουκέτο" της ΟΝΝΕΔ, μία προεκτική ανάγνωση της δήλωσης του προέδρου της ΝΔ αποδεικνύει ότι αυτό που σχεδιάζεται είναι  η επανίδρυση της νεολαίας του κόμματος στα πρότυπα των νεολαιών που διαθέτουν τα σύγχρονα κεντροεξιά κόμματα της Ευρώπης
Πρόσωπα
Τα δύο πρόσωπα που αναμένεται να διαδραματίσουν κομβικό ρόλο στην επόμενη ημέρα της "γαλάζιας" νεολαίας όπως αυτή θα διαμορφωθεί μετά το συνέδριο του κόμματος, είναι δύο από τους στενότερους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη οι οποίοι προέρχονται από τους κόλπους της ΟΝΝΕΔ. Ο Ελπιδοφόρος Παποανικολόπουλος και ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης. 
Ελπιδοφόρος και Κυρανάκης στην ομάδα κρούσης του Κυριάκου στο διαδίκτυο - Κεντρική Εικόνα
Ο μεν πρώτος θεωρείται εδώ και χρόνια ο απόλυτο0ς άνθρωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΟΝΝΕΔ και στις διαπραγματεύσεις στο περιθώριο του συνεδρίου-φιάσκο στη Θεσσαλονίκη, προσπαθούσε επί ματαίω να βρει μία συμβιβαστική λύση ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές εκπροσωπώντας ουσιαστικά το γραφείο του προέδρου του κόμματος. Η εμπειρία του για τα αντανακλαστικά της "γαλάζιας" νεολαίας αλλά και για τον τρόπο που λειτουργεί θα είναι πολύτιμη για την επόμενη μέρα.
Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης από την άλλη έχει την εκτίμηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, κάτι που φάνηπκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην οποία αναφέρθηκε ονομαστικά στον πρόεδρο της νεολαίας του ΕΛΚ, κρίνεται ότι μπορεί να συνεισφέρει με την εμπειρία του από την Ευρώπη στην επανίδρυση της νεολαίας.
Εκτός από τα δύο παραπάνω στελέχη υπάρχει ακόμα ένα πρόσωπο που έχει κερδίσει την εκτίμηση των συνεργατών του προέδρου της ΝΔ αλλά και του ίδιου του Κ. Μητσοτάκη, Πρόκειται για τον δικηγόρο Παύλο Μαρινάκη ο οποίος έχει ξεχωρίσει με την παρουσία του όλα αυτα τα χρόνια. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι πριν την ανάδειξη του Βασίλη Γεωργιάδη στην προεδρία της ΟΝΝΕΔ, το όνομα του είχε ακουστεί για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ,.

Προειδοποιει ο  παραιτηθείς πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ Φίλιππος Ταυρής: "Η προσθήκη 803 συνέδρων μπορεί να προκαλέσει αλλοίωση του αποτελέσματος στο Συνέδριο της ΝΔ"

Προειδοποιεί ο Φίλιππος Ταυρής: "Η προσθήκη 803 συνέδρων μπορεί να προκαλέσει αλλοίωση του αποτελέσματος στο Συνέδριο της ΝΔ" - Κεντρική Εικόνα

«Η προσθήκη 803 περισσότερων συνέδρων είναι αντικαταστατική και μπορεί να προκαλέσει αλλοίωση αποτελέσματος στο συνέδριο της ΝΔ, δήλωσε ο παραιτηθείς πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ Φίλιππος Ταυρής.
Κατηγόρησε ως υπεύθυνη την Γραμματεία Οργανωτικού του κόμματος, χαρακτηρίζοντας τα μέλη της ως «βασιλικότερα του Βασιλέως», ενώ ανακοίνωσε ότι «το απόγευμα μέλη της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ θα συγκεντρωθούν για να συζητήσουν την κατάσταση».

 

Γιάννης Αναστασόπουλος: Στις πλάτες του γραμματέα της ΔΑΠ οι φοιτητικές εκλογές

Γιάννης Αναστασόπουλος: Στις πλάτες του γραμματέα της ΔΑΠ οι φοιτητικές εκλογές - Κεντρική Εικόνα
Ο ρόλος του μετά τη διαγραφή Γεωργιάδη


Από το μεσημέρι της Δευτέρας η ΟΝΝΕΔ περνάει τη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας της αφού αντιμετωπίζει το φάσμα της διάλυσης και της επανίδρυσης, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ στη δήλωσή του.
Την ίδια ώρα έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τις φοιτητικές εκλογές οι οποίες έχουν οριστεί για τις 18 Μαΐου και η ΔΑΠ μπαίνει στη μάχη αυτη πιο εσωστρεφής από ποτέ.
Μετά τη διαγραφή του Βασίλη Γεωργιάδη, το βάρος για τις φοιτητικές εκλογές πέφτει εξ ολοκλήρου στον γραμματέα της ¨"γαλάζιας" φοιτητικής παράταξης, Γιάννη Αναστασόπουλου, ο οποίος πλέον καλείται να παίξει ενωτικό ρόλο στη νεολαία ξεπερνώντας όλες τις πικρίες από τις εξελίξεις της ΟΝΝΕΔ.


 ΟΝΝΕΔίτες ετοιμάζουν επιστολή που θα καταγγέλλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΟΝΝΕΔίτες ετοιμάζουν επιστολή που θα καταγγέλλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη - Κεντρική Εικόνα
Θα βγει στη δημοσιότητα τις επόμενες ώρες
Επιστολή συντάσσουν αυτή την ώρα ΟΝΝΕΔιτες από ολη την Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr η επιστολή θα έχει μέσα σαφείς αιχμές εναντίον του προέδρου της ΝΔ και τους περιβάλλοντος του, ότι με συγκεκριμένες κινήσεις επιχείρησαν να παρέμβουν στις διαδικασίες ζητώντας το 30% των συνέδρων της νεολαίας για το κόμμα και για την ΚΕ της ΟΝΝΕΔ, κάτι που δεν έγινε δεκτό.
Αυτή την ώρα συντάσσεται το κείμενο, το οποίο οι πληροφορίες λένε πως είναι ιδιαίτερα αιχμηρό και αφήνει σαφή υπονοούμενα ακόμα και για πρόθεση κατάργησης της νεολαίας. Η κίνηση αυτή δείχνει πως η κατάσταση στο εσωτερικό της ΝΔ είναι εκρυθμη, με κανέναν να μην μπορεί να προδικάσει πως θα εξελιχθεί στο επερχόμενο συνέδριο το επόμενο σαββατοκύριακο

Δεν υπάρχουν σχόλια: