Σάββατο

Τελειωσαν και τον Στρατο οι Πολιτικοι!!!


Τέτοιος στρατός δεν έχει λόγο ύπαρξης.
Στρατιώτες στο πολυτεχνείο καταθέτουν στεφάνι και χαιρετούν κομμουνιστικά χειροκροτούμενοι απ'αυτούς που θεωρούν το κάψιμο της σημαίας ακτιβισμό.Ντροπιασαν τα πράσινα μπερέ και αποδεικνύωντας πως είναι καρναβάλια που μόνο τις απόκριες επιτρέπεται να τα φορούν.
Επικίνδυνες καταστάσεις την ώρα που η Ελλάς βάλλεται πανταχόθεν.

 Αμεσα αντέδρασε η Χρυσή Αυγή με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στο αρμόδιο Υπουργείο ο Βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς για την προκλητική συμμετοχή ενστόλων στρατιωτών στην πολιτική εκδήλωση της 17 Νοέμβρη στο Πολυτεχνείο κατά την οποία απηύθυναν κομμουνιστικό χαιρετισμό.
Ακολουθεί η ερώτηση όπως κατατέθηκε:
ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΘΕΜΑ: «Πρόκληση η συμμετοχή ενστόλων στρατιωτών σε πολιτική εκδήλωση της 17 Νοέμβρη ως μέλη του ΚΚΕ»
Άλλη μια κατάφωρη πρόκληση, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του διαβόητου πολυτεχνείου, ήρθε να προστεθεί σήμερα 16 Νοεμβρίου. Κοινωνική κατακραυγή και σάλο έχει προκαλέσει η συμμετοχή στρατιωτών σε πολιτική εκδήλωση εν όψει της επετείου του πολυτεχνείου, ενδεδυμένοι μάλιστα της προβλεπόμενης στρατιωτικής στολής εξόδου.
Συγκεκριμένα, όπως πληροφορούμαστε από ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, πρόκειται για μέλη του ΚΚΕ -  προφανώς υπηρετούν τη θητεία τους – τα οποία προσήλθαν σε πολιτική εκδήλωση για το πολυτεχνείο, ενώ απέδωσαν απροκαλύπτως τον κομμουνιστικό χαιρετισμό δια της υψωμένης αριστερής γροθιάς.
Η συμμετοχή ενστόλων σε πολιτικές - κομματικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες και μάλιστα ως μέλη συγκεκριμένου κόμματος απαγορεύεται ρητώς από τους ισχύοντες Στρατιωτικούς Κανονισμούς. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον στρατιωτικό κανονισμό 20-1 απαγορεύεται η συμμετοχή εν ενεργεία στρατιωτικού σε πολιτικές, πόσο μάλλον σε κομματικές συγκεντρώσεις. Στο Άρθρο 25, παράγραφος 1 και με τίτλο «Απαγορεύσεις και περιορισμοί» αναφέρονται τα εξής:
«1. Οι Ένοπλες Δυνάμεις ανήκουν στο Έθνος. Κάθε στρατιωτικός μπορεί να έχει τις πεποιθήσεις και τις προσωπικές του αντιλήψεις, οφείλει όμως στα πλαίσια της υπηρεσίας του να τηρεί αυστηρή ουδετερότητα. Κάθε πολιτική δραστηριότητα απαγορεύεται αυστηρά».
Ως εκ τούτου εγείρονται σοβαρές υπόνοιες για ύπαρξη πολιτικής προθέσεως ανοχής, συγκαλύψεως και εντέλει σιωπηρής επικροτήσεως τέτοιων ενεργειών. Την εντύπωση αυτή ενισχύει το γεγονός ότι επανειλημμένως έχουν σημειωθεί ανάλογα περιστατικά στο παρελθόν, τα οποία ως δια μαγείας εκφεύγουν της προσοχής των αρμοδίων αρχών. Συγκεκριμένα σε σχετική ερώτηση που είχα καταθέσει με Αρ. Πρωτ. 7663 από 12/7/2018 με θέμα «Περί της συμμετοχής ενστόλων στρατιωτικών σε κομματική πορεία του ΚΚΕ», έλαβα την απάντηση ότι «οι υποχρεώσεις του στρατιωτικού προσωπικού αναλύονται και προσδιορίζονται επακριβώς στις διατάξεις των εν ισχύι θεσμικών κειμένων και κανονισμών των Γενικών Επιτελείων… Της εφαρμογής των υπ’ όψη διατάξεων δεν εξαιρούνται οι οπλίτες με στολή, η από μέρους του δε, οιαδήποτε παράβαση αυτών των διατάξεων επιφέρει και τον ανάλογο πειθαρχικό έλεγχο».
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

  • Θα υπάρξει ο απαιτούμενος πειθαρχικός έλεγχος, τον οποίο επικαλείσθε εσείς ο ίδιος στην προκειμένη περίπτωση όπου ένστολοι προκαλούν το κοινό αίσθημα και παραβιάζουν καταφώρως τις διατάξεις των κανονισμών των Γενικών Επιτελείων, δια της συμμετοχής τους σε πολιτική εκδήλωση και της αποδόσεως του επίσημου πολιτικού χαιρετισμού του ΚΚΕ;
  • Διενεργήθη πειθαρχικός έλεγχος στην προηγούμενη περίπτωση, όπως εσείς ο ίδιος διεμηνύσατε μέσα από την απάντησή σας και αν όχι, γιατί;
  • Υπάρχει τάση αποσιωπήσεως και συγκαλύψεως αυτών των περιστατικών, με αποτέλεσμα οι κανονισμοί των Γενικών Επιτελείων να αποτελούν έπεα πτερόεντα και διάφοροι επιτήδειοι κρατικοδίαιτοι μανδαρίνοι και κομματικοί παράγοντες να διασύρουν και να δυσφημούν τον Ελληνικό Στρατό τοιουτοτρόπως;
Αθήνα, 16/11/2018
Ο ερωτών Βουλευτής
Χρήστος Παππάς
Βουλευτής Επικρατείας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια: