Σάββατο

Καταψηφιζουμε ολους τους υποψηφιους που εξακολουθουν να τα παιρνουν απο τον Δημοσιο Τομεα

 
 
 
Το τερματισαν ολοι σχεδον οι υποψηφιοι Δημαρχοι αλλα και οι υποψηφιοι Περιφερειαρχες!!!Εχουν γεμισει τους συνδυασμους τους με ενστολους και κρατικοδιαιτους-δημοσιους υπαλληλους!!Ειναι ολοι αυτοι οι προνομιουχοι που στην πλειοψηφια τους δεν μπηκαν στο δημοσιο με θεμιτα μεσα.Ειναι αυτοι που συγκριτικα με τους αδικημενους εργαζομενους του ιδιωτικου τομεα αμοιβονται πλουσιοπαροχα μεσουσης της κρισης.καποιοι μαλιστα διεκδικουν και αναδρομικα!!

Επικαλούνται το κράτος δικαίου. Απόλυτος πρέπει να είναι ο σεβασμός προς το κράτος δικαίου. Αλλά, η αρχή του κράτους δικαίου ορίζει και ίση κατανομή βαρών για αντιμετώπιση μιας οικονομικής κρίσης. Ίση κατανομή βαρών δεν έγινε, ακόμα και με το μέτρο της μείωσης των απολαβών. Οι δημόσιοι υπάλληλοι διατήρησαν τη δουλειά τους. Όμως, στον ιδιωτικό τομέα, πολλές χιλιάδες συνάνθρωποί μας έχασαν τη δουλειά τους και πολλές χιλιάδες είδαν τους μισθούς τους να συρρικνώνονται, έως και 50%. Πολλές επιχειρήσεις έκλεισαν και πολλοί επιχειρηματίες πτώχευσαν. Δεν νομίζω να είδε κανεις κάποιον δημόσιο υπάλληλο στα κοινωνικά συσσίτια.

Στις μέρες μας, η εργασία έχει καταστεί προνόμιο. Προνομιούχοι, όσοι είναι ενταγμένοι στην παραγωγική διαδικασία. Οι όροι εργασίας αυτών που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα δεν μπορεί να είναι πρόβλημα. Νέοι άνθρωποι, με πανεπιστημιακές, συχνά και μεταπτυχιακές σπουδές, γίνονται αντικείμενο ωμής εκμετάλλευσης. Όμως, θεωρούν τον εαυτό τους προνομιούχο, σε σύγκριση με τους άνεργους, τους μη προνομιούχους. Οι υπάλληλοι ομως στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, εξακολουθούν να απολαμβάνουν από τους πιο υψηλούς μισθούς στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όσοι επέλεξαν ως επάγγελμα να υπηρετούν τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου, είναι αδιανόητο να αντιμετωπίζουν το κράτος, δηλαδή το κοινωνικό σώμα, σαν ιδιώτη εργοδότη. Αδιανόητο να εκβιάζουν το κοινωνικό σύνολο και να το τυραννούν, για να πετύχουν ασύμμετρα με την προσφορά τους ατομικά οφέλη. Δυστυχώς, οι συνδικαλιστές αυτών των προνομιούχων, εξακολουθούν να μιλούν τη γλώσσα περασμένων δεκαετιών.

Παρατηρείται από μέρους τους μια συμπεριφορά που προκαλεί το δημόσιο αίσθημα. Έτσι, με τα όπλα που τους παρέχει το πελατειακό κράτος και με τη γνωστή ξύλινη και, συνάμα, εκβιαστική συνδικαλιστική τους γλώσσα, εξουδετερώνουν κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού του κράτους και, ειδικά, κάθε προσπάθεια λήψης ριζοσπαστικών μέτρων για αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης η οποία παραμένει μια πολυδάπανη, αργοκίνητη, αναποτελεσματική και, όχι σε λίγες περιπτώσεις, διεφθαρμένη μηχανή, ανίκανη να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών.

Παμε τωρα στην αποφαση μερικων να πολιτευτουν .Πιστευω οτι πρεπει να υπαρξη συνταγματικα μια ρυθμιση που να απαγορευει σε εν ενεργεια υπαλληλους του Δημοσιου τομεα να κατερχονται ως υποψηφιοι στις αυτοδιοικητικες περιφερειακες -ευρωεκλογες και βουλευτικες εκλογες.

Εαν θελουν να κατελθουν ως υποψηφιοι θα πρεπει τουλαχιστον εξη μηνες προ των εκλογων να παραιτουνται και να ξεκινουν απο κοινη αφετεηρια με τους υπολοιπους μη προνομιουχους υποψηφιους.

Νομοθετικες ρυθμισεις περι του αντιθετου συνιστουν παραβιαση των βασικων δικαιωματων των υπολοιπον υποψηφιων .

Τι θα κανουμε τωρα με τους ηδη υπαρχοντες υποψηφιους!!Σας προτρεπω στην καταψηφιση τους!!Μαυρο λοιπον σε ολους τους αμειβομενους απο τον κρατικο κουρβανα υποψηφιους!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: