Δευτέρα

Λάθος οι προτάσεις του Σημιτη και ξεχνάει τη Πρέσπα...

 


Σήμερα διάβασα όσα ισχυρίζεται πως ισχύουν ο πρώην ΠΘ για τις ΑΟΖ γενικά (βλέπετε εδώ). 

Σωστά τα λέει.

Υπάρχει όμως ένα ΑΛΛΑ που θέλει γερή συζήτηση. Ο πολιτικός δεν μπορεί να είναι "ακαδημαϊκός" κατά περίπτωση.
Να μή διδάσκουμε στο λαουτζίκο την φαντασία και το "σωστό" για να μοιράσουμε τη τράπουλα με σημαδεμένα χαρτιά, όπως θέλουμε απο τη πίσω πόρτα.
  • Το διεθνές δίκαιο παράγει ισορροπίες και αρχές για συζητήσεις και συμφωνίες και μπορεί να επικληθεί στην επίλυση διαφορών. 
  • Η θεωρία παιγνίων χρειάζεται risk analysis για να δώσει σωστά αποτελέσματα και να μη υπάρχει ζημία 100 δις ευρώ, όπως έγινε επι Βαρουφάκη.
  • Η ισχύς όμως επιβάλλεται πάντα, εκτός αν υπάρχει ευφυία στον αδύνατο παίχτη. Υπάρχει τέτοια ευφυία κάπου στην Ελλάδα; Δεν το βλέπω. 
  • Θα έλθω στη κηδεία.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΟΖ; ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΩΣΤΟΣ.


Ο χάρτης του Μάζη είναι λάθος. Ψεύτικος. Γιατί το παίζουν πολλές φορές το ίδιο έργο στα ΜΜΕ; Δεν περνάει λέμε. Το απέδειξα. Μη διαβάζετε fake maps. Ο χάρτης του Μάζη χαρίζει Ελληνικό έδαφος στη Τουρκία, στο δυτικό δόντι του Καστελόριζου. Ο σωστός χάρτης είναι εδώ. Μη σβήνετε το όνομα μου. Τους έξω δεν τους ενδιαφέρει τι λέει ο Μάζης.

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΕΣΠΑΣ (ΑΠΩΝ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ FYROM ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ)


  Πριν χρόνια γραφτηκε αυτή η εκδοχή (η έξοδος της FYROM στη θάλασσα, υπάρχει ένα άρθρο κάπου στο olympia.gr), ότι δηλαδή μπορούσε να προκύψει μελλοντικά εθνικό πρόβλημα και είχε συνδέσει με τη διάνοιξη του Αξιού. Με βάση αυτή ο Δημήτρης Καμμένος τότε συνέταξε ερώτηση και ο Τέρενς Κουίκ την υπέβαλλε στη Βουλή. Μετά o Κουίκ του Kόντρα channel έκανε την κότα και έγινε Μέγας Τουρίστας της Οικουμένης και υφυπουργός Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ. Στην Ελληνική Βουλή όλα εξαργυρώνονται με θεσούλες.

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΑΜΕΣΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ

  1. Το προδοτικό μνημόνιο Παπούλια Γιλμάζ 
  2. Η σημασία των γκρίζων ζωνών για το μέλλον (Σημίτης, Ίμια)
  3. Διεθνείς συνθήκες προϋπάρχουσες της υπογραφής του Νόμου της Θάλασσας
  4. Χωρικά ύδατα και Στενά στο Αιγαίο (εγώ έβαλα το θέμα πρώτος, όχι ο Σημίτης)
  5. Κοιτάσματα και χωρικά ύδατα (αλγόριθμος καθορισμού ακτογραμμών). Τί συμφέρει; 
  6. Για τη συνορεύουσα ζώνη 24νμ εγω μίλησα πρώτος. Κανένα άλλο αγοράκι τόσα χρόνια. Δεν ακούω το κ.Σημίτη να μας μιλάει για αυτή. Μια αναφορά δεν αρκεί. 
  7. Το άγνωστο μνημόνιο της προδοσίας του 2006, που έχει υπογράψει η Ούρσουλα Μπακογιάννη 
  8. Η γεωοικονομία απαιτεί γνώσεις οικονομικών. Στα χρηματιστηριακά defacto τον νικάω τον Σημίτη. Υπάρχει το θέμα των ορυκτών της θάλασσας, της πράσινης ενέργειας, η αλιεία κλπ
  9. Απο GIS και τρόπους σχεδιασμού της μέσης γραμμής και εύρεσης του τριπλού σημείου ΑΟΖ ξέρουν; Χλωμό το βλέπω.
  10. Ξέρουν να υπολογίσουν το κόστος εξόρυξης, πόσες τεχνολογίες εντοπισμού κοιτασμάτων ξέρουν; Ποιους βάζει στα ΕΛΠΕ η Στοά; 
  11. Μιλιά και για το άρθρο 13 στη συμφωνία της προδοσίας της Μακεδονίας ο κ.Σημίτης.
  12. Γιατί η Ελλάδα σαν εγγυήτρια δύναμη δεν έχει κανένα λόγο στη προστασία της Κύπρου απο το ΝΕΟ ΑΤΤΙΛΑ και κάνει την κότα.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • Κανείς δεν πρέπει να αρνείται τα κυριαρχικά του δικαιώματα εκτός αν είναι προδότης. Φτάνει η πολιτική του γλυκού νερού. "Να αφήνουμε και τους άλλους να περνάνε για να μην έχουν stress". Δεν μπορεί το πλεονέκτημα να παρουσιάζεται απο τους εγκάθετους ως πρόβλημα για να προκύψει μίζα, νέα μειοδοσία ή να συγκαλυφθεί κάποια παλιά.

  • Στη Στοά ΝτεΛαΠάρντον αν νομίζετε πως μπορείτε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΑΡΕΑ να αντιμετωπίσετε τέτοια θέματα χωρίς να πάρετε τον πούλο ως συνήθως, τότε ονειρεύεστε. Εχετε ήδη αποτύχει, χρεοκοπήσει και έχετε κάνει τη χώρα με αυτούς που ανεβάζετε διεθνές νούμερο. Τα βλέπω όλα. Με θεσούλες και εδώ και έξω ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΚΑΤΙ. Right?

  • Η Ελλάδα πρέπει  να κάνει άμεσα οριοθέτηση με χάρτη και να τον στείλει στον ΟΗΕ. Το έχει κάνει η Τουρκία ήδη, το έχουν κάνει προηγουμένως και άλλα κράτη, έστω και αν μεταξύ τους διαφωνούν σε κάποιο ΜΙΚΡΟ ποσοστό των ορίων. 

  • Αν η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει συνολική οριοθέτηση λόγω υπογραφής κρυφά μνημονίων μειοδοσίας με της Τουρκία, ας οριοθετήσει με τη Κύπρο, με την Αίγυπτο και την Ιταλία που συνορεύει με τη Λιβύη και που δεν θέλει τον EAST MED...

  • Αν πάει το θέμα των ΑΟΖ Ελλάδας και Τουρκίας στα διεθνή δικαστήρια, θα μετρήσουν και τα υπάρχονται μνημόνια, φανερά και κρυφά, και κυρίως το συνυποσχετικό. 

  • Αυτοί που συμβουλεύουν το υπουργείο εξωτερικών μέχρι τώρα είναι μειοδότες και εγκάθετοι ξένων δυνάμεων. Δεν δικαιολογούνται τόσα λάθη.
 Χάρτης Ελληνικής ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας  (Ο ΣΩΣΤΟΣ)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: