Πέμπτη

Χρειάστηκαν μόλις τρεις μήνες για να καταρρεύσει ο μύθος ακόμη μιας... εθνοσωτηρίου κυβέρνησης.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, πλήθος και υπαίθριες δραστηριότητες

Χρειάστηκαν μόλις τρεις μήνες για να καταρρεύσει ο μύθος ακόμη μιας... εθνοσωτηρίου κυβέρνησης.
Ασχέτως αν οι εναπομείναντες βαυκαλιζόμενοι οπαδοί της, φρονούν ότι είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε τον βίο της.
Ίσως θα προτιμούσαν να την κρίνουμε κατά το τέλος της τετραετίας (λέμε τώρα) γιατί έτσι τους βολεύει για να δικαιολογήσουν τη χαμένη ψήφο τους.
Την πατήσατε αδέρφια, οσοι αναγκαστικά στηριξατε τον Μητσοτάκη μπας και απαλλαγεί η χώρα από τη λαίλαπα του Τσίπρα και της παρέας του.
Και τι βλέπουμε; Τα ίδια και χειρότερα.
Πέρα από την πίκρα των... κοψοχέρηδων που ευελπιστούν ότι θα αλλάξει ο Μητσοτάκης, άρα μην το χτυπάτε το παιδί, θα πρέπει να είναι κανείς πολιτικά μικρόνους αν πιστεύει ότι θα στρίψει το τιμόνι προς τη σωστή κατεύθυνση.
Άλλωστε, στην εποχή των μνημόνιων, έχει αποδειχτεί περίτρανα ότι ο βίος όλων των κυβερνήσεων κρίθηκε από τα πρώτα τους βήματα.
Και τα πρώτα βήματα και αυτής της κυβέρνησης φανερώνουν το μέλλον της.
Κακά τα ψέματα. Αν δεν είχε την πλειοψηφία των ΜΜΕ να την στηρίζουν, ήδη η φθορά της θα ήταν μεγάλη.
Ο πρωθυπουργός μας έχει ζαλίσει με τις κυβιστήσεις του και κανείς δεν μιλάει.
Ιδιαίτερα τώρα που θα πέσουν και τα νέα διαφημιστικά πακέτα, εκεί να δείτε παραπληροφόρηση.
Ωστόσο όση προπαγάνδα και διαστρέβλωση της πραγματικότητας κι αν υπάρξει η αλήθεια δεν κρύβεται.
Στην οικονομία σύντομα θα σκάσει η πομφόλυγα της υποτιθέμενης ανάπτυξης. Ήδη οι νέοι κυβερνώντες το έχουν αντιληφθεί και επιστρέφουν στις συνταγές των προηγούμενων. Μοίρασμα ελεημοσύνης κι έχει ο θεός...
Στο μεταναστευτικό η παροιμιώδης ανικανότητα οδηγεί σε όλεθρο. Ήδη η οργή είναι εντονότατη. Φανταστείτε τι έχει να συμβεί όσο θα αυξάνονται οι ροές.
Στα εθνικά απλώς παρακολουθούμε τις εξελίξεις με άγνωστες τις συνέπειες. Ας είναι καλά οι Γάλλοι, οι οποίοι παρά τους ιδιοτελείς σκοπούς τους, ασκούν την εξωτερική πολιτική που δεν τολμάμε εμείς.
Την ίδια στιγμή ο Ζάεφ παραδίδει μαθήματα πολιτικής ευθιξίας και ο Μητσοτάκης ποιεί την νήσσαν.
Επίσης, διαψεύδονται ως αναληθείς πληροφορίες που θέλουν τον Ερντογάν να τρίβει τα χέρια του με την αδιανόητη υποχωρητικότητα του υπουργείου Εξωτερικών.
Στην ασφάλεια μια από τα ίδια. Οι Γεωργιανοί συνεχίζουν να βασανίζουν τα θύματά τους, με την επικοινωνιακή αντιμετώπιση του όλου ζητήματος να σκάει στα χέρια του... Κάλαχαν.
Στην διαπλοκή εκεί κι αν είναι τραγελαφικό το όλο σκηνικό. Εκτός από τις διευκολύνσεις στον Λάτση, βλέπουμε κι επιχειρηματίες που προεξοφλούσαν την ήττα του Μητσοτάκη να τον επισκέπτονται τώρα στο Μαξίμου. Άντε να ηρεμήσει τον «κουμπάρο», του οποίου τα μέσα ναι μεν τον στηρίζουν αλλά την συνάντηση με τον Ιβάν δεν την σχολίασαν και τόσο θερμά. Άραγε ηχούν τα πρώτα... διαπλεκόμενα τύμπανα πολέμου; Ο χρόνος θα δείξει.
Στο μεταξύ... οι Γερμανοί ξανάρχονται, προφανώς για να αλώσουν πλήρως την Ελλάδα. Ίσως η συγκεκριμένη εμμονή να εξηγείται από την διαχρονική φιλία της αγίας οικογένειας με το εν λόγω κράτος.
Συζήτηση στη Βουλή για σκάνδαλα: “Αλέξη μου, Κυριάκο μου”
Ο πρωθυπουργός εντούτοις δεν διακατέχεται από την δικη μου απαισιοδοξία και σπεύδει μήνα Οκτώβριο στις παραλίες για να πείσει τον λαό ότι η Ελλάδα όντως έχει επιστρέψει στην κανονικότητα.
Του πήρε τη δόξα όμως ο «Τζόκερ», που μετά από την απίστευτη αβελτηρία του υπουργείου Πολιτισμού, αναμένεται ευχαριστήρια επιστολή των συντελεστών της ταινίας προς το Μαξίμου για τη διαφήμιση. Ούτε αυτοί δεν θα το είχαν σκεφτεί...
Και κάπως έτσι, μια ακόμη ελπίδα για την έρμη πατρίδα χάνεται.
Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς… σωτήρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: