Τετάρτη

Χρονια Πολλα Ελληνες- Ο Αγωνας Συνεχιζεται


Η απελευθέρωση της Ελλάδας δεν έχει τελειώσει... 
Τιμούμε και γιορτάζουμε τον ξεσηκωμό των υπόδουλων Ελλήνων κατά του Τούρκου δυνάστη για ελευθερία και αυτοδιάθεση. Φέτος παρελάσεις δεν θα γίνουν λόγω της «βιολογικής επίθεσης» που δέχονται οι Έλληνες.
 Ωστόσο, η πραγματική παρέλαση γίνεται στον Έβρο, καθώς οι Τούρκοι απειλούν και πάλι την εθνική μας κυριαρχία στα χερσαία αλλά και θαλάσσια ύδατα της χώρας. Η απάντηση θα δοθεί και πάλι, όπως δόθηκε και τότε.
 Πριν από 199 χρόνια οι πρόγονοι μας ξεσηκώθηκαν εναντίον των Τούρκων και μετά από πολυετή, επίπονο και άνισο αγώνα πέτυχαν την μερική απελευθέρωση της πατρίδας μας. Υπάρχουν ακόμα πατρίδες ελληνικές που περιμένουν την λευτεριά! Έστω κι αν φέτος οι εκδηλώσεις ματαιώθηκαν, η ιστορία μας διδάσκει ότι τα δύσκολα περνάνε με υπομονή και αγώνα απέναντι στον όποιο κατακτητή, ορατό και αόρατο. 
 Μαζί, τιμάμε και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Η παράδοση θέλει την Παναγία να παρακαλάει τον γιο της για εμάς όλους, που καθημερινά πέφτουμε σε παραπτώματα, στενοχωρώντας τους αγαπημένους μας ανθρώπους. Αλλά και σαν λαός, λένε ότι έχουμε την «σκανδαλώδη» εύνοια της Θεοτόκου, αν και δεν την αξίζουμε. Πολλές φορές μάλιστα την βρίζουμε.  
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ! ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΜΟΥΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: