Πέμπτη

Για να μην ξεχναμε

 

Συνάντησις Μητσοτάκη-Μπάϊντεν,2017.Δύο χρόνια πρίν γίνῃ πρωθυπουργός τῆς Ἑλλάδος ὁ Κούλης καί τρία χρόνια πρίν ὁ Μπάϊντεν πάρει (;)  τήν προεδρία τῶν ΗΠΑ. Καί οἱ δύο γνώριζαν γιά τί προορίζονταν...Καί οἱ δύο γνωρίζουν : οἱ μέν τά μηνύματα πού στέλνουν καί οἱ δέ τά μηνύματα πού λαμβάνουν...

Πᾶρτα Κούλη

«Είναι εντελώς παράλογο η Ελλάδα να έχει μια τόσο μεγάλη ΑΟΖ κοντά στις ακτές της Τουρκίας εξ αιτίας του μικροσκοπικού Καστελόριζου, Νομίζω ότι μπορεί να επιτευχθεί μια συμφωνία στην οποία η Τουρκία θα εγκαταλείψει την Κρήτη και την Ρόδο (σ.σ.: !!!) και η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το Καστελόριζο και τότε θα δούμε τις προκλητικές ενέργειες να εξαφανίζονται»,δηλώνει σε συνέντευξή του το «αστέρι» της αμερικανικής διπλωματία Μάθιου Μπράιζα, ο οποίος επανέρχεται δυναμικά στο αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Μ.Μπράιζα, πρώην υφυπουργός των ΗΠΑ αρμόδιος για θέματα τα ενεργειακά ζητήματα της Ευρώπης στην κυβέρνηση Ομπάμα είναι στενός συνεργάτης και φίλος του φερόμενου ως νέου υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, που επέλεξε ο Τ.Μπάιντεν, του Α.Μπλίνκεν και προορίζεται για θέση κλειδί στο αμερικανικό ΥΠΕΞ..(ἀπό ἐδῶ)




 

Δεν υπάρχουν σχόλια: